Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
А некој да дадеше совети ололу полагањето на Менаџмент и Маркетинг.:toe:

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
или поточно да не има некој тестови од Маркетинг и Менаџмент...
што е финтата со прашањата.. што е тешкото... или ако има примери од тестови да кажи некој многу ќе поможи.. оти вака се со ред бубам и многу е глупо...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Па менаџмент ќе има некои измени, а финтата со Маркетинг е што треба да знаеш многу, многу, многу работи затоа што дава доста банални работи + малце време...

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
не сум ипресиониран како Струмичанецо, тоес воопшто не сум импресеониран. како најголем успех го сметам тоа шо успеав да седнам кај Таќи Фити ! математика..не е смешен...не знам дали воопшто вреди да одам на предавања, ништо не разбирам. инаку Таќи супер предава, буквално ко што е во книгата, а кај другиот не сум бил досега, иако кај него сум во група. сметководство и е-бизМис сеуште не сум имал повеќе предавања, ама од запознавањето со нив професорите ми се чинат ок. а импресиите...се надевам дека ќе ми дојдат, некогаш:helou:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Дали некој има информации дали маркетинг ќе им дава да полагаат на колоквиуми на тие што им е останат условно од втора?
јас бев кај маркетинг денес , ми рече ќе имало известување наводно да се консултирала со деканот , за менаџмент не стигнав да прашам стојан не го најдов а леонид имаше некое предавање

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
јас бев кај маркетинг денес , ми рече ќе имало известување наводно да се консултирала со деканот , за менаџмент не стигнав да прашам стојан не го најдов а леонид имаше некое предавање
A тоа известување на предавање би го пуштила?
Епа како да го слушнам кога мене ми се поклопуваат други предавања со него :jaj:

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
многу колеги од прва група го фалат Таки Фити, но мене Владо ми стои како добар професор, се гледа дека разбира многу, објаснува, дава примери и е пријателски расположен, со задоволство одам на предавања кај него.
Сметководство Зорица(?) е ок, само у среда ја запознавме, у четврток требаше да имаме предавања ама не дојде. ќе видиме како ќе биде натаму.

е сега, мал проблем, барем кај мене. Драге Јанев не ми се допаѓа баш. незнам која му е финтата при логаритмирање и слични операции, константи... помти по 10 децимали. ова демек е многу паметен или 20 години предава исти примери па преку такво му е дојдено. премногу брза, се прави смешен одвреме навреме , буља по колешки и слично. од предавањето сум незадоволен, од цената на материјалот исто така ( 2300 !! ? )
е сега, некое прашање, некој ако сака нека одговори од постарите..
Математика вреди ли да се оди на предавања редовно ептен, како што планирам, бидејки некако слабо ми оди со неговите објаснувања, како е кај него на колоквиуми, бара ли да биде купен материјалот од книжара( нели негово авторство.) останатите ми се ок , економија е интересен предмет, е-бизнис ми стои исто така кул, асистентот е фаца :helou: , за сметководство ќе видиме.
поздрав на сите =]
На предавањата математика не вреди да се присуствува.Губиш драгоцено време кое можеш да го искористиш за вежбање.На вежбите оди,препорачливо е кај Кире да одиш,но и демонстраторите се добри.За на испит или колоквиум сеедно,ти треба само таблицата.Збирката фотокопирај си ја,сите задачи од таму се(со ретки исклучоци од руски збирки,ако сте ептен баксузи и ви се падне елиминаторна група:)))))

Зорица е добра само на зборови.многу претпазливо со третиот колоквиум.Јас имав чисти бодови за 8,таа ми пиша 7.Фактот дека таа е една можеби единствена што бутнала на дипломска,што се смета за формалност,доволно кажува.

Иначе ипресии од почетокот на вторa:баталив се друго и учам Менаџмент и Маркетинг.Маркетинг учам буквално се што има во книгата.Можеби и Дигитална економија ке одам на колоквиуми.Финансиски менаџмент здравје боже,фебруарска:helou:

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Znaci dosega bev dvapati na predavanje kaj Dragi Janev matematika i stvarno svativ deka e gubenje vreme!!!!! Sto mu e celta ne nego ne mi e jasno! Samo devojcinja da faka izgleda, a ne da ne nauci nesto!!! Od izveduvanje na formuli, odnosno prepisuvanje od ucebnik ja niso drugo dopolnitelno ne vidov! A i normalno sto ke ti e izveduvanjeto koga sigurno na ispit toa ne go dava!!!!! KATASTROFA E
Za ostanatite ne gi znam uste, osven ekonomija koj go smetam da recem dobar profesor. Toa e od mene---pozdrav----

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Znaci dosega bev dvapati na predavanje kaj Dragi Janev matematika i stvarno svativ deka e gubenje vreme!!!!! Sto mu e celta ne nego ne mi e jasno! Samo devojcinja da faka izgleda, a ne da ne nauci nesto!!! Od izveduvanje na formuli, odnosno prepisuvanje od ucebnik ja niso drugo dopolnitelno ne vidov! A i normalno sto ke ti e izveduvanjeto koga sigurno na ispit toa ne go dava!!!!! KATASTROFA E
Za ostanatite ne gi znam uste, osven ekonomija koj go smetam da recem dobar profesor. Toa e od mene---pozdrav----
И јас делам слично мислење. Задачи кои ги решавав во 4та година средно за 2 мин, Јанев ги прави да изгледаат на виша математика. Комплицира едноставни задачи. Може човекот знае математика ама е најтапа за предавање, од сите професори што сум ги имал математика до сега. Инаку за болдираново пази се, давал и изведување.
Инаку економија не ми пречи што сум кај Владимир, зашто безразлика што Таки Фити сигурно е подобар, сепак предметот ми е лесен и мислам дека нема да имам проблеми.
Сметководство утре имаме првпат па ќе видиме што како, исто како и Е - бизнис.

Б

БејбиГрл

Гостин
Драги дава изведување на формули. Јас го положив на колок и на првиот и вториот колковиум имав изведување на формула, а за испит незнам дали дава

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Интересна случка од денес.
Студент заспа кај Бобек Шуклев. Немаше да биде толку интересна ако професорот не го забележеше тоа :pos:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Драги дава изведување на формули. Јас го положив на колок и на првиот и вториот колковиум имав изведување на формула, а за испит незнам дали дава
И на испит дава.

Интересна случка од денес.
Студент заспа кај Бобек Шуклев. Немаше да биде толку интересна ако професорот не го забележеше тоа :pos:
Раскажи :vozbud:

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Леле маркетинг не ги дава презентациите за дома.... се изнервирав...
дајте бе некој ако има презентации маркетинг...
или ако има некој тестови по Менаџмент и Маркетинг ама хитно е ова :D оти учам ама не знам на што да пазам...

Ќе се убијам оти не бев кај Шуклев на предавање кога заспал колегата :D:D:D: инаку и јас заспав затоа не дојдов (ама дома) :D:D:D:D:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom