Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Да се освежиме со нешто наше најдобро мислам на Аго

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Што мислите за овој продуцент а воедно и МC од Детроит?
има 4 албума,последниот е Tronic и е доста добар,има одлични траки и колаборации со добри артисти...
спотов е од Tronic албумот - Losing out со Royce da 5'9"

еве нешто и од претходниот албум Popular Demand

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да се освежиме со нешто наше најдобро мислам на Аго
Не капирам луѓе шо се ложат на Аго.
Па добро бе, имате ли уши?
Го слушаш ли шо збори?
Бетер е од слаткар ебате. Слаткар римува сонце со сонце, ама дечково, незнам, римите не му се сменија од прво одделение коа рапувал.
Дифтар. Не е доволно креативен за да се курчи ко шо се курчи..
Разбирам да имаш почит кон некого, зашо бил прв во нешто, зашо саал да постигне нешто, па ај, да каеш, да не глеаш толку многу на квалитет.
Ама шо напраил Аго бе? Не е ни прв, не е ни последен, нема ни најдобри рими ДАЛЕКУ од тоа, не е ни нај опасен, ни нај убав, ни нај ружен, ништо не е, дифтар малецок.
Шо е нај трагично, ни глас за рап нема.

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Може многу постигнал во РАП-от во Македонија, али еден од нај тапа рапери ми е кај нас. Убаво викаш, имате ли уши?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Може многу постигнал во РАП-от во Македонија, али еден од нај тапа рапери ми е кај нас. Убаво викаш, имате ли уши?
Нишо не постигнал пеер.
Знаеш кој постигнале многу?
Чиста Околина. Први. Добри. Јаки. Фраери.
Аго? Аго нема ни дел од римите на Чиста, а имал прилика да учи од нив. Со оглед дека биле први.
Сеа коа слушаш нешо од Чиста и од САФ глеаш колку напреднал рапот, а коа го слушаш Аго пред 10 години и сега, неможеш да се изначудиш као може некој толку време да тапка у место.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Како прво , Аго бил дел од чиста околина.
Не го слушам премногу но Аго има едноставно траки со лирики кои се убиствени!
Аго е рапер кој треба секоја рап личност во Македонија да го цени!
Нема сега да влагам во конфликти , мене лично највеќе од него ми се свиѓаат оние по веселите песни , и овие по новиве , а за сите што не знаат што све има ... на 31 овој месец добредојдени се во клуб Хавана.:helou:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Како прво , Аго бил дел од чиста околина.
Не го слушам премногу но Аго има едноставно траки со лирики кои се убиствени!
Аго е рапер кој треба секоја рап личност во Македонија да го цени!
Нема сега да влагам во конфликти , мене лично највеќе од него ми се свиѓаат оние по веселите песни , и овие по новиве , а за сите што не знаат што све има ... на 31 овој месец добредојдени се во клуб Хавана.:helou:
Кон првиот болд: Го памтиш неговиот стих "Да не бев ја ќе рецитиравте за ѓезвиња.." ?

А кон се остало: Убиствени лирики? Дај ми една таква трака, Те Молам!

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Малце офф топик, не се мешам кога станува збор за Аго .... секој си има право на мислење, али го видов God.HateUsAll и ми текна, баш сакав да те прашам бе брат ..... ти до 12 сите ги мразиш, а од 12 натаму и самиот, а? ... шо е толку негатива бе брат? кулирај троа, запали џоинт, смири живци мајке му .... :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Малце офф топик, не се мешам кога станува збор за Аго .... секој си има право на мислење, али го видов God.HateUsAll и ми текна, баш сакав да те прашам бе брат ..... ти до 12 сите ги мразиш, а од 12 натаму и самиот, а? ... шо е толку негатива бе брат? кулирај троа, запали џоинт, смири живци мајке му .... :)
:pos:
Ладам ташаци пријателе, си лежкарам, си праам маубет на форум, нема гајле, не сум живчан ја :) Иначе, да, хејтам момци шо се ложат на Аго пошо сметам дека е тежок скот :)
И наравно дека не ги хејтам сите, сум кажал лош збор за САФ? За Чиста? За стр2?
Не дека се убивам од слушање, ама барем ги почитувам, а овој со рими ко прво оделенец, незнам..
Ме потсеќа на Тони Зен со стилот, само шо Тони Фен не пробува да биде хард-кор :)

А коа сме кај џоинтот....
Туруруру, руруруру...
>.>
<.<

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
:pos:
Ладам ташаци пријателе, си лежкарам, си праам маубет на форум, нема гајле, не сум живчан ја :) Иначе, да, хејтам момци шо се ложат на Аго пошо сметам дека е тежок скот :)
И наравно дека не ги хејтам сите, сум кажал лош збор за САФ? За Чиста? За стр2?
Не дека се убивам од слушање, ама барем ги почитувам, а овој со рими ко прво оделенец, незнам..
Ме потсеќа на Тони Зен со стилот, само шо Тони Фен не пробува да биде хард-кор :)

А коа сме кај џоинтот....
Туруруру, руруруру...
>.>
<.<
Тоа кажи му го на Аго во фаца ако си мангуп не на форуми да се курчиш.А кој е најдобар Пики Сипи?Аго бил и останал тврдокорен до крај затоа се поштува не се преебал за пари како Слаткар и неговите колачи.ДНС не ги спмнуваш нигде се гледа колку се разбираш !Си бил ли во студиото на аго да видиш дека е професионално од што заработил?Си бил ли во студиото на Слаткар кој го нема туку снима кај Скит да не беше Скит слаткар и другарите ке беа ништо.Ај прошетај на воздух малце

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Тоа кажи му го на Аго во фаца ако си мангуп не на форуми да се курчиш.А кој е најдобар Пики Сипи?Аго бил и останал тврдокорен до крај затоа се поштува не се преебал за бари како Слаткар и неговите колачи.ДНС не ги спмнуваш нигде се гледа колку се разбираш !
Шо? Ќе ме тепа? ОУ ШИТ! Постар е само 10 години, daaaaaaamn колку треба да си мангуп да истепаш 10 години помал, imba sheeeet.

Инаку, Аго секад Глумел тврдојадрен. Никад не бил.
Зборам, значи, за негови рими, негови песни, а не тоа дали он е фраер у маало, тепач, дилер, пимпер или ват евр..
Римите му се ко на прво оделенец, нема една ебана содржајна реченица. Не сакам рап. Признавам. Али како би можел да кењам, морам и да го познавам, а поради некоја случајност, го познавам повеќе од повеќето од вас, а башка на страна фактот шо не сум пристрасен у коментарите.
Коа сме кај тврдојадрен рап, рап за курчење, еве ти едно песниче кај шо момаков се курчи, али барем е креативен и моќен, не звучи ко мало дете.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Шо? Ќе ме тепа? ОУ ШИТ! Постар е само 10 години, daaaaaaamn колку треба да си мангуп да истепаш 10 години помал, imba sheeeet.

Инаку, Аго секад Глумел тврдојадрен. Никад не бил.
Зборам, значи, за негови рими, негови песни, а не тоа дали он е фраер у маало, тепач, дилер, пимпер или ват евр..
Римите му се ко на прво оделенец, нема една ебана содржајна реченица. Не сакам рап. Признавам. Али како би можел да кењам, морам и да го познавам, а поради некоја случајност, го познавам повеќе од повеќето од вас, а башка на страна фактот шо не сум пристрасен у коментарите.
Коа сме кај тврдојадрен рап, рап за курчење, еве ти едно песниче кај шо момаков се курчи, али барем е креативен и моќен, не звучи ко мало дете.
е сеа излажа значи му вртиш грб така ако си се знаел со него ќе си му речел брат ова не ти чини напрај вака напрај онака и

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
е сеа излажа значи му вртиш грб така ако си се знаел со него ќе си му речел брат ова не ти чини напрај вака напрај онака и
Брат.
Ме читаш?
Ме читаш шо пишувам?
Не, сериозно?
НАЈ сериозно? Ми ги читаш постовите или по грешка ме цитираш?
Кај спомнав дека се знам со него?
Нити сакам да се знам. И шо излажав? И на кого му вртам грб?

Kajgana Shop

На врв Bottom