- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.348
- Поени од реакции
- 15.630
Па да де, за тоа и зборевме..само малку ми кочи веќе мозоков, поспоро капирам, не е научен на толку учење:shy:
Има време.... 4 години се пред нас, ќе ги научиме...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па да де, за тоа и зборевме..само малку ми кочи веќе мозоков, поспоро капирам, не е научен на толку учење:shy:
Ќе биде добро да бидат само 4 хихи:pos2:Има време.... 4 години се пред нас, ќе ги научиме...
Ќе биде добро да бидат само 4 хихи:pos2:
Јас одам кај Еми на часови, баш утре ми е последниот час. Меѓутоа она рече дека ги немала точните прашања, али некои ќе ни дала утре и ќе се потрудам да ги објавам![]()
i ja za istovo prasuvam, baska i poveke:S znae nekoj nakratko da objasni kako se presmetuva toa cena na izdavanje, segasna vrednost sto e? :SДали знае некој, дали треба да се учи делот кај амортизација на обврзници за ефективниот метод???
Koleske cenata na izdavanje ke ti bide dadena nema da treba da presmetuvas so pomos na tablicite - e sega ovde e tesko na kratko da se objasni segasnata vrednoist bidejki treba da se amortizira megjutoa vo knigata i vo zbirkata imas reseni primeri - ne e nekoja golema filozofija samo dobro razgledaj gi primeritei ja za istovo prasuvam, baska i poveke:S znae nekoj nakratko da objasni kako se presmetuva toa cena na izdavanje, segasna vrednost sto e? :S
i ako moze nekoj prosto da objasni koj e principot na diskont i premija?? ja citnav i mislev deka imam sfateno ali sea samo poise me bunat..
anyonee??:kesa:
Koleske cenata na izdavanje ke ti bide dadena nema da treba da presmetuvas so pomos na tablicite - e sega ovde e tesko na kratko da se objasni segasnata vrednoist bidejki treba da se amortizira megjutoa vo knigata i vo zbirkata imas reseni primeri - ne e nekoja golema filozofija samo dobro razgledaj gi primerite
Koleske cenata na izdavanje ke ti bide dadena nema da treba da presmetuvas so pomos na tablicite -
:salut:Колеги аjде малку замарање:pos2:
Од Збирката Сметководство.
Страна 321, ги има некој решено како се.
Според мене
1-а) ; 2-в) ; 3-б) ; 4-б) ; 5-а ? ; 6-г) ; 7-?? одве може да има и 2одговори :nesvest:
8-а) ; 9-a) ; 10-г)
Ако имам грешки поправетеме, и беше некој денес од колку час почнуваат колоквиумите?