Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пааа судејќи според гужвата за упишување... Финансиски менаџмент ке да е подобро... :)

eli=];2805311 напиша:
Ke moze nekoj da mi kaze sociologija sto kako dava na ispit dali ima esej?

Pa ko sto razbrav,vo juni dal 2-3 prasanja so kratok odgovor,sto znaci deka ne bilo na opticki,poso mn malce bile studenti na ispit pa imal vreme da pregleduva.

Во Струга ќе има дисперзирани студии од економскиот факултет ,,св Кирил и Методиј,, и тоа два смера Финансиски менаџмент и Сметководство и ревизија...Сигурен сум дека ќе се запишам на еден од овие два факултета. Но тука е и проблемот. Прашањето ми е - кој факултет е поперспективен во денешно време? Кој има поголеми тешкотии? Што може да се работи со едниот, а што со другиот факултет?

Во Струга ќе има дисперзирани студии од економскиот факултет ,,св Кирил и Методиј,, и тоа два смера Финансиски менаџмент и Сметководство и ревизија...Сигурен сум дека ќе се запишам на еден од овие два факултета. Но тука е и проблемот. Прашањето ми е - кој факултет е поперспективен во денешно време? Кој има поголеми тешкотии? Што може да се работи со едниот, а што со другиот факултет?
Се... од чистач до менаџер :vozbud:

Имам желба да се запишам на Е-Бизнис али не ми е баш сигурно дека ке ме примат. Ако има некој од вас на Е-бизнис го молам да ми каже дали постои можност да се запишам друг смер ( доколку не ме примаат на Е-бизнис ) пр. Маркетинг па после да се префрлам на Е-бизнис.
Однапред благодарна :smir:

ако можи некој да ми каже дали смерот финансиски менаџмент е подобар од сметководство и ревизија или...

сметководство е катиљ смер.. имаш милијарда сметководства....боље бубај си и иди си на менаџмент

сметководство е катиљ смер.. имаш милијарда сметководства....боље бубај си и иди си на менаџмент
Во Струга ќе има само Сметководство и Финансиски Менаџмент... нема од другите смерови. Сега искрено, кој и да го избереш горе-доле е исто, во Скопје попопуларен е Финансиски менаџмент... но и двата се одлични смерови :)

сите смерови се добри на економски не ги потценуајте, синкир ако завршиш смер меаџмент мора да работиш само менаџер

Помош

:vozbud:Во паника сум. Сакам да се запишам на смер сметководство и ревизија, во државна квота. Имам, 93,39 бодови. По Вашите пишувања со 92-93 бода лани не можеле да се запишат. Колку што ми е познато лани биле по 45 на смер. Оваа година ќе се запишуваат по 85. Имам ли шанси да ме примат???? Утре поднесувам документи. Пишете нешто. Утешете ме. Ако ги има некој резултатите од лани со бодови нека пиши.:vozbud:

а иначе што би можела да работам со финансиски менаџмент?

На која страна можам да видам кои предмети се предаваат на смеровите: сметководство и ревизија, и финансиски менаџмент?...И уште нешто: како се сметаат бодовите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom