Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
А ДА НАПИШЕ НЕКОЈ ОД ПОСТАРИВЕ КОЛЕГИ ИЛИ НЕКОЈ ШТО Е (ПО)УПАТЕН У ОВА ШТО КОЈА Е ГРАНИЦАТА ПЛУС СТРУЧЕН ТРУД....ПРЕКУ ??? :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Вака... за Економија, мислам дека од 102 поени почнуваше осумка, од 120 деветка, од 140 десетка... Се разбира исклучоци се можни, редовни, активни, професорот ве приметил, сте оделе кај него во канцеларија, стручните трудови... Нема некои правила по кои се пишуваат оценки, доколку сака професорот може да ти напише и повисока оценка :)

Инаку за Менаџмент, слушнав дека колешката која имала најмногу поени на сите три колоквиуми имала шестка :raz:

А сега некој доколку е буден... да ми каже дали утре работи читалната :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Друже може да ми кажеш дали утре студентски прашања дали работат?

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Kako postar ovde eden sovet od mene- decki gledajte samo da e polozeno drugo ne e bitno osven ako ne planirate na fakultet da ostanuvate.Vo zivotot ima mnogu pobitni raboti od visoka ocenka - uzivajte

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Поздрав од Баерн до Јувентус

Не би рекол дека секогаш е така, ако еден ден добиете по некој предмет десетка ќе се запрашате, дали и по другото можев подобро :raz: :pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Од страната на Амфитеатар 3-4... значи влегуваш во факултет, продолжуваш право по скалите на кај AISEC и сојузот, вртиш десно, малце право, па вртиш лево, десетина метри право и ќе ја видиш канцеларијата од десна страна :) Подобро од ова не можам да ти опишам :pos:

Член од
26 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
Од страната на Амфитеатар 3-4... значи влегуваш во факултет, продолжуваш право по скалите на кај AISEC и сојузот, вртиш десно, малце право, па вртиш лево, десетина метри право и ќе ја видиш канцеларијата од десна страна :) Подобро од ова не можам да ти опишам :pos:

dobro e mislam deka svativ :) fala mn :)

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
а од 150 можни на колоквиум од колку би требало според тебе да почнува-од 149 ?????:uvo:
Ти се слушаш што збориш ?
Кога би била границата 140 бода, што повторно нема логика бидејќи тогаш разликата помеѓу 8 и 9, односно 9 и 10 би била по дваесет бода, за да добие еден 10ка би смеел од сите колоквиуми само 5 прашања да згреши ! Што е глупост, тоа би значело дека 10ки им следуваат единствено на оние кои ја набубале од збор до збор книгата, а тоа во никој случај не е мерило на знаењето...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ти се слушаш што збориш ?
Кога би била границата 140 бода, што повторно нема логика бидејќи тогаш разликата помеѓу 8 и 9, односно 9 и 10 би била по дваесет бода, за да добие еден 10ка би смеел од сите колоквиуми само 5 прашања да згреши ! Што е глупост, тоа би значело дека 10ки им следуваат единствено на оние кои ја набубале од збор до збор книгата, а тоа во никој случај не е мерило на знаењето...
ти кажувам само постари колеги што ми кажаа, но тоа било кога имало усно кај Таки/Влатче! Оваа година ке има нови критериуми....а за тие што бубаат економија, сите паднаа на првиот колоквиум. Економија се учи логички и со поврзување. И првобитна мисла не ми беше да се карам тука по форум , туку да пренесам што ми имаат кажано....Фала:smir:

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
ти кажувам само постари колеги што ми кажаа, но тоа било кога имало усно кај Таки/Влатче! Оваа година ке има нови критериуми....а за тие што бубаат економија, сите паднаа на првиот колоквиум. Економија се учи логички и со поврзување. И првобитна мисла не ми беше да се карам тука по форум , туку да пренесам што ми имаат кажано....Фала:smir:
Океј, ако ти кажале постарите колеги дека е така... можно е, но ако ги согледуваме аргументите мислам сите би се согласиле дека би било бесмислено. Што се однесува до учењето економија, гледам сите коментирате дека требало некоја логика или не знам поврзување на работите... се прашувам како сте учеле до сега, но овде баш некоја посебна логика и не треба, а дека има таксативно набројување на некои работи, има. Впрочем токму на нив изгубив повеќе бодови на вториот колоквиум и правилото дека ако едното заокружено ти е точно, а другото го имаш заборавено целото прашање се поништува... работи кои инаку знам многу добро и по опширно од книгата да ги објаснам. Не го кажувам ова за да се оправдам зошто не сум освоил 150 бода, туку едноставно да образложам од каде ми произлегува тезата дека тие 140 бода не се вистински приказ за тоа што треба да биде 10ка, ако навистина се вистинити...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom