Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле маркетинг не ги дава презентациите за дома.... се изнервирав...
дајте бе некој ако има презентации маркетинг...
или ако има некој тестови по Менаџмент и Маркетинг ама хитно е ова :D оти учам ама не знам на што да пазам...

Ќе се убијам оти не бев кај Шуклев на предавање кога заспал колегата :D:D:D: инаку и јас заспав затоа не дојдов (ама дома) :D:D:D:D:

Маркетинг се, ама буквално се е битно, а менџмент учи ги само поделбите. Менаџмент има некои тестови кои кружат ама нема да ти помогнат многу, а маркетинг немало тестови до сега, ниту ќе најде некаде.
И не ти требаат презентациите, учи си се по ред...и долу фуснотите немој да ги рипаш :)

еј екипа има некој случајно семинарска некоја, за предметот Е-Бизнис :se_ molam, може сум га згрешил темава али овде има највише економисти :vozbud:

Зашто не бев денес на маркетинг ќе може некој да ми каже до каде има предадено и дали имам пропуштено нешто интересно :)????

Раскажете Шуклев како го истолерира тоа?:vozbud:

Da ne znae nekoj , ekoloski menadzment dali e vo prv semestar ili vo vtor semestar... vo indeksot mi pisuva deka e vo prv semstar, nema ni predavanja ni nisto.......

Pozdrav

Ekoloski menadzment ti e definitivno vo vtor semestar (greska ti imaat napisano vo indeksot).
Bese li nekoj deneska na smtkovodstvo da mi kaze do kaj sme stignale, po moznost neka mi posoci do koja strana vo ucebnikot!! Pozdrav

Па го стиши гласот за да не го разбуди :pos:
Ме изненади колку добро го поднесе тоа, изглеа беше расположен :)

Збореше за benchmarking и кога го виде го стиши гласот за да не го разбуди.Колегава отвори очите и се смрзна :)

Од Шуклев сум пријатно изненаден.Одлично предава.Но сите знаеме дека изгледот лаже:smir:

Edit:маркетинг е стигнато со предавања до 55ма.Денес имаше повторување на материјалот и самото предавање беше доста информативно.Даваше примери како ќе изгледаат прашањата на тестовите

маркетинг денес се повторуваше.... макретинг оклина е помината, и малце нешто од пазар има кажано... деф, структура и слично... ама не сум сигурен баш до каде во пазар има стигнато... и кажа многу интересна работа
прашање што сигурно ќе падни на колоквиум

не го имам точно ама нешто вака беше

Кои според Котлер се карактрискики на новит концепт?
а) во фокус е производот
(Б) целта е остварување профит преку задоволување на потребите на потрошувачите
в) средство за остварување е продажбата
(Г) средство за остварување е интегриран маркетинг

даде уште две три други прашања во врска со предуслови/фактори за развој на маркетинг концептот... измешани се баѓи... рече меѓу нив посебно да се прај разилка

БАЈ Д ВЕЈ Дали знае некој што е она ВИДРА за спремање по менаџмент ???/

???
Што е ова???

абе пишваше ВИДРА
Ајде заедно да ги положиме колоквиумите по
математика
основи на економија
менаџмент
финансики менаџмент
финансико сметоковдство
англиски јазик 1,2
и слично...

Најдобри професори, најпристапно место, најповолна цена

и број имаше остаено
и се ѕвонев ама не ми креваја....
да не има некој поќе инфо на кој принцип спремаат по менаџмент ????

абе пишваше ВИДРА

и број имаше остаено
и се ѕвонев ама не ми креваја....
да не има некој поќе инфо на кој принцип спремаат по менаџмент ????
Принцип плати па клати.

Aj i jas od brucosite da se ispovedam, za sega se mi izgleda OK, samo matematikata mi izgleda spansko selo, belkim so vezbite ovo ono, ke mi stane pojasno.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom