Дали народот ќе се научи на правила и прописи

Член од
14 декември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
nie i pravila,nesmees da pomines na ulica duri nitu na pesacki premin.da ne zboruvam za otpadocite od hrana,plasticni sisinja i se drugo pa do kade taka,lom e. :nenene: ne biduva vaka drzava luge treba malku da mislime i na okolinata a ne samo da se oslobodime od gubreto.taka na pr ja odam se setam i koga eden star covek edno 54 g. fatil moca kaj mojot komsija na zid,leleee bog da cuva i brani sto pravis mu velam,a toj ni sram ni perde produzi,duri sakase da se ispokara so mene zs na kratok moment zapre so mocanje auuuuuuuuuuu:toe: .
 
Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Па шо да праи му се моча. а ногде јавно вц нема, и ако има невлагај , болест ке закачиш.
Сум за тоа дека треба малце повеќе да се цивилизираме, ама за тоа треба некој услови.
Автобуси од 45, вц нема, администрација катастрофа, и на крај народот крив, за еден документ чекаш 2 недели и кога ке отидеш на шалтер ти се дерат викаат.
Овој народ е за жалење, а не за критикување
 
Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Абре што тие на шалтери не се народ?Доста критикуваме,оваа партија,онаа партија,сите во оваа Држава сме еден народ без разлика од која партија или националност,правилата и прописите се за секого,културата е за секого,само колку сме ние свесни за тоа и зошто не можиме да се придржуваме на тоа па после да кртикуваме и партии и луѓе поединци и што чини и што нечини во Државава.
 
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Dobro Miroslav, ako barame maani ke najdeme toa e sigurno od inat i kilo sol se jade neli? :)
Imame i dovolno clenovi na forumov sto ziveat i egzistiraat vo stranstvo pa znaeme deka ako resis da bides negativecot i tamu ke si najdes maani.. vprocem i tamu ima pozicija i opozicija koja senesto za nesto kritikuva.
Treba vreme nekoj period da pomine i efektite ke bidat podobri.. vazno e trendot i tendencijata da bide zapazena.. ako jas se prasuvam.. kaj nas se mrdna od mrtva tocka vo toa sum 100% siguren,.. evidentno e.. da ne dolzam premnogu ete od tie nekolku primeri sto gi navede.. pred nekoja godina zemaa 50 novi sega ke zemat uste 50-60 novi avtobusi so toa vozniot park ke bide mnogu podobar.. javni WC-a nema dovolno tocno! no zatoa imas milion restorani kafici i slicno taka da ako ti si resil da se izmockas vo solja ke najdes care od tolku objekti na krajot na kraistata ke trpam do doma ako treba sigurno ne si po 9-10 saati po ulicive da akas.. e sega ako ne ti sece ke trknes do prvoto drvo :)
Kaj administracijata se najdrasticnite promeni.. site onie opaski od komunizmot zabrzano se secat i toa od poveke pricini eve jas od rakav 3 ke nafrlam:
Kompjuterizacija+server+softver = nistenje na eden kup majmunski raboti sto gi pravea + cuvanje na dokumenti vo fiooka
Mnogu podobra informiranost na pravnite i fizicki lica vo drzavava
i treto ama ne pomalku vazno denes na istata administracija i ne i e bas seedno koga ke go pobaras nejziniot sef da se pozalis .. uste ima anomalii ama koj i da e i na glava da se prevrti ne go oprava nesto za 5-10 godini nesto koe bilo zatruvano 50-60 neli?
Treba da bideme pozitivni no i objektivni.. e sega ako omrazata sprema nekoja politicka opcija te zaslepuva pa si vo sostojba duri i da si ja mrazis drzavata poradi toa sto taa opcija e na vlast ( a gi ima takvi polno) togas go imas moeto iskreno socuvstvo.
 
Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
Abe HAOS ni e drzavata u sekoj slucaj.... dali znaete deka imame premnogu zakoni i propisi koi ne treba da gi ima, a gi nemame onie najpotrebnite za zacuvuvanje na prirodata, na kulturata na nasata nacija.

Eve eden primer na zakon koj kompletno e nelogicen i nemavrska samiot so sebe, toa e noviot zakon za soobrakjaj ne cel ama golem del. Se zabranuva na mladite da vozat od 11-5 a pokazatelite i brojkite pokazuvaat deka tokmu najcesto vreme za nesrekji e periodot od 12-14 casot jas neznam kako treba da im se kaze na pr toa. I plus od koga go donesoa zakonot imame nad 100 zrtvi vo soobrakjajot za nepolni 5 meseci funkcija, odnosno nad 200% povekje od ona sto sme go imale lanskata godina. E kade e tuka logikata, pa dajte bre lugje neso posovremeno.

Ako sakate prvin da nema soobrakjajki a tie najcesto se slucuvaat poradi alkoholiziranost i neubavi patista, e togas treba malku da se prezeme so inspekcii vrz site kafulinja koi tocat alkohol bez ogranicuvanje, a treba da se investira i vo patistata.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Abe HAOS ni e drzavata u sekoj slucaj.... dali znaete deka imame premnogu zakoni i propisi koi ne treba da gi ima, a gi nemame onie najpotrebnite za zacuvuvanje na prirodata, na kulturata na nasata nacija. Eve eden primer na zakon koj kompletno e nelogicen i nemavrska samiot so sebe, toa e noviot zakon za soobrakjaj ne cel ama golem del. Se zabranuva na mladite da vozat od 11-5 a pokazatelite i brojkite pokazuvaat deka tokmu najcesto vreme za nesrekji e periodot od 12-14 casot jas neznam kako treba da im se kaze na pr toa. I plus od koga go donesoa zakonot imame nad 100 zrtvi vo soobrakjajot za nepolni 5 meseci funkcija, odnosno nad 200% povekje od ona sto sme go imale lanskata godina. E kade e tuka logikata, pa dajte bre lugje neso posovremeno.
Ako sakate prvin da nema soobrakjajki a tie najcesto se slucuvaat poradi alkoholiziranost i neubavi patista, e togas treba malku da se prezeme so inspekcii vrz site kafulinja koi tocat alkohol bez ogranicuvanje, a treba da se investira i vo patistata.
Е уште патиштата да се здрави тогаш помисли кој процент на несреќи ќе го има ??? не сум против современа патна инфраструктура но ваква каква што е не дозволува брзински експерименти а за алокохол сум против законот не се почитува максимално....
 

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Kako da se smenat rabotite koga vo ovaa drzava se e naopaku. Trgni prvo od Bit pazar tamu nema dukan so fiskalna kasa a site imaat mnogu poveke roba od onie nekoi maalski dukancinja i sto e najtragicno Albanskite partii ne se ni sekiraat da promenat nesto bidejki sprema niv albancite nema potreba da plakaat na ovaa drzava a isto e i so plasticarskata ulica vo Skopje. Drugo ovde kaj mene vo Strumica polno e cigani koi prodavaat po ulicite i nikoj ne gi brka, a od druga strana po dukanite ima stalno inspekcii i dusa im vadat na dukandziite. Pa kako moze nekoj da bide konkurenten koga drug ne plaka nisto na drzavata a toa se tolerira. Znaci ne moze za Makedonecot drzavata da e makea a za Siptarot da e majka, ako ima zakon neka ima za sekoj oti na kraj potrosuvacot e toj koj go plaka danokot i toa ne menuva nisto na firmata koja prodava, a na nikoj ne mu e milo da se trese od inspekcii non stop.
 
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Prosto bojkotiraj gi !!!!
ne sum bil na bitpazar godini mozebi, na plasticarskata so "sila" me odmkna zenata, ama ne trebase poveke od muziceto sto im dzvonese nekoe islamisticko vo eden dukan za da napravam polukrug pa da si kupam od edno dukance na pazar vo Taftalidje od edna zenicka makedonka sto go drzese. Za volja na vistinata go plativ duplo ama toa e druga tema za nacinot na razmisluvanje na nasite mali stopanstvenici. Mozebi 100 den +/- nekogas i ke znacat nesto no sepak ne ostavam pari kaj nekoj vahabist so sigurnost!.
Ete prosto prijatele ke pocneme od samite sebesi, i istoto toa ke se reflektira i vo mesnata zaednica, i vo sovetot na opstinata pa nitu vladata nema da bide imuna ...
Nema pogolema sila od individuata !!!
 

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Ne moze taka ednostavno da se ignoriraat bidejki ne se kupuva vo mesecot samo edna rabota pa aj 100+\- da se premizat mada iskreno receno i toa ne e malku za edna ista rabota, bidejki ako se trgne taka togas nikoj ne bi uvezuval makedonski proizvodi bidejki ne sme od negovata zemja. Najgolem poriv na covekot vo site kulturi i opstestva e licniot interes
 
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Pa ne se kupuva kaj plasticarite leb i mleko neli? :)
Sepak najdobriot odgovor na tvoeto prasanje si go dade ti samiot :(
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Абе видете до нас е , едноставно секој мисли дека е најпаметен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom