Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ајде бе! :ples:

Мрачно сценарио а?Е па и не е толку мрачно туку се поостварливо,доколку убаво размислиш,Србите одсекогаш биле за етнички почисти држави а единствено Косово ги спречуваше колку-толку во таквите геноцидни планови.Можеби заборавате на Република Српска или пак за "Јужна Србија" односно Македонија која во овој случај би била помала(колку за Илирида) но сепак Српска,што им беше "животен сон".

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Искрено немам појма...
Многу ме плаши тоа признавање...Опасна игра за која политичариве мораат многу добро да размислат што и кога ќе превземат

N

n/a

Гостин
Makedonija mora da vodi svoja nezavisna politika i da gi gleda samo svoite strateshki interesi.
Vaka kako sto se naredeni kockite na politickiot mozaik na Balkanot...Makedonija ke mora da go priznae Kosovo za da moze da gi `gura` svoite agendi.
Politicka umesnost e kako i koga ke go napravat toj cin.Makedonija ne smee da brza kako prle pred magare...i da go priznava pred USA i EU da go napravat toa.

Srbite...definitivno i toa mnogu ke se ljutat.Ama nek se ljutat...nema da imaat pravo i osnova za toa ako naseto priznavanje usledi posle zemjite na EU i USA.
Vprocem...da mu se ljutat na Geda Gluperda...ova e posledniot negov dolg.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Размислил ли некој дека Србите можат многу лесно да ја признаат Илирида одкако Македонија ќе го признае Косово.Практично нема што да изгубат па зошто да не признаат и тие една друга "државна" творба на Балканот?Или ние си велиме,Србите се "глупи" па нема да им текне такво нешто?
Србите мислат дека се највечи фраери на балканот.Е од тоа праење фраери сега се најголема беда на Балканот. Од тоа изигравање каубои Србите тапкаат у место.Секогаш они биле причина за раздор на Балканот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Размислил ли некој дека Србите можат многу лесно да ја признаат Илирида одкако Македонија ќе го признае Косово.Практично нема што да изгубат па зошто да не признаат и тие една друга "државна" творба на Балканот?Или ние си велиме,Србите се "глупи" па нема да им текне такво нешто?
А кои се границите на таа т.н. Илирида???

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.046
Поени од реакции
11.141
И должиме на Србија да го признаеме Косово. Зошто?

- 5 години не не признаваа како независна држава под уставно име.
- Црквата сеуште не ни ја признаваат.
- Диктаторот си правеше планови да ја дели Македонија со Грција, за неговиот син да не мора да застанува на две граници кога шверцува цигари.
- И еден куп други работи кои не вредат да се спомнат сега, премногу ќе бидеме оф топик.

Не е доволно?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Zosto da pravime slugi i raboti sto posle istoto nas ke ni se sluci..?!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А кои се границите на таа т.н. Илирида???
Па овие се:
[media]http://www.kosovo.net/galbania.gif[/media]
[media]http://www.kosovo.net/carta.jpg[/media]

И должиме на Србија да го признаеме Косово. Зошто?

- 5 години не не признаваа како независна држава под уставно име.
- Црквата сеуште не ни ја признаваат.
- Диктаторот си правеше планови да ја дели Македонија со Грција, за неговиот син да не мора да застанува на две граници кога шверцува цигари.
- И еден куп други работи кои не вредат да се спомнат сега, премногу ќе бидеме оф топик.

Не е доволно?
Тогаш ќе си останеме вечни "должници" со Србите едни на други!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да беее,вакви карти и србите си цртаа на салфетки.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Granicite se veke takvi vo realnost samo sto ne se priznaeni i so pravilna granica. Za zal ama taka e.
Па очигледно,многумина од членовите на овој форум се за да се започне со признавање на тие граници.:(

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Косово, Војводина...:helou:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Па очигледно,многумина од членовите на овој форум се за да се започне со признавање на тие граници.:(
Pa se zosto ziveat vo nekoj son, Tetovo, Debar i Gostivar se veke izgubeni ama koga lugje zboruvaa deka da se smenat teritorii so albanija i celo ohridsko ezero i mala prespa da bide makedonsko nejkea. Ke mozevme nekade da trgnime ama vaka sve ke izgubime i vo federacija ke ziveeme.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
nema da ima takvi granici... toa e nesto sto nemoze da bide. kosovo e veke nezavisno od 1999 god samo sto sega ke se priznae sakale ili ne... toa e zavrsena rabota.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Косово, Војводина...:helou:
Nemozat da ja izgubat Vojvodina zosto srbite se 1,4 miljoni vo Vojvodina protiv 300,000 madjari. Kaj ke gi izbrkash tie srbi? A i da ne zaboravime deka imat Republika Srpska so 1.5 miljon srbi. I da izgubat Kosovo mozat drugo da dobijat nie nemozime taka, ova e i nema drugo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom