DonRistovski
Peace Disturber
- Член од
- 1 септември 2009
- Мислења
- 3.545
- Поени од реакции
- 4.440
Ремиксот е пичку матер
Само едно за тебе ке кажам дечко, или патиш од некој комплекс или едноставно си имаш проблем со менталното здравје. Не знам од кај таа фрустрација...Нишо не постигнал пеер.
Знаеш кој постигнале многу?
Чиста Околина. Први. Добри. Јаки. Фраери.
Аго? Аго нема ни дел од римите на Чиста, а имал прилика да учи од нив. Со оглед дека биле први.
Сеа коа слушаш нешо од Чиста и од САФ глеаш колку напреднал рапот, а коа го слушаш Аго пред 10 години и сега, неможеш да се изначудиш као може некој толку време да тапка у место.
Bigger and Deffer (1987) Повели :smir:до тие што слушаат ист коуст како се вика вториот албум на ЛЛ кул џеј ми треба?
Don't make me wait madafucka!прво да кажам нешо...
ми даде идеја еден форумџија да отворам посебна тема за тек 9 само сеа сум у фрка тестови ова она ама ке биде...спремам текст за на дипломска вреден ебаго...
искочи новиот спот....па ѕирнете... на боље квалитет глејте ако можете...
http://www.mtvu.com/music/video-premiere/tech-n9ne_leave-me-alone/
Само едно за тебе ке кажам дечко, или патиш од некој комплекс или едноставно си имаш проблем со менталното здравје. Не знам од кај таа фрустрација...
Прво, Дај те молам кажи ми каква вредност имаат текстовите на чиста? Ама озбилно, пошто толку многу ги почитуваш?
Второ, пола од нив се со говорни мани, едноставно звучат СМЕШНО, можеби и затоа ги сакате не знам...
Трето, да не беше Смилен, саф немаше да бидат тоа што се, а не Пики Сипи што го спомињате толку, да и гоце да не заборавам е добар ДЏ.
Ако не ви се свиѓа Аго ок, никој не ве тера со сила да го слушате, само немојте безвезе да вреѓате и да серете за човек дека бил сељак, мочко и незнам што, по тоа гледам дека ич ама ИЧ не го знаеш човекот.
И никој не вика дека Аго е единствен што прави андерграунд, али повеќето што прават или почнале кај него да снимаат или се инспирирани од него, тоа едниставно е ФАКТ.
Кој сака да чуе нешто повеќе од Аго и ДНС Продукција може слободно да дојде на промоцијата на ТОМ III во хавана оваа сабота, уверете се со свои очи и уши како се прави една вистинска рап журка.
Поздрав.
луѓе! auto-tune ни го уништи рапот! :nerv:
А може да ми ја објасниш фолозофијата те молам? Јас сум шеф шеф, јас сум гезве јас сум сите што немаат везе, од стрес бес психо анализа мојата психа е гром јас не сум мона лиза?Да. Ицко има спининг R али шо мења тоа?
Реков. Први се. Текстовите им се фанки и интересни, немале од кого да учат, секако дека нема да бидат како текстови на денешни САФ, легија, или шотијазнам.
Текстовите им имаат повеќе филозофија одколку што на прво слушање оставаат впечаток, звучат смешни и дебилни, али никој не ви е крив шо не ги капирате.
"Ja сум шеф", трака напраена у пичке си мајчине, али сеуште е евергрин, како тогаш да ја напраиле за денешни слаткар и тонифен.
И не, не го познавам Аго лично, нит сакам. Ја неможам да знам каков е он кога спие или нес пие, ја го слушам како он се претставува, а за негови години, не му доликува.
И не, не го слушам, сум го чул, сум слушнал повеќе песни од него, онака, од радозналост, ме занима шо праи, и факат е тиња.
Тиња како MC, ја не спорам дека е добар продуцент и добар другар и прав пимпер, али како MC, врска немотија.
Ко шо ти го сакаш, ја не го сакам.
Ко шо никој не те тера тебе да пишеш на темава дека го сакаш, никој не ме тера мене да пишам на темава дека не го сакам.
Али пак и ти и ја пишуваме, па шо? Ми се може.
мислам дека веќе го уништија долго време у америка, ова само го докрајчилуѓе! auto-tune ни го уништи рапот! :nerv: