Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Jas mislam sprotivno.Oni pravaat shto sakaat koga sakaat i kako sakaat i nikoj pa duri ni USA ne mu mozat nishto.

Jas mislam sprotivno.Oni pravaat shto sakaat koga sakaat i kako sakaat i nikoj pa duri ni USA ne mu mozat nishto.
Моето мислење е сосем спротивно.
Јас ја сметам Велика Британија за американски сателит. Но, тоа е мое мислење.
Ако Америка признае независно Косово, и ВБ веднаш ќе го стори тоа.
И за се друго во рамките на она што се нарекува светска политика.

Признаване на Косово само ако сите држави во НАТО и ЕУ признајат независността или под егидата на ОН.Нема друго решение.Ако не сакаме нови војни во сите балкански држави треба да не признаваме независността на едно сепаратиско Косово.

Признаване на Косово само ако сите држави во НАТО и ЕУ признајат независността или под егидата на ОН.Нема друго решение.Ако не сакаме нови војни во сите балкански држави треба да не признаваме независността на едно сепаратиско Косово.

Како би било да вие први ја признаете Пиринска Македонија.

Aко не сакавте војна на Балканот,вие па и сите членки на ЕУ требаше досега сите држави и покраини од Балканот да ги примите во полн состав и безусловно во ЕУ.Само очигледно е дека некои од вас таму,токму сакате на Балканот сеуште да има војни оти тогаш најмногу профитирате.

АБЦ,ако знаеш малко повеке за ЕУ ке разбереш дека има услови и ако една држава не е направила това нема да влезе во ЕУ колкото и да сакаме ние,вие или некој друг.Например има држави без пазарна икономика па доскоро на Балканот,па треба законите на државата да биде сличен со тоа на ЕУ.Па чувал си за преговорни грави кои сека една држава треба да отвори и да затвори ?
Не е така лесно да се приеме една држава.Еве Хрватска,која е много по добра икономски от нас во Бугариа оште не е во ЕУ,па скоро ке биде.Ке дојде време сите ке бидат.
Ако сакахме војна ние имавме кога да ја направим.Кога југославија се разпазаше можевме да сакаме и ние делови нали?Па ние не направивме ништо.Сега отново во Косово велиме дека треба или да се признае от ОН или от ЕС,па сите држави,от не САД ке јаде гајлето на балканите ,а сите ние во Европа и највеке ние на балканот.

Воне,па имаш повеке от една клетка во мозокот?

АБЦ,ако знаеш малко повеке за ЕУ ке разбереш дека има услови и ако една држава не е направила това нема да влезе во ЕУ колкото и да сакаме ние,вие или некој друг.Например има држави без пазарна икономика па доскоро на Балканот,па треба законите на државата да биде сличен со тоа на ЕУ.Па чувал си за преговорни грави кои сека една држава треба да отвори и да затвори ?
Не е така лесно да се приеме една држава.Еве Хрватска,која е много по добра икономски от нас во Бугариа оште не е во ЕУ,па скоро ке биде.Ке дојде време сите ке бидат.
Ако сакахме војна ние имавме кога да ја направим.Кога југославија се разпазаше можевме да сакаме и ние делови нали?Па ние не направивме ништо.Сега отново во Косово велиме дека треба или да се признае от ОН или от ЕС,па сите држави,от не САД ке јаде гајлето на балканите ,а сите ние во Европа и највеке ние на балканот.

Воне,па имаш повеке от една клетка во мозокот?

За да ве разберам што сакате да кажете не ми треба ни таа една клетка. Туку ај не се просеравај за пазарна економија како кој знае што стручњак си. Ние благодетите на пазарната економија ги користевме многу добро кај вас, една црвена и вашите момички креваа нозе.

За да ве разберам што сакате да кажете не ми треба ни таа една клетка. Туку ај не се просеравај за пазарна економија како кој знае што стручњак си. Ние благодетите на пазарната економија ги користевме многу добро кај вас, една црвена и вашите момички креваа нозе.
Воне,во Албаниа има пазарна икономика?Во Косово има пазарна икономика?Па Албаниа ила пасоши во еуропски критерии,Косово има такви пасоши?Сега веке Македонија почна да прави новите пасоши.Па едно от првите нешта е да има стабилна политичка политика и диалог во политичките партии.Видевме как во Косово србите не сакат да гласат,видевме как во МК се тепаха во собранието,видевме как некои партии сакаха да напистат собранието.Па това каде го заборави?Па криминалот да не зборуваме во Косово,во Албаниа?Па тома са сите нарко канали.
Има услови и нема да се приеме ни Косово,ни Србија ни Косово ни Македонија докато не се изплнјат тиа услови.Дадов ти пример со Хрватска.Таа држава тргува от много години до ЕУ па не е изп'лнила услоните и не е во ЕУ.
Косово е много далеко от ЕУ,то не се знае дали ке биде независно,па ако да кој ке го признае.Ние нема да го признаем сами само со ЕУ.Па вие ако сакате признајте го па мислите што ке сакат тиа во Тетово,Гостивар и дел от Скопие.Тиа дали нема да сакат и те независност?

Струмиск е много прав ВБ е тројански кон на САД во ЕУ.Ако некој признае от ЕУ това прва ке е ВБ.

Абе Бугарите низ историјата се докажале како големи "непризнавачи",тие дури ни Австроунгарскиот цар не го признавале дури ни Хитлер,ама само еден ден,веќе следниот биле најдобри пријатели дури учествувале и во некакви "оски".:)

Па си чул: Интереса клати феса?
Тако е сега и на балканите и во Косово.
Србија сака да е цела,па албанците сакат незанисност.Србите са со Русија,па албанците со САД.

По твое денес сте во ЕУ а утре кој даде повише
Па ние имаме наши интереси и ги браниме,ВБ има нејни и тја ги брани.Така е со сека држава,па кога става вапрос за интереси на ЕУ ги браниме сите.Па МК не брани интересите си?
Во политиката нема пријатели има вечни интереси е казано.Тако е колкото и да не е убаво за сите нас.

Ostavete go FMI na raat...:vozbud:
On kako i onoj nesreknik od Varna...(sto ja ima otvoreno temata za pozitivnite vrski pomegju R.Makedonija i R.Bulgaria)-na koj sto jas pred nekoe vreme skros zlonamerno mu go isturiv mozokot...sakajki da proveram sto ustvari smeta...
stvarno saka kompromis,mir,razvoj i pocituvanje.
Ne mu gi prepisuvajte site zulumi na drugi nekoi `forumdzii` od Bugarija i na nego.
On e samo eden zamislen i zacuden ordinary boy od Bugarija.
Kosovo...Kosovo e zaebana igra za igraci so dva para gakji.
I nieden od nas ne ja igra nazalost...:toe: ..a od rezultatite na taa igra ke patime site do eden.(ako ne bidat uspesni).
Ako mene me prasate...
(sto bi rekla Goca so mojata srbijanska glava od koja sto ne smee i ne treba da se zima pamet)
Jas sum skeptik...
Kosovo saka diplomatska ofanziva i iznenaduvanje...
Eden nov Paton sto na ofanziva ke dobie za edna nedela nesto sto e planirano za godini...
A gledajki gi prilikite...
gledajki go rasporedot na silite na GOLEMITE ( i u isto vreme nepravednite)
kako i faktot koj ustvari pregovara od kosovska i srpska strana...
jas...sum skeptik.!
Podgotvete se za Palestina vo sosedstvoto.
Nieden od pregovaracite nema rezerven plan...nitu volja za ostapki...oni samo formalno se pojavuvaat na pregovorite...bez i trunka zelba za dogovor.

од српска глава вистината само гоца би додала

бидете спремни и за долна палестина
изгледа времето стигна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom