Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Кога права скици за графити го слушам ова:

Lupe Fiasco ја почнува својата кариера во 2000. Има 27години сега и очекувам многу од него.:smir:
Добра фацка е овој, го имаше и на Need for Speed : Most Wanted, во траките. :)

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
не се пукајте туку симнете го новиот на KRS-One & Buckshot - Survival Skills...сексологија е! многу пис!

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
dobro be luge, koga slusav tech n9ne kaj bevte be?
A што има врска..?или ти..ваууууу каков чооовек..кога слупај тој...ми се свиѓаат траките...човекот е ѕвер,несмеам да ставам?или според тебе тех најн не е во моода сеа..кога бил во мода сите го слушавте..сеа во мода се бед копи пример и ај сеа сите нив..:tapp:чути си ај...не дека нешто иам против тебе..туку ти на постот мој глупаво цитираше:smir:

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
A што има врска..?или ти..ваууууу каков чооовек..кога слупај тој...ми се свиѓаат траките...човекот е ѕвер,несмеам да ставам?или според тебе тех најн не е во моода сеа..кога бил во мода сите го слушавте..сеа во мода се бед копи пример и ај сеа сите нив..:tapp:чути си ај...не дека нешто иам против тебе..туку ти на постот мој глупаво цитираше:smir:

Ти брат глупо разбираш, КАЈ БЕВТЕ КО СЛУШАВ ТЕК НАЈН со цел да речам, ко зборував пред 2 години кој е тој, сите сереја, тури му пепел него, слушај го ова, а сега мн. ме нервира има 100 души шо ми кажува и ми се пра паметни ... леле сине го знајш ти тек најн .... ти можи брат одмна го слушаш, ама ме фајча нервоза колку касниме ние, 2 години требаше да помина за да свата мн. мина КОЈ Е ТЕК НАЈН и колку добар МС е, а пред 2 години јадеја гомна за него

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Тек најн е ѕверка кој ска нека речи!!! Тој шо го нема слушано мн пропуштил од рапот...али не се работи само за тек...има толку мн раперишта шо ние не сме свесни дека постојат,така да без да се прајме кој сме и шо сме...подобро е нели да се дадат совети за кој да се слуша итн....:smir:

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Еве уште нешто од филозофот во хип хоп културата...од кој стварно треба дасе учи...

Иначе заборајв да кажам ако некој незнај за Chubb Rock е исто така од калибарот на Krs One...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ајде бе слушајте што има да кажат овие за денешните рапери :

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Ти брат глупо разбираш, КАЈ БЕВТЕ КО СЛУШАВ ТЕК НАЈН со цел да речам, ко зборував пред 2 години кој е тој, сите сереја, тури му пепел него, слушај го ова, а сега мн. ме нервира има 100 души шо ми кажува и ми се пра паметни ... леле сине го знајш ти тек најн .... ти можи брат одмна го слушаш, ама ме фајча нервоза колку касниме ние, 2 години требаше да помина за да свата мн. мина КОЈ Е ТЕК НАЈН и колку добар МС е, а пред 2 години јадеја гомна за него
Извини што не сум паметен колку тебе:smir:јас го знам тек најн..го слушав..скоро 1на год 2...т.е не 2..1на има..јас реков сине го знаеш тек најн?не..туку убави му се траките..сакав да кажам дека постојат јаки рапери...јаделе оти незнаеа кој е..а еве..што се правам паметен дај просветли..има јаки траки со уште појаки МЦиња..стаив..што има врска..:игра:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
А шо се расправате бе па и вие двајца?! Сте запнале ко магаре на мост..... ставете нешто ако имате ако не прекинете да ја користите темава за ваши недоразбирања. Во право е Рик дека кај нас мн доцна иди се шо во свето е познато, и Микио е во право дека нетреба да се курчиме колку време знајме некој артист. Ај сеа да си пуштите рака и да не се карате :icon_bigg

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
не се караме стварно,го почитувам дечкото..иам почитување...јас ова не го сметам за карање...али океј..сеа ќе ставам видеа..т.е видео од песната која ми е на рипит цело време..посебно рефренот го сакам...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
eminem > all
best rapper ever :smir:
DAMN RIGHT!!!
Нека серат сите колку сакаат ама тоа е ФАКТ!!!
Иако ни Nas, Rakim, Jay-Z, Snoop Dogg, 2Pac, Biggie, KRS-ONE, Wu-Tang се у близина за таа титула - мислам дека сепак изборот паѓа на Еминем.
Омилена песна: Role Model :smir:
Mother, are you there? I love you. I never meant to hit you over the head with that shovel.
:pos2:
Омилен инструментал: Sing for the Moment

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
според мене...не знам зашо...али од ЕМИНЕМ поШИТ рапер немало и НЕМА да се роди... и не туку ми кењајте за тек да не ве скинам...тек мене ми е идол..моам за татко да го зеам...или он мене за син,...како сака он. хахахахаха... него сеа на биг скуб на 15 месецов искача новиот монстеррифик...а K.O.D на Tech N9ne искача октомври...мама ке ебава...еве нешо од него...
нема у школо да идам само да го слушам албумот едно 2-3 дена.... а ја го слушам тек 2 години...го слушнав коа искочи MLK...Midwest Choppers..ајјјјј...:drk::drk: нема рамен другари....

П.С
ИМА ЦЕЛА ПРИКАЗНА ПРИКРИЕНА ПО ПЕСНИТЕ СТАРИ ОД АЛБУМИТЕ КОИ СЕ ПОКЛОПУВААТ ! ! ! читајте подоле на видеото коментари шо како...ова е више игра...леле ке си приумрам... ако иде негде на балканов нема на одмор 3 години да идам само да го видам и слушнам...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
според мене...не знам зашо...али од ЕМИНЕМ поШИТ рапер немало и НЕМА да се роди... и не туку ми кењајте за тек да не ве скинам...тек мене ми е идол..моам за татко да го зеам...или он мене за син,...како сака он. хахахахаха... него сеа на биг скуб на 15 месецов искача новиот монстеррифик...а K.O.D на Tech N9ne искача октомври...мама ке ебава
Ти го поштувам баш тоа за Тек, и баш ме изненадува тоа што си толкав фрик по него, тој е зборот-фрик. Али за Еминем, Кире, грешка си, уште поголема грешка е тоа што велиш дека е најлош, а уствари незнаеш зашто. :)

Не е најдобар, тоа е факт, има многу подобри од него, да не издвојувам клипови, али сепак, Slug, Eyedea, Murs, Brother Ali, Evidence и ај да не продолжувам.

И една молба: ВЕ МОЛАМ НЕ ПОСТИРАЈТЕ КЛИПОВИ БЕЗ ДА НАПИШЕТЕ 2-3 РЕЧЕНИЦИ И ИНФО ЗА ИСТИТЕ, ОВА НЕ Е ХИТ НА ДЕНОТ.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
и уште нешто...се надевам дека КИСКИНО ке прогледа низ прсти овој пат..:smir:
What We Are-Tech N9ne feat. Potluck-лириката е дел од Tech N9ne...не е убрзувано не е ништо...миксот и успехот се должи на DJ-от BIGG-D кој го склопил ова... на најдобар начин се доловува уникатноста на лириката и рапувањето на TECCA NINNA! ! !

еве го и оригиналот иначе... TECH е 2ор...
поздрави и честитки...го имав вежбано делов едно 2 месеца...и фалеше уште...сеа да пробам едвај ке издржам 3/4 онака да го следам...неповторливо...:drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom