Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку предмети треба да избереш?
Избери Надворешна Трговија... иако професорката е помалце лоша и колоквиумите се на пишување доста добро предава а и книгите и се лесно разбирливи.
И Менаџмент на Човечки ресурси да си одбериш, кај Бојаџиоски, асистентот предава одлично и вежбите му се доста интересни.
Исто така доста важен е и деловниот јазик :)

Колку предмети треба да избереш?
Избери Надворешна Трговија... иако професорката е помалце лоша и колоквиумите се на пишување доста добро предава а и книгите и се лесно разбирливи.
И Менаџмент на Човечки ресурси да си одбериш, кај Бојаџиоски, асистентот предава одлично и вежбите му се доста интересни.
Исто така доста важен е и деловниот јазик :)

A vie vo vtora kolku predmeti ste imale,poso imame 6 zadolzitelni i valjda use 2 izborni! Inace bas mislev jas Menadzment na cov.res. i Angliski da biram. Aj kazi ako mozes neso za jazikov,sto profesor/ka e,dobra-losa?

дали работи студентски прашања?и знае некој дали може да се пријави испит после одредениот датум(10.07.2009) за пријавување?сакам да пријавам уште еден испит?

raboti studentski i jas bev da prijavam ama devojceto kaj sto se zakazuva za prva godina e na odmor do 12 ( mi rekoa da dojdam togas ) - za sekoj zakazan ispit posle 10.7 se plaka 400den na smetka (ke ti kazat tamu)

Може некој да ми каже дали со 90 бода можам да влезам во државна квота на Економски или...???

Искрено... тешко... :raz:

Еј а за овие предмети да ми даде некој инфо: интересни/досадни, лесни/тешки, добар професор/заебан професор и слично :)

1. Маркетинг на услужни дејности
2. Надворешна трговија
3. Маркетинг истражување
4. Менаџмент на човечки ресурси
5. Финансиско сметководство
6. Однесување на потрошувачите

Aj opet mala pomos,edna koleska go propustila rokot za prijavuvanje ispiti vo juli,dali ima drug rok ili neso kazni ova-ona,ili sega e vise kasno?

Па најверојатно ќе си плати 500 - че и ќе и дадат да пријави.

Ke moze nekoj da mi kaze sociologija sto kako dava na ispit dali ima esej?

Можно е да ме примат на финансиски со 91.8 поени?

Можно е да ме примат на финансиски со 91.8 поени?
Па многу тешко, речиси невозможно. Лани мислам дека некаде со 92 - 93 бодови не влегоа. Мој совет е да се пишеш на друг смер па после да се префрлиш.

dada, na nadvoresna trgovija na primer tamu ima najmalce guzva...:) bar taka bese..

ако можи некој да ми каже дали смерот финансиски менаџмент е подобар од сметководство и ревизија или...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom