Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
се јавив во студентски сеа... и бев запрепастен од одговорот.... предметите што сте ги слушале од зимскиот семестар ова ви е последна шанса пред да ги презапишето... тоес ако сеа го паднеш го презапишуваш... а тие што си ги слушал во летен семестар, не се знае дали ако паднеш сеа ке ги презапишеш или во февруари имаш уште една шанса.... значи ни они незнаат уште како што ке биде.... ова се информации од студентски од теткицата од 4та година

Додека не се среди целата работа со деканот, нема да се знае какви се правила ќе излезат на факултетот
Hов декан, нови услови :)

значи никаков напредок нема во глупостите околу кредитите?

бтњ честитки на сите што се примени:smir:

се јавив во студентски сеа... и бев запрепастен од одговорот.... предметите што сте ги слушале од зимскиот семестар ова ви е последна шанса пред да ги презапишето... тоес ако сеа го паднеш го презапишуваш... а тие што си ги слушал во летен семестар, не се знае дали ако паднеш сеа ке ги презапишеш или во февруари имаш уште една шанса.... значи ни они незнаат уште како што ке биде.... ова се информации од студентски од теткицата од 4та година
Па добро ти кажале де, тоа веќе неколку пати е кажано и на форумов.

Добро бе паничари. Како никој не разбира дека ова со ЕКТС е подобро.

Се презапишува ПРЕДМЕТ. Или се презапишуваат ПРЕДМЕТИ. Нема повеќе КВАДРАТ. Ако заглавиш статистика, менаџмент, маркетинг или некој сличен предмет, нема дремење дома со години дур не го положиш. Само тој предмет го презапишуваш, само тој предмет го плаќаш повторно. Со останатите предмети тераш понатаму. Теоретски можеш до четврта година да стигнеш, се да имаш положено, а на пример математика уште да го влечкаш.

Така да сите, посебно првачиња и вторачиња, доста мрчкате.

--- надополнето ---

Од надворешна трговија на финансиски менаџмент.

Мислам дека департманот ти е проблемот.

Па добро ти кажале де, тоа веќе неколку пати е кажано и на форумов.

а што станува со предметите што сум ги слушал во летниот семестар а сега евентуално не ги положам ? ке имам шанса во февруари уше една или сеа ги презапишувам ? од студентски на ова ми одговорија уште не се знае

а што станува со предметите што сум ги слушал во летниот семестар а сега евентуално не ги положам ? ке имам шанса во февруари уше една или сеа ги презапишувам ? од студентски на ова ми одговорија уште не се знае

Па би требало. Нема логика тие од зимски семестар да има можност три пати да се полагаат на испит, а предметите од летен семестар само два пати нели ?

EKTS vikaat deka e olesnitelna okolnost za studiranje i od toa so go slusav mislam deka e bolje,no ako mora da gi prezapiseme uste sega ispitite sto ne ni se polozeni,zboram za od letniot semestar,malce ke me razocaraat,a ako moze da se polgaat tie uste vo januari,bez da gi prezapiseme,togas bi bilo veoma bolje :):):):):))))))))

Барам мислење од постарите колеги, оние што се пред дипломирање, или дипломирале, без разлика од кој смер се! Но ми треба реален, објективен одговор без фаворизирање на некој департман. А прашањето е: Со кој смер (Финансиски мен. или Е-биз.) е полесно да се најде работа кај нас во Мк? И зошто? И кој е полесен, и зошто? :)

Многу фала :salut:

Значи се изначитав коментари и одговори. Фала им на тие што ми одговорија, ама другите ме ставија во мисла си тие изборни предмети, социологија, трговски права еколошки менаџменти и не знам уште што...и сега не знам што да правам. Ај уште некој лесен изборен тука на листата :)

Ај зошто јас сум по стара програма, немам поим кои изборни сега ги има, пиши помеѓу кои може да бираш па ќе ти препорачам нешто.

Ај зошто јас сум по стара програма, немам поим кои изборни сега ги има, пиши помеѓу кои може да бираш па ќе ти препорачам нешто.

Еве ги изборните предмети за зимски и летен семестар, англиски земам обавезно, ама за другите не знам. Фала.
http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/studii/dodiplomski/21

Додека гледам, кажи колку предмети ти се изборни сега?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom