Опивање (Сакам да се напијам)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ете мој чоек
си земаш жта,си викаш лепо друштво,имаш убав фудбал(јуве-интер),ем се запиваш за без пари,ем си поминуваш убо,ем губиш трема и нема јазичето да ти биди врзано ко че си видиш некое убо чупенце :vozbud: и се разбира че ти остани некој денар за да го честиш чупето еден густи :smir:
Да бе, фала богу,ако се погодат па и некои песни, уште подобро... а и тоа што викаш јазикот тогаш малку ти е полезет, кажуваш и некои неспецифични работи (не вулгарни, не сељачки, се разбира), и си поопуштен.
"За мене коњак, за пи*ку сок." :smir:

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Не да испадне дека ти кажувам како да си го живееш животот, ама грдо изгледа вака да прочита човек. Ако го подразбираш дамлосувањето секоја вечер како средство за максимално искористена вечер, слободно можам да те наречам неизживеана личност и нема да одам понатаму на навреди на лично ниво.

Лично, пијам алкохол умерено, ретко се прам тиква. Последно грдо искуство имав августот, секако ради мешање на водка и вино.
ех сега ај да не се вреѓаме :smir:
јас не пијам од вчера пи*ка му,ехехеееее 1 декада шетам и пијам низ чаршијава :smir:

не ретко ми се случува да се напрам дрво пијан,али секогаш сум во состојба да се исконтролирам барем дури да стасам дома :smir: (а ако тоа не ми успее,секогаш постојат одредени материи што ќе ти помогнат да се 'освежиш' :vozbud: )

поздрав :smir:

Да бе, фала богу,ако се погодат па и некои песни, уште подобро... а и тоа што викаш јазикот тогаш малку ти е полезет, кажуваш и некои неспецифични работи (не вулгарни, не сељачки, се разбира), и си поопуштен.
"За мене коњак, за пи*ку сок." :smir:
ехехехеххе,ако заслужи девојчето можи и една вотка да и бувнам,али ми е страв да не ме натпија, па после да се усрамам,затоа сокче ти е најсигурно :smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ехехехеххе,ако заслужи девојчето можи и една вотка да и бувнам,али ми е страв да не ме натпија, па после да се усрамам,затоа сокче ти е најсигурно :smir:
Ќе си заслужи, ако јас бидам добар :) а и што викаш, колку сакаш пиј, најбитно е да се контролираш, да бидеш свесен. Сеа, фала богу не како кога си трезен, ама па и не да повраќаш како пед*ерче некое, и да паѓаш по улица.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Мала сум уште за да почнам да се опијанувам,ама и кога ќе пораснам чисто се сомневам дека ќе се опијанувам секој или секој втор ден...
Скоро ништо од алкохолниве пијалоци не пијам,освен вино и до сега со негово конзумирање онака многу не сум претерала.:pipi:

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Ќе си заслужи, ако јас бидам добар :) а и што викаш, колку сакаш пиј, најбитно е да се контролираш, да бидеш свесен. Сеа, фала богу не како кога си трезен, ама па и не да повраќаш како пед*ерче некое, и да паѓаш по улица.
ахахахахха,море чути ми поминаа тие денови ко повраќав од 3 пијачки :uvo:

друго е сега,почнавме да се сфаќаме со желудников и не се буни ко че претерам :smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ахахахахха,море чути ми поминаа тие денови ко повраќав од 3 пијачки :uvo:

друго е сега,почнавме да се сфаќаме со желудников и не се буни ко че претерам :smir:
И јас го главава почнав да се усогласувам, и викам да не боли цел ден после пиење:). Туку мене ме загрижува овие новопечени пубертетлии, што почнуваат рано да пијат, за нив ми е жал да не се расипат.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Хехе, пиев порано ептен. Држим маалски рекорди се` до Нова Година кога испив литро вотка. Од тогаш не пием многу :D

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
idem sea :D me ceka dobra pijanka do kj 11 saat =D

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Колку е убаво само чувството да пијаш пијаш и пијаш... се додека не фатиш да повраќаш.
Колку е убаво само кога којзнае шо си правел вечерта, а наредниот ден да не се сеќаваш на нишо, а се би дал да се сетиш.
Колку е убаво кога следното утро наместо да се се разбудиш насмеан, се будиш целиот мамурен како цел свет над глава да ти стои, па мора тука да помогнат апчињата.
Колку е поубаво да избегаш од проблемите,наместо да ги решиш.
Колку е убаво да гледаш како живее секој втор пијаница и како од тоа пусто пијање се растура едно семејство.

Навистина е "убаво", затоа опивајте се:smir:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Ај да одиме да се правиме камен јано камен душо...............видимо се утре надам се :cug::cug::cug:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Oo, 20.30 дошол:)
Уште саат, саат и нешто и одиме да прославиме, па викенд е.После трезнење со јајца:)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Последен пат беше пред 2 месеци:cug:.
Се трудам да пијам во поумерени количини бидејки тогаш е најубаво, а чим се опијам потоа се ќе дадам да не сум пијан.

Член од
7 февруари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
1
Мала сум уште за да почнам да се опијанувам,ама и кога ќе пораснам чисто се сомневам дека ќе се опијанувам секој или секој втор ден...
Скоро ништо од алкохолниве пијалоци не пијам,освен вино и до сега со негово конзумирање онака многу не сум претерала.:pipi:
Сонце да сеуште си малечка за да пиеш секаков вид на алкохол,а особено не да претеруваш со него. Не дека јас сум нешто многу голема , ама и ја негде на твоја возраст почнав да пијам, само што јас почнав со сечени водки во Energy вино ден денес неподнасам, а првото асално пијанство си дојде две години подоцна:uvo: А последен пат бев пијана пред една недела и тоа кај другарка на роденден се натпреварувавме која побрзо на екс ќе ги испие водките , и камен бев :( Дефинитивно не е убаво чуството . Инаку вака знам да се конторлирам при пиење ама ете тогаш славевме ....

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Синоќа тро, пиво ово оно, ал вечерас... :zlo:

Kajgana Shop

На врв Bottom