Каролина Гочева

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Мислев дека одамна завршија ваквите прашања и дека темава доби нов тек, во насока на новости и коментари за музиката на Каролина, али изгледа сеуште не е се како што мислев, али ај ќе ти кажам и тебе. КАРОЛИНА е многу повеќе од таканареченото ништо посебно, таа е единстеван наша пејачка која израсна на македонската сцена, која го сфатила шоу бизнисот и сама и сега со продукција, единствена наша пејачка која ужива најголема популарност во балканските земји, меѓшу кои и Бугарија, единствена која 2 пати не претставувала на Евровизија, единствена која направила албум во соработка со најеминентните музички балкански и наши имиња, единствена која направила албум како Македонско девојче. Ако тоа не кажува нешто, тогаш ќе додадам дека е скромна, умерена што ќе каже и каде ќе се појави, не се лигави, не и е целта да скокаат тинејџерки по неа и да настапува било каде, ослично функционира како професионалец
Te сфаќам љубави!Ама сепак мислам дека премногу си забегана со неа!Мислам дека не е на арно толкаво страсно сакање на некој.
Ја ценам и почитувам Каролина многу, впрочем како и многу други во земјава па и странство.Мегутоа величење на неа и воздигнување на ко особено исклучителна личност, па дури и принцеза, што знам малку не ми е в ред.

П.С Ај ако не ти те тешко пиши за некоја хуманитарна акција на Каролина, не ми текнува ни една во моментов.Може ги имала, ам ане сум информиран, така да пиши слободно за тоа.

Па случајно ти да не и го даде бугарскиот пасош па знаеш дека има, кога нешто не знаете не тресете глупости ако не ти се допаѓа или нешто друго во ред али вакви глупости колку само да напишете нешто стварно нема резон за тоа инаку страшно ме интересира зошто тогаш вади годишна швајцарска и грчка виза кога со бугарски пасош нели нема потреба?
А тоа што настапувала и ќе настапува во Бугарија не значи по автоматизам дека зема бугарски пасош,немој да кажеш дека има и српски пасош оти таму има кариера.Инаку Каролина првиот настап во Бугарија го имаше 1995г. на еден тамошен фестивал каде ја освои наградата за најдобра интерпретација а и во тоа време имаше понуда од некои американски продуценти да замине во САД но бидејќи имаше само 14г. нејзините родители сметаа дека е премала за да патува во САД,што беше за жал една голема шанса која ја пропушти.
А по барање на најпопуларниот бугарски шоумен во 2001г. беше првата македонка која гостуваше во Бугарија и предизвика мошне позитивни реакции кај тамошната публика а и факт е дека таму има многу македонски студенти.После настапот на евросонг 2007 повторно бугарите пројавија интерес за неа што таа како професионалец ги прифати тамошните понуди оти секој професионалец не ја дели својата публика по никаква основа публика си е публика,и престанете више со тие глупости и лажни обвинувања.

Што се однесува до Швајцарија, таа дури годинава влезе во Шенген системот:helou:

П.С Постојат точки и запирки на тастатура!

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Te сфаќам љубави!Ама сепак мислам дека премногу си забегана со неа!Мислам дека не е на арно толкаво страсно сакање на некој.
Ја ценам и почитувам Каролина многу, впрочем како и многу други во земјава па и странство.Мегутоа величење на неа и воздигнување на ко особено исклучителна личност, па дури и принцеза, што знам малку не ми е в ред.

П.С Ај ако не ти те тешко пиши за некоја хуманитарна акција на Каролина, не ми текнува ни една во моментов.Може ги имала, ам ане сум информиран, така да пиши слободно за тоа.

Што се однесува до Швајцарија, таа дури годинава влезе во Шенген системот:helou:

П.С Постојат точки и запирки на тастатура!
За да учествуваш во некоја хуманитарана акција доколку си вистински хуман не треба на околу да се фалиш дека си направил нешто и да учествувала секогаш кога била во можност.
Инаку она што некои кај нас своите концерти ги назначуваат како хуманитарни само кажуваат колку се двоморални со цел да избегаат да плаќаат данок го претставуваат како хуманитарен и ќе фрлат некои си ситни пари на некој а остатокот од 95% го задржуваат за себе и тоа ми ти било хуманост,кога некој би бил хуман тој не треба да се фали со тоа, а и сите средства собрани од тој концерт би требало да завршат таму а не во сопствениот џеб.
А што се однесува до Швајцарската виза со неа одамна се влегува во Шенген зоната само во Грција македонските грагани не можеа.
А и колку што знам Каролина има дипломатски пасош а со тој пасош без проблем добиваш виза за каде сакаш, и не само таа туку многу јавни личности од МКД,мислам во однос на овие визи само обичните граѓани имаат проблем останатите немаат проблем,тој што има пари нема никаков проблем за виза а и притоа да си јавна личност добиваш во рок од 24 часа.
А да па еве утре има хуманитарна акција на која Каролина е назначена за лидер,а тоа сепак говори нешто само што таа не трча по медиуми да се фали со тоа како што не се фалела со многу други работи,а и оние кој зборуваат многу дека се хумани сигурно се се само не тоа.Каролина е чест гост во домот за деца без родители кој е на некои 5 минути од нејзиниот дом,само што таа не кани медиуми кога ги посетува како што тоа го прават другите т.н хуманисти.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
За да учествуваш во некоја хуманитарана акција доколку си вистински хуман не треба на околу да се фалиш дека си направил нешто и да учествувала секогаш кога била во можност.
Инаку она што некои кај нас своите концерти ги назначуваат како хуманитарни само кажуваат колку се двоморални со цел да избегаат да плаќаат данок го претставуваат како хуманитарен и ќе фрлат некои си ситни пари на некој а остатокот од 95% го задржуваат за себе и тоа ми ти било хуманост,кога некој би бил хуман тој не треба да се фали со тоа, а и сите средства собрани од тој концерт би требало да завршат таму а не во сопствениот џеб.
А што се однесува до Швајцарската виза со неа одамна се влегува во Шенген зоната само во Грција македонските грагани не можеа.
А и колку што знам Каролина има дипломатски пасош а со тој пасош без проблем добиваш виза за каде сакаш, и не само таа туку многу јавни личности од МКД,мислам во однос на овие визи само обичните граѓани имаат проблем останатите немаат проблем,тој што има пари нема никаков проблем за виза а и притоа да си јавна личност добиваш во рок од 24 часа.
А да па еве утре има хуманитарна акција на која Каролина е назначена за лидер,а тоа сепак говори нешто само што таа не трча по медиуми да се фали со тоа како што не се фалела со многу други работи,а и оние кој зборуваат многу дека се хумани сигурно се се само не тоа.Каролина е чест гост во домот за деца без родители кој е на некои 5 минути од нејзиниот дом,само што таа не кани медиуми кога ги посетува како што тоа го прават другите т.н хуманисти.
Ок!Чисто ме интересираше да знам, дека немав слушнато до сега дека организирала хуманитарно, па сакав да знам.Ако помага секоја и чест.И јас се согласувам дека ако сакаш да бидеш хуман немораш да ги викаш сите телевизии и да кажеш:Хумана сум:pipi:

П.С Џену Грл зимово беше во Швајцарија и ја извади визата пред Нова Година, а после излезе дека Швајцарија влегла во шенген.Така нешто беше, ако грешам Фросе нека ме корегира!

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не се разбирам во политики, шенген визи и слично, така да не сум компетентна да кажувам за тоа.
Друга работа, што се однесува до хуманитарната дејност на Каролина, не знам што би додала освен да го подржам и потврдам мислењето на Караманот, со една мала додавка: КАРОЛИНА и АВАЛОН го организираа концертот за да соберат средства за малиот Тео, син на Дарко Тасев, на кој не учествуваа секој и сешто, најмногу ми се допадна тој хуманитарен затоа што според мене вистинските пејачи (Каролина, Влатко Стефановски, Дани, Кристина Арнаудова, Калиопи, Ареа) беа собрани на едно место и не беше онаа каша од музички имиња и секакви фаци кои се појавуваат на хуманитарни "спектакли"
Утрешната акција е исто доказ за нејзината добротворна акција, после тоа што е именувана како Конзул на Црвениот Крст во Битола, сепак кажува нешто.
А за моето сакање, не би рекла дека е опсесија, едноставно почитување на вистински музички вредности и музичко искуство и долготрајно опстојување на естрадава од една страна и од друга страна почитување на стилот кој го промовира како современа девојка, на кој и се угледувам

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каков дипломатски пасош бе? Бугарски пасош има чупето, дипломатски пасош имаат само политичари, амбасадори и нивни фамилии, па мислам дека и некои новинари. Дури и спортистите немаат дипломатски пасоши. Читате спортскиот дел од весниците некогаш да видите по колку чекаат некои спортисти за виза за престој во некоја земја? Блгарче е Каролинчето, остајте го него. Таман работа да даваа дипломатски пасоши на секој трет. А да, и со дипломатски пасош не се добива виза без проблем, туку не ти ни треба виза. На другарка татко и е амбасадор, ја знам што прави. Само за Обединетото Кралство и треба виза.
Јас извадив швајцарска виза во декември, морав нивна да извадам за влез, а сега како се работите со шенгенот, врска немам.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Каков дипломатски пасош бе? Бугарски пасош има чупето, дипломатски пасош имаат само политичари, амбасадори и нивни фамилии, па мислам дека и некои новинари. Дури и спортистите немаат дипломатски пасоши. Читате спортскиот дел од весниците некогаш да видите по колку чекаат некои спортисти за виза за престој во некоја земја? Блгарче е Каролинчето, остајте го него. Таман работа да даваа дипломатски пасоши на секој трет. А да, и со дипломатски пасош не се добива виза без проблем, туку не ти ни треба виза. На другарка татко и е амбасадор, ја знам што прави. Само за Обединетото Кралство и треба виза.
Јас извадив швајцарска виза во декември, морав нивна да извадам за влез, а сега како се работите со шенгенот, врска немам.
Па дипломатски пасоши имаат еден куп музичари да не ти ги редам сега сите како пример инаку тој пасош го доби 2007.
Симон Трпчески,Влатко Стефановски,Есма Реџепова,Владо Јаневски,групата Синтезиз,Калиопи,Тоше имаше исто така......и многу други.

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
да не ќе биде Каролина гостинка вечер на канал5 на некоја емисија?

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Каролина вечерва беше гостинка во емисијата НЗС на канал5 кај Иван Мирчески.
Најмногу зборуваше за Пеисмен и Денот на дрвото. Кажа дека е штета што кај нас не се оддржуваат такви слични музички шоуа како ОТ или Идол, оти кај нас многу штеделе на организација. Демантираше дека има двојно (бугарско) државјанство ниту бугарски пасош, вели јас имам македонски пасош, ако треба и ќе ви го покажам кој не верува.
За хуманоста изјави дека не сака да се експонира пред медиумите кога го прави тоа и не сака по секоја цена да се појавува по медиумите, само колку за да ја имало.
Наскоро ќе почне да работи на новиот албум, кој ќе биде во поп стил и планира да го издаде некаде септември-октомври, а пред летото ќе се пуштат 1 или 2 сингла.
Останатио дел од разговорот беше за Македонско Девојче, за албумот и концертот, и за плакетата што ја доби за лидер на зелената иднина.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Каролина вечерва беше гостинка во емисијата НЗС на канал5 кај Иван Мирчески.
Најмногу зборуваше за Пеисмен и Денот на дрвото. Кажа дека е штета што кај нас не се оддржуваат такви слични музички шоуа како ОТ или Идол, оти кај нас многу штеделе на организација. Демантираше дека има двојно (бугарско) државјанство ниту бугарски пасош, вели јас имам македонски пасош, ако треба и ќе ви го покажам кој не верува.
За хуманоста изјави дека не сака да се експонира пред медиумите кога го прави тоа и не сака по секоја цена да се појавува по медиумите, само колку за да ја имало.
Наскоро ќе почне да работи на новиот албум, кој ќе биде во поп стил и планира да го издаде некаде септември-октомври, а пред летото ќе се пуштат 1 или 2 сингла.
Останатио дел од разговорот беше за Македонско Девојче, за албумот и концертот, и за плакетата што ја доби за лидер на зелената иднина.
За жал не бев вчера дома да го гледам НЗС ќе има ли реприза дали некој знае и кога?
Инаку еве се докажа она што ви го зборев за пасошот дека е лага и дека некој злобници само сакаат да тресат глупости.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Замислете, јас почнав да гледам НЗС во почетокот , и гледамполитичари и си легнав, а се коланм дека имав некое чувство дека Каролина ќе биде гостинка, чим почна НЗС си викам денес Каролина може да е гостинка :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Не го гледав за жал, али од ова што го пишувате што кажувала, не ме чуди Каролина, секогаш знае што кога и каде да каже и каде да се појави, а богами мислам дека и се ценат доста со Мирчевски, тоа од порано го знам - според мене, Мирчевски во моментов е најквалитетен водител, мсекогаш знае што точно и апсолутно се да праша

Караманот, репризата на НЗС 2 е во недела во 15:55 на 5 Плус Телевизија :smir:

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Која Каролина бе

Не ја бива ептен припичена глуми пичка ипол а слаба како да е од Зимбабве...после тоа со Тоше што се деси изјавата што ја даде толку ми стана одвратна мислам кога ќе ја видам да и плукнам во фаца, многу голема селанка и тешко ороспиче...

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
а богами мислам дека и се ценат доста со Мирчевски, тоа од порано го знам - според мене, Мирчевски во моментов е најквалитетен водител, мсекогаш знае што точно и апсолутно се да праша
Да да, многу ја испочитува, и се гледаше дека истражувал, оти знаеше и за новата веб страна, за шоуто Пеисмен точно кои песни ги пеела, за факултетот, не ја давеше за приватен живот и такви глупости.
Се беше супер, само некако лицето на Каролина ми беше некако... :( ај гледајте ја репризата...

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Какво и било лицето? Каролина не е веќе 20 годишна, тоа иомајте го во предвид, за нејзини години е ПИЧКА ипол, најмодерна и најдотерана

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Какво и било лицето? Каролина не е веќе 20 годишна, тоа иомајте го во предвид, за нејзини години е ПИЧКА ипол, најмодерна и најдотерана
Знам колку години има Каролина, ама синоќа изгледаше многу постаро отколку што е. :S

Kajgana Shop

На врв Bottom