Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
gledajki go rasporedot na silite na GOLEMITE ( i u isto vreme nepravednite)
kako i faktot koj ustvari pregovara od kosovska i srpska strana...
jas...sum skeptik.!
Podgotvete se za Palestina vo sosedstvoto.
Nieden od pregovaracite nema rezerven plan...nitu volja za ostapki...oni samo formalno se pojavuvaat na pregovorite...bez i trunka zelba za dogovor.
Се додека ние не станеме како Либан, Србија и Косово можата да си ја играат играта Израел-Палестина до кога сакаат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
gori gori palestina....doli doli izrael...:)!!

He ,he...palestina , pa uste i dolna, a onaa epten dolnata , pa onaa na desno , pa onaa na levo.....
Samo zivi i zdravi, denes najvazna rabota vo zivotot e da ostanes ziv...inaku :IDNINATA E POFANTASTICNA OD SITE FANTASTICNI PRETPOSTAVKI...postojano trabunjam ovde :) ....pogledajte samo malku nanazad....i zmisleteTravnik ..glavnata ulica navecer , letoto posle "Olimpiskoto Saraevo" i nekoj vi doaga i vi ja opisuva 2007, baska ic ne go spomnuva sranjeto pomegu..... ( ova so Travnik samo taka....togas, svetnato za ozimskata olimpijada imase glavna ulica kako preslikana od Obersdorf......kafici, doterani, nasmeani luge, ubaviot sum na zivotot).......Travnik..edna od zadnite posti vo Yu.... :)

I prv pat da se slozam so ova albozov natopen vo kecap...:)!!!
Prvo ne dupat ko beli lali...site toptan..
Vtoro vo GB e KRALICATA...USA e samo batlerot i izvrsitelot na "neprijatnite" raboti.......sa slednoto nivo ne bi spekuliral....:)!!!

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Мислим да је споредно да ли ће Македонија да призна независно Косово или неће тако да Македонци немају разлога да се брину.
Македонија је слаба држава и у будућности ће Македонци моћи да бирају или да због великог албанског наталитета постану мањина у Македонији или да подјеле Македонију.
Срби из Републике Српске углавном имају симпатије према Македонцима и Македонији.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Мислим да је споредно да ли ће Македонија да призна независно Косово или неће тако да Македонци немају разлога да се брину.
"Ипак, остаје питање како ће Србија, у случају да Албанци једнострано прогласе независност КиМ и ту независност признају и неке чланице ЕУ, успети да предузима и неке оштрије мере према тим земљама"....ова е дел од интервјуто со Божидар Ѓелиќ..викаш нема причина да се сеќираме..
Македонија је слаба држава и у будућности ће Македонци моћи да бирају или да због великог албанског наталитета постану мањина у Македонији или да подјеле Македонију.
Кај е Струмикс со апчето..?

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
"Ипак, остаје питање како ће Србија, у случају да Албанци једнострано прогласе независност КиМ и ту независност признају и неке чланице ЕУ, успети да предузима и неке оштрије мере према тим земљама"....ова е дел од интервјуто со Божидар Ѓелиќ..викаш нема причина да се сеќираме..

Кај е Струмикс со апчето..?
Па не може Србија ништа подузети према земљама који признају Косово, али никад УН неће признати Косово због Русије, а Србија може да уведе економску, путну, електричну блокаду Косова...

''Кај е Струмикс со апчето..?'' -Не разумијем шта си написао.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Конечната разврска во случај на еднострано поргласување на незвисност на Косово ќе резултира со мисија на ЕУ на Косово без одобрение на Советот на безбедност...а како Србија ќе одреагира засега не е баш познато затоа што "Акциониот план" се држи како државна тајна..што мене ме загрижува..имајќи ги впредвид решенијата до кои дошла Србија во досегашните кризни ситуации...
Она со Струмикс...ќе разбереш

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Конечната разврска во случај на еднострано поргласување на незвисност на Косово ќе резултира со мисија на ЕУ на Косово без одобрение на Советот на безбеднсот...а како Србија ќе одреагира засега не е баш познато затоа што "Акциониот план" се држи како државна тајна..што мене ме загрижува..имајќи ги впредвид решенијата до кои дошла Србија во досегашните кризни ситуации...
Она со Струмикс...ќе разбереш

Струмикс је модератор? Ја сам мислио да је то нека македонска ријеч.
Па Србија не може ништа чланицама ЕУ које признају независно Косово и Метохију али као што сам рекао, битно је да независно Косово и Метохију не призна УН, а УН га никад неће признати због Русије, а вјероватно и Кине.
Америка жели само да унесе нестабилност у Европу па зато и подржава Муслимане у БиХ, независан Космет, зато се залажу за улазак Турске у ЕУ, зато подржавају Турску у турско-грчком спору....
Од америчког непријатеља је само једна ствар гора, а то је бити амерички савезник. Америка је све своје савезнике бомбардовала осим Израела :)

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Амерички савезник су били и талибани у Афганистану, и Садам Хусеин, и разноразни свјетски диктатори....ОВК или УЧК је била прво терористичка организаја за Америке а послије им је била савезник тако да је лако могуће да их Американци опет прогласе терористима :)

Свијету треба бити важније шта мисли 10 милиона Срба (или колико већ) него 2 милиона Албанаца на Космету.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Струмикс је модератор? Ја сам мислио да је то нека македонска ријеч.
Па Србија не може ништа чланицама ЕУ које признају независно Косово и Метохију
Прекид дипломатских односа са сваким ко призна одређени ентитет, за који би држава сматрала да би представљао кршење њеног суверенитета -Томислав Николиќ, мислиш џабе е ова изјава? плус има још седам-осам степена мера за све државе са којима тренутно имамо дипломатске односе.
али као што сам рекао, битно је да независно Косово и Метохију не призна УН, а УН га никад неће признати због Русије, а вјероватно и Кине.
Политиката е курва..Русија и друг пат и свртела грб на Србија..зошто мислиш дека овој пат ќе биде исклучок...само да си ги оствари своите цели... апокалипсата може безброј пати да се репризира..ќе има геостратешка драма.
Од америчког непријатеља је само једна ствар гора, а то је бити амерички савезник. Америка је све своје савезнике бомбардовала осим Израела :)
Значи Британија го окркала ама уште не е свесна..пу јазк.Баш добро им одеше.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
AleksandarRS...aj ne bidi zelen.... na amerikancite ..t.e.na onoj sloj koj sega gi drzi dizginite ne mu e gajle za 50-60 miliona amerikanaki gragjani koi se na nivo ZA NIKADE......, ako e veke zbor za poimot "vaznije".. :), a kamo li za nekakvi srbi i ostanata prekumorska boranija......
Taka da........

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Прекид дипломатских односа са сваким ко призна одређени ентитет, за који би држава сматрала да би представљао кршење њеног суверенитета -Томислав Николиќ, мислиш џабе е ова изјава? плус има још седам-осам степена мера за све државе са којима тренутно имамо дипломатске односе.

Политиката е курва..Русија и друг пат и свртела грб на Србија..зошто мислиш дека овој пат ќе биде исклучок...само да си ги оствари своите цели... апокалипсата може безброј пати да се репризира..ќе има геостратешка драма.

Значи Британија го окркала ама уште не е свесна..пу јазк.Баш добро им одеше.
Томислав Николић прича глупости.
Сад се промјенила ситуација у свијету није више ни 1995 кад су Американци бомбардовали Републику Српску ни 1999 кад су Американци бомбардовали Србију и кад су могли да раде по свијету шта хоће и то без одобрења УН-а. Да је сад избила побуна Албанаца, Американци не би ни прстом мрднули а камоли бомбардовали Србију.
Америка више није једина суперсила него само једна од свјетских сила која је у огромним економским, војним проблемима...
Русија није више слаба Русија, као за вријеме Јељцина него је сад велика свјетска сила са огромним девизним резервама и од чијег гаса зависи западна Европа. А у међувремену су се десили велики терористички напади па су сад амерички савезници талибани амерички непријатељ број један.
Промјенила се ситуација у свијету у заднњих пар година.

Гдје Британија повуче границе увијек након тога буде рат....Индија и Пакистан, Израел и Палестина, Турска и Курди...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Томицлав Николић прича глупости.
Сад се промјенила ситуација у свијету није више ни 1995 кад су Американци бомбардовали Републику Српску ни 1999 кад су Американци бомбардовали Србију и кад су могли да раде по свијету шта хоће и то без одобрења УН-а. Да је сад избила побуна Албанаца, Американци не би ни прстом мрднули а камоли бомбардовали Србију.
Америка више није једина суперсила него само једна од свјетских сила која је у огромним економским, војним проблемима...
Русија није више слаба Русија, као за вријеме Јељцина него је сад велика свјетска сила са огромним девизним резервама и од чијег гаса зависи западна Европа. А у међувремену су се десили велики терористички напади па су сад амерички савезници талибани амерички непријатељ број један.
Промјенила се ситуација у свијету у заднњих пар година.
Незнам како е таму во РС ама изгледа дека некои работи ти избегале...па Србија е спремна да ја жртвува својата европска иднина заради "митови" и "историја"..и тоа се поради недоразбирањето помегу Тадиќ и Коштуница.
Од друга страна мислиш дека на меѓународната заедница и е потреба творба која нема да може да донесува самостојно одлуки без удел на на дипломатиајта.
Едностано Косово ќе биде независно...Босанскиот модел никому не му е потребен.
Што се однесува до Русија и Америка..тоа е веќе добро познат систем на решавање на проблемите помеѓу нив одејки од препукувања на пониско ниво(како Косово или антиракетниот штит)кој на крајот,завршува со договор на највисоко а каде обично жртви биваат..ај погоди кој?

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Незнам како е таму во РС ама изгледа дека некои работи ти избегале...па Србија е спремна да ја жртвува својата европска иднина заради "митови" и "историја"..и тоа се поради недоразбирањето помегу Тадиќ и Коштуница.
Од друга страна мислиш дека на меѓународната заедница и е потреба творба која нема да може да донесува самостојно одлуки без удел на на дипломатиајта.
Едностано Косово ќе биде независно...Босанскиот модел никому не му е потребен.
Што се однесува до Русија и Америка..тоа е веќе добро познат систем на решавање на проблемите помеѓу нив одејки од препукувања на пониско ниво(како Косово или антиракетниот штит)кој на крајот,завршува со договор на највисоко а каде обично жртви биваат..ај погоди кој?
Босна и Херцеговина је пропала држава која једино може опстати само као конфедерација Републике Српске, Херцег Босне и Исламске муслиманске републике. Ако се у то не претвори, распашће се.

А што се тиче ЕУ, више они блефирају него Србија јер као што рекох, сваком нормалном ће бити важније шта мисли 10 милиона Срба него два милиона Албанаца на Косову од којих нико нема корист и који су европски центар трговине оружјем, бијелим робљем, хероином....
Космет може бити само паразитско-мафијска држава.

Член од
8 декември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=46369

Ђелић: Кораци ка Еу могући и у случају нелегитимне одлуке о Космету

БЕОГРАД, 8. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Потпредсједник Владе Србије Божидар Ђелић изјавио је да ће даљи кораци Србије на путу ка ЕУ бити могући и у случају да о статусу Косова и Метохије буде донесена одлука коју не одобри Савјет безбједности УН и која би за званични Београд била нелегитимна и нелегална.

Он подсјећа да ЕУ није држава, нити је чланица УН, нити ће одлучивати о статусу, сама по себи.

"Они који би, евентуално, могли да донесу одлуке у вези са Косовом и Метохијом су земље-чланице, а то је већ друга прича", рекао је Ђелић у интервјуу за београдску "Политику".

Он сматра да се "у међународним односима мора искључиво реаговати разумом".

Говорећи о мјерама које ће Србија предузети у случају једностраног проглашења независности Косова, а коју би признале и неке чланице ЕУ, Ђелић је рекао да је сада вријеме за тражење компромиса, а не за размишљање о хипотетичким питањима.

"У случају да дође до најцрњег сценарија, ми се, наравно, за то спремамо - познато је да постоје акциони планови који су државна тајна. А што се тиче даљих корака у европској интеграцији, у том случају, као што је и сам европски комесар за проширење Оли Рен рекао дан пре парафирања споразума са Србијом - приступ Европи и решење статуса Косова два су одвојена питања, па у техничком смислу то неће представљати било какав проблем" - рекао је Ђелић.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom