Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Српскиот државен врв усогласи позиција во случај на еднострано прогласување независност на Косово, кое сите институции ќе бидат обврзани да го поништат со посебни одлуки.Како што доцна синоќа соопшти Владата на Србија, на состанокот меѓу шефот на државата Борис Тадиќ, спикерот Оливер Дулиќ и премиерот Воислав Коштуница била договорена „единствена државна и национална политика на Србија“.Според договорот, Тадиќ денеска треба да го свика Советот за национална безбедност, на кој ќе бидат разгледани акциони планови во случај на еднострано прогласување независност на Косово.
Премиерот Коштуница за четврток свика владина седница на која ќе биде усвоена „Одлука за поништување на противуправни акти на привремените органи на самоуправа на Косово и Метохија“.Одлуката на српската Влада би се активирала истиот момент кога властите на Косово ќе го прогласат „нелегалниот акт“ за независност, соопшти Владата во Белград.Владината одлука истиот ден би била проследена на усвојување во Парламентот.Според аналитичарите, ваквиот развој на настаните би довел до решавање на моменталната владина криза во Србија.

Српскиот државен врв усогласи позиција во случај на еднострано прогласување независност на Косово, кое сите институции ќе бидат обврзани да го поништат со посебни одлуки.Како што доцна синоќа соопшти Владата на Србија, на состанокот меѓу шефот на државата Борис Тадиќ, спикерот Оливер Дулиќ и премиерот Воислав Коштуница била договорена „единствена државна и национална политика на Србија“.Според договорот, Тадиќ денеска треба да го свика Советот за национална безбедност, на кој ќе бидат разгледани акциони планови во случај на еднострано прогласување независност на Косово.
Премиерот Коштуница за четврток свика владина седница на која ќе биде усвоена „Одлука за поништување на противуправни акти на привремените органи на самоуправа на Косово и Метохија“.Одлуката на српската Влада би се активирала истиот момент кога властите на Косово ќе го прогласат „нелегалниот акт“ за независност, соопшти Владата во Белград.Владината одлука истиот ден би била проследена на усвојување во Парламентот.Според аналитичарите, ваквиот развој на настаните би довел до решавање на моменталната владина криза во Србија.
jaka rabota usvoille. edinstveno reshenie e voena razvrska sekako so instaliranje na ss raketi . momentalno samo toa e resheni za zal.
:toe:

jaka rabota usvoille. edinstveno reshenie e voena razvrska sekako so instaliranje na ss raketi . momentalno samo toa e resheni za zal.
:toe:

А сигурен си дека тие SS ракети не се инсталирани и само се чека вистинскиот момент за да се обзнани?

slusam mnogu gastarbajteri -kosovari od stranstvo doagaat vo Kosovo da prisustvuvaat na proslava za nezavisnost vo nedela

Всушност, Косово е првото „бојно поле“ на возобновената студена војна.
Се знаат големите играчи кои по „битката“ ќе се повлечат, а ситните риби, како овие на Балканот ќе бидат оставени да си вадат очи, или ќе бидат колатерална штета на демонстрацијата на моќ.
Не е очигледно?

Понјакога си мислја, колко хубаво би било, балканските народи да ме в Ајаска. Нјама нефтопроводи, нјама АЕЦ. Великите сили нјама да се интересуват от нас. Верно, хладно е, но сме измислили ракијката и мастиката...

Slaba ideja za Aljaska, nema zheni tamu, 1 na 10.

Mnogu bitna e izjavata na ruskiot shef na diplomatijata denes deka
priznavanjeto na kosovskata nezavisnosti e pochetok na krajot na Evrope!

Imeno, Lavrov reche: "Srbija mozhe vo EU samo vo segashnite granici."
Isto taka deka Kosovo i Metohija se vo iskluchiva nadlezhnot na Sovetot za bezbednost vo ON. Spored nego, ednostranata nezavisnost ne vodi vo "mrachnata era".

Ao

Slaba ideja za Aljaska, nema zheni tamu, 1 na 10.

Mnogu bitna e izjavata na ruskiot shef na diplomatijata denes deka priznavanjeto na kosovskata nezavisnosti e pochetok na krajot na Evropa!

Imeno, Lavrov reche: "Srbija mozhe vo EU samo vo segashnite granici." Isto taka deka Kosovo i Metohija se vo iskluchiva nadlezhnot na Sovetot za bezbednost vo ON. Spored nego, ednostranata nezavisnost ne vodi vo "mrachnata era".

Ako gi dodademe preletite na ruskite bombarderi denes, eden od niv preleta nad nosachot na avioni USS Nimic, plus zakanata da gi nasochat nuklearnite raketo na Ukraina, jasno e koja e porakata.

