Дино Мерлин

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Ima nekoj shto slusha/l? JAs da ne vi e od misla na site karaoke zabavi kaj shto sum bil samo negovi pesni znam da odpeam. Inaku skoro 90% mi se omileni! :majmun3:

Мој је живоооооот Швицарскааааа
скоро - па савршени!

Го слушам понекоаш, ама не ми е нешо посебно... Јез да има добри песни, али има многу подобри од него. :)

По алкохолен пејач нема да се роди на тие негови песни количина се мери со цистерни не се литри.
Текстови перфекција песни маваат во лева преткомора тоа во старите албуми, сега мислам дека има нов не сум го слушал само да не е како оној Бурек

супер е Мерлин ,песните му се закон ,а посебно постарите..само нив ги пеам на караоке

По алкохолен пејач нема да се роди на тие негови песни количина се мери со цистерни не се литри.
Текстови перфекција песни маваат во лева преткомора тоа во старите албуми, сега мислам дека има нов не сум го слушал само да не е како оној Бурек
Samo edna pesna e barem sega za sega! Inaku da ti kazam do pred nekoja godina imav nekoj obichaj: sekad koga ke pominuvav od trezna vo ne trezna sostojba barav da chujam nekoja negova pesna, ama mi pomina toa, sega po celi albumi baram!:majmun:

Органски не можам да го поднесам, ни како појава, ни како глас, ниту неговите песни! Ниедна не сакам!

Мој најомилен пеач досега.Ги имам сите негови песни и тоа буквално сите од прва до последна сите што се испеани лајф на концерти сите концерти сите песни.Многу го сакам сите ми се омилени.Екстра песни маваат у срце.Дино Мерлин топ е.

Мене ми е редок исклучок од тој тип музика(што и не ми е нешто) кој е добар и вреди. Има стварно добри, длабоко мислени, спиритуални тесктови. Исто музиката како композиција се почитува, мнору добро искомбинирани инстррументи.

Леле љубовта моја... Го обожавам, еден и единствен е. Песните, концертите, гласот, се е совршено..:pipi:

Merlin - Moja mala barbiko

Sanjam slijeces na moj prag
Ja prostirem svilen sag
Tvoje mokra stopala
Sad bi tako plesala

Sanjam kisu, crven krov
Da se budim kao nov
Sanjam davno sanjano
Sto mi nije sudjeno

Krst i djerdan za tvoj vrat
Gladne usne vode rat
I sve teze podnosim
Sto te vrijeme odnosi

Ide ko zna koja zima
Na put oko svijeta
Lazu te kad kazu da sam sretan

Laku noc, moja mala Barbiko
Dzaba sve, al' ja sam na te navik'o
Usnama slucajno ali srcem beskrajno

Krst i djerdan za tvoj vrat
Gladne usne vode rat
I sve teze podnosim
Sto te vrijeme odnosi

Ide ko zna koja zima
Na put oko svijeta
Lazu te kad kazu da sam sretan

Laku noc, moja mala Barbiko
Zalud sve, al' ja sam na te navik'o
Usnama slucajno ali srcem beskrajno

Моето омилено од Дино!

Одличен пејач, многу ги сакам неговите песни, скоро сите му се убави.
Супер сум поминала и на сите концерти на кои сум била, човекот знае да направи супер атмосфера, да ги крене сите на нозе и во сите да разбуди емоции.

Леле го обожавам. Нема песна шо не му ја знам, сите му се топ..
Не пропуштам ниеден негов концерт, човекот е совршенство.
Посебно ја сакам Смјехом страх, Шта ти значим ја, Кад си рекла да ме волиш, Ја сам не те навик'o(Моја мала барбико)..Ако почнам да редам, нема да застанам.

Органски не можам да го поднесам, ни како појава, ни како глас, ниту неговите песни! Ниедна не сакам!
Ух, и јас исто така.
Не знам како денес додека се возев во автобус накај работа во глава ми се уврте една песна посветена на војната во Босна, нешто како: Не буде ли Босне ондак нече бити ни нас. Плагијат на една песна од Мајкл Џексон.

Одвратно, одвратно!!!

Пред да се појават неколку нови групи од Босна, мислеф дека во Босна има најтиња музика од цела бифша СФРЈ, благодарение на Дино, Диви Јагоди и слични.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom