Море луѓе каков еколошки менаџмент незнаете ако не го фатиш на колквиуми на испит ти е многу зезнато зш е на раскажување макар што и на заокружување ќе ти извади некој прашања во стилот го читав ли јас ова , па дури на еден од колквиумите има прашање што има на КОРИЦАТА на книгата така што ако Рики не оди во пензија земиси социологија или социјален развој имаш прашања а ако ти даде на раскажување само треба да пишуваш било што на пример ја положив со волкот и црвенкапа за втор колк и за трет на прашање за реформи во пензиски систем му ја напишав снежана и 7 џуџиња и полозив со 7 па сега види
Луѓе да не зезајте за Ристо Христов, човекот пишува оцени без врска. Можеш да му напишеш се и да паднеш, а моше и да му трескаш глупости а да поминеш. Сум полагал кај него социологија и социјален развој и да ви кажам преку глава ми е човекот, ни сам не знае што има во книгите.
За еколошки менаџмет, ако е истиот предмет од пред некоја година животна средина, кај Пеце Недановски, има за учење ама барем ако научиш ке знаеш дека ќе поминеш. А и професорот е доста фер, на тие што ке паднеа на кол а имаа над 10 поени им даваше да предаваат и дозволуваше да се оди понатаму, барем до пред некоја година. Кај него имам две 10ки, а кај ристо со исто учење 6 и 7.