Amerikancie vo Bushovata administracija predvodeni od Bolton pochnaa da ja preispituvaat amerikanskata politika, no sepak, se mi izgleda deka Zapad prodolzhuva ja podcenuva Rusija...

jasno e koja e porakata.

К*р се тресе у ладна вода. Колку само Русите се позади Србија за нивни интереси, тоа е едно чудо невидено. А српчињава за греота, наивни им веруваат.

Се си има цена.

Pa jasno e deka se zalagaat za nivni, ruski, interesi. Zarem neshto drugo mozheshe da zakluchish od mojot post?

Bash zatoa nezavisnosta na Kosmet nema da bide priznaena vo ON. I zatoa Kosovo kje bide smetano kako ukradena teritorija, koja Srbija eden den kje ima pravo da ja povrati. Katstarot e vo nivni race, se e snimeno, 2/3 od zemjata legalno-pravno e srpska. Bash zaradi ruskite interesi...

Pa jasno e deka se zalagaat za nivni, ruski, interesi. Zarem neshto drugo mozheshe da zakluchish od mojot post?

Bash zatoa nezavisnosta na Kosmet nema da bide priznaena vo ON. I zatoa Kosovo kje bide smetano kako ukradena teritorija, koja Srbija eden den kje ima pravo da ja povrati. Katstarot e vo nivni race, se e snimeno, 2/3 od zemjata legalno-pravno e srpska. Bash zaradi ruskite interesi...

Значи ако сакам да си го вратам имотот од пра-пра дедо ми, а тоа е цел Качаник и околни ридови, кај србите да си го барам? :) абе ај?

Улични блокади кои ги организираат „нови лица“, израз за српските безбедносни служби, се поставени денеска во северниот дел на Косово, каде живеат Срби.
Блокадите, како што пренесуваат локалните медиуми, се поставени на раскрсниците во Митровица и на мостот преку реката Ибар, кој води до албанската страна.
Блокадите се во непосредна близина на француските мировни сили, област која претставува гранична линија меѓу Албанците и Србите на Косово.
„Сите ние сме српски полицајци, ако сакате тоа така да го формулирате“, изјавил учесник во блокадите, додавајќи дека „доколку Албанците сакаат да го завземат северно Косово, ние ќе се браниме“.
Портпаролот на ЕУФОР Дејвид Фидлер информира дека „ЕУФОР ја следи ситуацијата на Косово и е подготвен да реагира ако тоа биде потребно“.
Тој најави и зголемување на безбедносните сили доколку дојде до влошување на безбедносната ситуација во регионот

makfax

ehhh zevs zevs ne vidov deka si odgovoril vsusnost ne ni pratev mnogu denovive imav edno cudo obvrski ..
toa intervjuto na Nikolik uste poveke me raduva sto go gledam navistina.. jas i otvoreno navivav za nego .. ako imas imot ne se sekiraj, se sproveduva pravoto, imase eden uste pookreli od tebe moe prijatelce denes si otide duri i biznis si otvori na toa parce zemjicka sto go imase na Kosovo bez nkakov problem.. ako si na ista misla mozam i da te upatam, znaci nikoj ne ti go zemal uste si e tvoe parceto zemja, dali ke go koristis ili ne toa si e tvoe, od site diskutanti barem 70% ednas godisno pominale niz kosovo bez nikakov problem!!!
E sega ne g citas site postovi jas nema da se povtoruvam, nezavisno kosovo = totalen ekonomski interes na RM, slaba (ili rasparcena) srbija = dolgotraen (traen) drzaven, diplomatski, sojuznicki, integrativen interes.

E ti ke pcues dodeka go gradat noviot regionalen centar na CIA na Kale.. i taka ke prodolzi.. gledaj malku posiroko, misli malku podlaboko.. ama se mi se cini deka veke si go storil toa pa od mukaet i od nekakva gordost sto nitu ja razbiram nitu ja opravduvam nemozes da iskucas vo pravo si brain :)
whatever, 3 datumi se pred nas za koi sto ti mi redese neznam se kakvi ne etiketi.. veke ishodot e izvesen za site tri.. da vidime dali ke imas doblest da se izvinis.. normalno ako sum jas greska odnapred ke se izvinam.. iako ne sum pa ke nema ni potreba :)
Znaes, cudna rabota se raspadt na ideoloskite dogmi, od sekogas se prasuvav kako go podnele padot na rajhot 3,4,5-ot esalon na Sovetska Rusija, duri mi stanuva i interesno, tvojot krik e kako eho od dnoto na bunarot na cel eden mal statisticki primerok .. si napravil li nekogas vizuelna graficka proekcija soglasno primerokot i tvoite istomislenici??? :)
ajt imam i povazni raboti poveke za nekoj den

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom