Каролина Гочева

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Meне ми делува одлично оваа изведба, Каролина ја пее така јасно и релативно споро за да може се да се разбере, значи да биде се јасно, јас овде гледам само совршен вокал и добра изведба, стварно не гледам да она ја кочи публиката, а досега не сум слушнала химната дека била во побрзо темпо. На кој не му се свиѓа, следен пат нека собере пари и си направи техно верзија на химната и нека побара од ФФМ да може да пее на Стадион
Каки не пееше песна која за прв се слуша па споро да да ја пее за да биде јасна. Химната се пее во едно исто темпо секогаш а тука Какито си направи своја верзија т.е. Химна балада што е очајно кога се работи за химна на држава плус пеена на стадион каде што се очекува борба на теренот за Македонија. Подобро лошо али правилно него убаво а неправилно.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Meне ми делува одлично оваа изведба, Каролина ја пее така јасно и релативно споро за да може се да се разбере, значи да биде се јасно, јас овде гледам само совршен вокал и добра изведба, стварно не гледам да она ја кочи публиката, а досега не сум слушнала химната дека била во побрзо темпо. На кој не му се свиѓа, следен пат нека собере пари и си направи техно верзија на химната и нека побара од ФФМ да може да пее на Стадион
Не не јас имам подобра идеја. Ние ќе собереме пари и ќе те однесеме на очно и ушно за следен пат да видиш и чуеш како што треба.:)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Па вака овие снимки овде се од мобилен и на нив ништо не се ни слуша,ставете ја официјалната снимка од МТВ,па тогаш коментирајте,она зошто пеела вака или она е малку смешно,химната беше изведена акапела без музика и секоја нова изведба е посебна и приказна сама за себе.Следниот пат сигурно ќе биде поразлично од оваа изведба,што е инормална работа.Тука Каролина не пееше на матрица па да пеела под или над матрицата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Дијаманте, не сакам да одам против нечиј вкус, но според мене ова е добра изведба (не можам да ги ставам кодирани линковите за да не одземаат место на странава-не знам како).
Но потенцирам, според мене-секој има свој вкус :smir:
Ова на пример (слаба е снимката, но изведбата е јака)
Зајди зајди
I will always love you
се лажам себе

но (пак велам за мене)
не и она погоре на стадион. Не инсистирам повеќе, ниту разубедувам. Секој има право на свој став, повеќето најверојатно си го кажаа својот.
Па вака овие снимки овде се од мобилен и на нив ништо не се ни слуша,ставете ја официјалната снимка од МТВ,па тогаш коментирајте,она зошто пеела вака или она е малку смешно
karamanot Не е смешно, жалосно е. Зошто снимката на Зајди зајди снимена крајно со аматерски апарат (ваљда исто мобилен) не е смешна? Напротив, одлично е изведена. Нема врска со што е снимана, битен е моментот, гласот, а најмногу амбиентот, гласовните можности за одредена музика, песна уотевер.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
karamanot Не е смешно, жалосно е. Зошто снимката на Зајди зајди снимена крајно со аматерски апарат (ваљда исто мобилен) не е смешна? Напротив, одлично е изведена. Нема врска со што е снимана, битен е моментот, гласот, а најмногу амбиентот, гласовните можности за одредена музика, песна уотевер.
Па првин снимката од Зајди,зајди е снимена од неколку метри пред бината,а онаа на стадион е сигурно 100-200метри и притоа на полн стадион на кој некој пее,некој урла, некој свири........
Бев и на стадион,а и на ТВ ја гледав снимката.

А некој овде вели дека химната не била балада,а што е да не е денс или хип хоп.Химната не е навивачка химна,тука национална химна на РМ.А и колку што јас знам сите национални химни се балади.
А и Ливерпул имаат балада навивачка песна па ништо не и фали.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Во ред, секој си има различен механизам за перцепција за иста работа нели :smir:

Туку,
.оф
.
Браво за Тони Стефановски, честитки до него, да продолжи така и со маратоните и со овие успеси од калибарот на Ламанш, одлично :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па првин снимката од Зајди,зајди е снимена од неколку метри пред бината,а онаа на стадион е сигурно 100-200метри и притоа на полн стадион на кој некој пее,некој урла, некој свири........
Бев и на стадион,а и на ТВ ја гледав снимката.

А некој овде вели дека химната не била балада,а што е да не е денс или хип хоп.Химната не е навивачка химна,тука национална химна на РМ.А и колку што јас знам сите национални химни се балади.
А и Ливерпул имаат балада навивачка песна па ништо не и фали.
Aма химната на ливерпул е балада. Нашата е далеку од балада.
Ај вака пушти youtube и отвори само како на други натпревари се пее химна. Мене ми е гајле дали е суво без музика или со музика, битно Каролина ја усра химната и сите околу мене ја пцуеја зашто не можеа да ја пратат. А химната се пее со навивачите. Ако таа планираше сама да си ја пее химната тогаш нека си ја пее така додека се тушура.
И само верните фанови на Каролина како ти и Дијаманте тврдите дека е добро испејана, не знам кој инат го водите. Иако во себе сигурно знаете дека тапа испеја.:) Ама не ви дава душа да ја навредите.
Ајт досадни сте да ви кажам, се гледа реалноста каква е. Никој не се сомнева во вокалните способности на Каролина, ама нашата химна е побрза, а таа си ја испеја некоректно на свој начин. Катастрофа беше. И во живо и на снимки ужасно звучи. Најлошо до сега што сум ја слушала нашата химна.
Фала приетно.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не, доста беше з ахимната, уште ова ќе го кажам. Искрено, јас стварно мислам дека изведбата беше одлична, мислам на вокално издржана, е сега можеби навивачите на стадион (не бев) бараа и бараат борбеност и машки глас за изведба на химна пред натпреварот, што фали во скеоја можна женска изведба, па било кој нека дојде да пее.
Не терам инат уопште, не ви ги разбирма тие навивачки ставови, не одма на натпревари, али од она што го видов на ТВ, вокално беше супер, моќен женски глас, и не знам што е тоа што бараат навивачи, не одма на натпревари вакви, затоа и многу чудно ми дојдоа ваквите изјави зашто на ТВ се беше топ.
Како и да е, вечер КАРОЛИНА има концерт на плажата КАДМО, она е единствена која летово сама си настапуваше во Охрид, сите други пејачи беа групирани на разни манифестации и концерти

T

Tetro

Гостин
и шо сега?
и шо?

Знаеме дека Каролајна не знае да пее у живо, ама доволно е славна за да ја викнат да пее, па и рекле: ќе ја пееш ли нашата химна, а она вика ;) , ами ќе пеам.
САМО НЕ ЗНАЕШЕ ДЕКА ЌЕ ЈА УНИШТИ ЦЕЛА МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА СО ХИМНАТА
:uvo::uvo::uvo:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не, доста беше з ахимната, уште ова ќе го кажам. Искрено, јас стварно мислам дека изведбата беше одлична, мислам на вокално издржана, е сега можеби навивачите на стадион (не бев) бараа и бараат борбеност и машки глас за изведба на химна пред натпреварот, што фали во скеоја можна женска изведба, па било кој нека дојде да пее.
Не терам инат уопште, не ви ги разбирма тие навивачки ставови, не одма на натпревари, али од она што го видов на ТВ, вокално беше супер, моќен женски глас, и не знам што е тоа што бараат навивачи, не одма на натпревари вакви, затоа и многу чудно ми дојдоа ваквите изјави зашто на ТВ се беше топ.
Како и да е, вечер КАРОЛИНА има концерт на плажата КАДМО, она е единствена која летово сама си настапуваше во Охрид, сите други пејачи беа групирани на разни манифестации и концерти
Дијаманте,девојко разбери ние никој не спориме дека Каролина нема моќен глас . Кажав, на натпреварон не се бара да си докажуваш вокални способности и да увлекуваш една химна,а навивачите да неможат да те пратат. Нема некоја филозофија, нека си пееше нормално како шо си е химната, а не "Денессссссссссссссссс наддддд Македоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооонијаааааааааааааа се рааааааааааааааааааааааааааааааааааааааѓааааааааааааааа"
Немаат сите глас како неа за да можат да ја пратат. Таа треба да се прилагоди на публиката,а не обратно..зошто ова не е нејзин концерт па да си игра курташак,како нејзе шо и прилега така.
И за ова за Кадмо, сакаш да кажиш дека никој друг пејач не настапуваше Охрид сам? (ако добро те разбрав)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Знаеш што сакаме?
Да ја пееме химната. Е тоа сакаме навивачите.
Не сакаме да ја слушаме само. Не сме на концерт дојдени! На натпревар сме.
А во случајов ја слушавме само зашто не бевме во можност да пееме химна изведувана на поинаков начин од нормално. Кажав, на тој начин нека си ја пее под туш сама кога е, а не пред 25000 публика која со години пее химна поинаку.

Сум била на премногу репрезентативни натпревари и најубав е моментот кога се пее националната химна сите со знаме во раце и пееме сите! А сега за прв пат во живот ние не знаевме како да пееме. Зашто некој "паметен" се најде да изменува нешто што е национално. Абе ај... да не ја видам друг пат како пее химна :)

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Aма химната на ливерпул е балада. Нашата е далеку од балада.
Ај вака пушти youtube и отвори само како на други натпревари се пее химна. Мене ми е гајле дали е суво без музика или со музика, битно Каролина ја усра химната и сите околу мене ја пцуеја зашто не можеа да ја пратат. А химната се пее со навивачите. Ако таа планираше сама да си ја пее химната тогаш нека си ја пее така додека се тушура.
И само верните фанови на Каролина како ти и Дијаманте тврдите дека е добро испејана, не знам кој инат го водите. Иако во себе сигурно знаете дека тапа испеја.:) Ама не ви дава душа да ја навредите.
Ајт досадни сте да ви кажам, се гледа реалноста каква е. Никој не се сомнева во вокалните способности на Каролина, ама нашата химна е побрза, а таа си ја испеја некоректно на свој начин. Катастрофа беше. И во живо и на снимки ужасно звучи. Најлошо до сега што сум ја слушала нашата химна.
Фала приетно.
Da ,mislam deka zatoa i izgubivme, do Karolina bese.Ne kazavte, koja druga pejacka ke bese podobra ,himnata ni e maska sekoe zensko vaka ke ja ispee ,so tegnenje:toe:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ужасно испеала.Среќа што не фанав кога пееше на натпреварот, ќе ми го расипеше уживањето.
Нема врска дали у живо е, или сега гледам, лошо е лошо.Реално, мислев дека ќе биде одлична.Ама друг пат треба да си повежба пред да пее, да се чуе дали бива. Било кој од публика ќе бил подобар од неа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Da ,mislam deka zatoa i izgubivme, do Karolina bese.Ne kazavte, koja druga pejacka ke bese podobra ,himnata ni e maska sekoe zensko vaka ke ja ispee ,so tegnenje:toe:
Е од каде етикетираш кои химни се машки кои женски? Нема врска тоа, цурата само се уфилма повеќе отколку што требаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom