I da rapot, definitivno e najdobroto nesto sto mi se slucilo vo zivotot.Steta sto na mnogu luge ne mozes da im objasnis kako i zasto.I ni najmalku ne se kaam sto slusam takva muzika, sto sum "streeter" i sto cel zivot go ostaiv na ulica
Togas covek, sigurno imas zaeban zivot. Ili hiperbola e ova? Poshto kolku i da sum posvetena na rapot, ima mnogu podobri raboti vo mojot zivot. Na pr. familija.
A za toa shto sme demek misunderstood deka nemozeme da se objasnime prema drugi lugje, do nekade taka e, ali od druga strana, mislam deka mnogu povekje prerasuda ima prema metalot. Priznavam, i ja koa ke vidam nekoj so paun na glava u 300ta boi, so potesni pantoloni od moite, i so kombat chizmi do kolena, i ja zjapam i mu sudam. A i deneska nema mnogu distinkcija pomegju stilovi, taka dojde vremeto, site ti se nosat u shiroko od strana na mashki, bez razlika dali slusaat hip hop ili ne. A za zenski, predominira seksualnosta normalno kaj povekjeto. Za mene, jas se nosam u shiroko poshto sum bila pravena za mashko, ali tatko mi utnal, a ne radi toa shto sum vlezena u nekoj girlz n da hood film.
A deneska, mislam deka rapot vekje premnogu e stanat za toa koj povekje znae biografii, koj povekje albumi slusa, koj povekje kje se dokazhe kako postrasten raper, itn itn. Mi odzima od zadovolstvo iskreno...Sho ako ne znam koi se chlenovite na nekoja grupa? Legija mi ide pri um...pred nekoja nedela doznaf Dzaka bil u Legija. Pa so qr ako doznaf vcera, sigurna sum deka i Talib Kweli ne znae deka Dzaka e u Legija, pa ne mu odzima od statusot na tipot. Vekje za toa i prekinaf da odam na Underground forumot, poso glavata samo so gluposti mi se polnese. Vaka ke si pustam hip-hopce, si slusam, si uzivam, i ne se zamaram dali nekoj misli deka e "po raper" od mene.