Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Теорија се прашањата, ама не се многу тешки. Не ти треба нешто посебно којзнае какво учење, онака само пролистај некои основни работи.
На првиов колоквиум имаше мислам формула за аритметичка или геометриска низа која е точната (а ја има во таблиците што се со тебе на тест:)нешто така и исто од веројатност некои основни работи.

Ако собереш од трите теста ниедно прашање да не одговориш тоа ти е 1 оцена помалку, зашто да не се обидеш:)

а која формула ја имавте за изведување ?

Не за изведување него беа дадени неколку формули и да кажеш која е точната. Основната формула што си е за аритметичка.

Не за изведување него беа дадени неколку формули и да кажеш која е точната. Основната формула што си е за аритметичка.

а нема во некоја од задачите да се изведе формулата по која ке се ресава задачата? нас ни рекоа дека ке има во едната задача.

Aj nekoj so sigurnost sto znae kolku bodovi nosat prasanjata i tocno-netocno na menadzment, neka pise najbrzo sto moze

Mislam deka 0.8 nosat tie so T/N, 2.3 tie so povekekraten... ama ne ti garantiram.

со колку се поминува менаџмен? :kesa:
Па нели тоа беше лесно и логично? :raz:
Мислам дека нема истакнато со колку поени се поминува, така да, да се надеваме дека ќе ја спушти границата :)

Сум имал 31 бод. Точно знам секој бод од кај ми е. Се нервирам. Многу време ми отиде во учење. Се нервирам што ја знаев секоја е***а цртичка, а се падна нешто кое ни сега не би можел да го најдам во книгата.

Delovna etika pomina , sega kazete sto tocno i do kade tocno treba da se uci ekonomija i osnovi na smetkovodstvo ( i sto resavale od zadacite tie sto se redovni - da znam sto da ucam posto sum vonreden )

Delovna etika pomina , sega kazete sto tocno i do kade tocno treba da se uci ekonomija i osnovi na smetkovodstvo ( i sto resavale od zadacite tie sto se redovni - da znam sto da ucam posto sum vonreden )

Рано ти текна да прашаш.
Економија до 129. 22 октомври полагање
Сметковотство 112. 26 Октомври полагање
А математика ќе учиш, тоа е утре!

Офф
Ај нека е за убаво 1-от пост. нека се множат

Сум имал 31 бод. Точно знам секој бод од кај ми е. Се нервирам. Многу време ми отиде во учење. Се нервирам што ја знаев секоја е***а цртичка, а се падна нешто кое ни сега не би можел да го најдам во книгата.
Тоа е брат, но нема потреба од нервози, лани ја спушти границата на 30 поени, па сега ти останува да се надеваш.

е де бе, како изгледаат тие прашања!? јас ги гледам кејсовиве и претпоставувам дека во нив треба да се препознае нешто што било во темата, што не е нешто тешко. Што е невозможното ме интересира...

Сега знаеш како изгледаат... :)

Ехех, колега, не вреди да се нервираш, не е до тебе - не е до сите нас.

Еве јас, во септемвриска на цел материјал и 20 дена учење имав 47.7 бода. Паднав, јебига.

Сега на колоквиуми, на третина материјал (кој веќе ми беше учен еднаш нели), со 25 дена учење вадам 48.5. Едноставно тоа не е возможно, во било кој универзум, кога ќе ги разгледаме фактите.

Чим нема граница, се надевам бар 5 бода дека ќе ја спушти, па за втор не искачам од дома.
Мајкуму :)))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom