браво, одлично размислување како за студент од приватен фак.Аии аџустирање он го обожава хехе како да нема тоа. Па браво за вас ако сакате да поминете без аџустирање, џабе што сте учеле сметководство. Инаку Љубиша баш е ок професор и немора да идеш на предавања кај него.
Така е Мац, зависи кој колку има способности да научи и сака да научи. Седењето на предавања неможе да се изедначува со знаењето што го имаш. Томсасо си има некои нерасчистени работи со себе и со одредени личности па затоа нема што да каже. Џабе и да одиш на 20 предавања и да плаќаш приватни часови ако несакаш или толку ти е капацитетот нема да научиш. А да му одговоорам на Томсасо ја за тоа време бев у библиотека и истото предавање си го учев во тишина, не во галама како што е на предавањето на Љубиша. Немам ништо против професорот, ок си е ама кога незнае да привлече внимание и кога не е строг како што треба тогаш тоа е негов проблем.Што мешаш баби и жаби,не е до идењето на предавања само,треба да ти сече малце...
На пример ако ти би потрошил два саати да го слушаш професорот како предава,јас попрво би седел дома и би научил се што треба за прв колоквиум.
Само од вежби има ќар,и тоа ако ти се погоди асистентот а не некои демонстранти.
Ти кај Таки идеше ваљда цел семестар така?
Се што збори он,истото го има во книга
Математика имам колеги по два пати неделно одеа на вежби,одеа и кај Пеце на часови и пак паднаа на крај.Јас само прв месец бев на вежби,без професор приватен и 7мица извадив.
Затоа кога веќе си дремел на часови,биди фин и пиши што треба и што не треба за колоквиуми
Економика во последниве неколку године е така, и пак најголемиот дел од студентите положуваат. Многу е лесно и покрај тоа што е со повеќекратен избор, башка денес случајно во една од познатите фотокопирници видов дека има скрипта по економика т.д. земи ја таа и ич не му ја мисли-лесна е за еден ден се учи.Економика не знам зашто такво занесување од нула до 5 можни точни,тоа е веќе претеризам