Македонски бесплатен хостинг

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Веб-сајт
www.mkd.net

Па сите членови на овој форум се добредојдени на тестинг.
Оставивме една недела тестинг за да се оформи кириличната локализација во целиот сајт. WWW.MKD.NET и форумот за техничка поддржка WWW.FORUM.MKD.NET

Би истакнал дека FORUM.MKD.NET е всушност хостиран на бесплатен пакет кој сите вие може да го добиете!
Хостинг панелот функционира на најдобрата скрипта за бесплатен хостинг www.layeredpanel.com која може да работи и со 100000 корисници.
Со хостингот добиваш поддомен vaseimeiliizbor.mkd.net што мислам на сите ќе им се допадне.

Отворени сме за предлози, сугестии, критики... Овде или на форумот за хостингот
WWW.FORUM.MKD.NET

Па сите членови на овој форум се добредојдени на тестинг.
Оставивме една недела тестинг за да се оформи кириличната локализација во целиот сајт. WWW.MKD.NET и форумот за техничка поддржка WWW.FORUM.MKD.NET

Би истакнал дека FORUM.MKD.NET е всушност хостиран на бесплатен пакет кој сите вие може да го добиете!
Хостинг панелот функционира на најдобрата скрипта за бесплатен хостинг www.layeredpanel.com која може да работи и со 100000 корисници.
Со хостингот добиваш поддомен vaseimeiliizbor.mkd.net што мислам на сите ќе им се допадне.

Отворени сме за предлози, сугестии, критики... Овде или на форумот за хостингот
WWW.FORUM.MKD.NET

Др.Вирус браво за тоа што си се помачил да ја направиш оваа услуга ,сигурно си закупил добар сервер на SoftLayer во секој случај бравос за идејата ама тоа за домејнот малце ме насмеа .

Поздрав !
добра лекција за нас Македонците:helou:

Наредниот пат кога ќе биде истакнувано "хакерското" познавање преку глуп муабет, ќе банирам.

Прво.. имате ли воопшто дозвола да ги користите духчињата на flim/ivan-bliznak/Иван Петрушевски? Ако немате, подобро веднаш тргнете ги од сите графички елементи (слики, логото на форумот.. ај, аватар не е проблем).

Инаку, интересна идеја.. ќе направам акаунт наскоро, колку за проба.

Прво.. имате ли воопшто дозвола да ги користите духчињата на flim/ivan-bliznak/Иван Петрушевски? Ако немате, подобро веднаш тргнете ги од сите графички елементи (слики, логото на форумот.. ај, аватар не е проблем).

За легалност не се секирај за тој дел си има луѓе кој се грижат се да си биде легално . Добро е од твоја страна што забележи јас како што знам договор куќа гради :3:

Сакав да прашам каде имаше “хакериски“ елменти на мојот предоходен одговор на оваа тема или имаше хакерски огдговор на мојот одговор

Сакав да прашам каде имаше “хакериски“ елменти на мојот предоходен одговор на оваа тема или имаше хакерски огдговор на мојот одговор

Чичко Вирус во претходните постови немаше ништо хакерско само информација дека домејнот е на странски државјанин и толку.

Нема врска во секој случај браво за идејата и за тоа што плаќате за закупен сервер,го одржувате и толку !

Но услугата е повеќе за тестирање сигурно не би хостирале сајт кој би имало многу банери со реклами на него мислев од тој аспект.А и зборот бесплатно значи немет платно и може некој да те весла одпозади како во К-15:pos2:

Се убаво, БРАВО. Добро е и тоа што има ауто-скрипт инсталер ... Само нешто забележав, за да видам како што работи, закачив wordpress , па треба да го едитирам фајлот wp-config-sample.php го покренувам фајлот но празен внатре :Ѕ ... Напишав сето тоа што треба внатре да стои во фајлот хост, јузер, пасворд , „скљ“:rofl: ... Пополнив информациите.
Потоа треба(ше) да се преименува фајлот во wp-config.php и потоа кога го сторив и тоа идам да се инсталира. Ми вика дека неможе да го пронајде тој фајл.
Убаво видов случајно да не сум избришал некоја буква, но немаше нешто такво... Види дали е до вас или јас нешто ја дупам работата.

Да имам...

Ljupco Meljata напиша:
Чичко Вирус во претходните постови немаше ништо хакерско само информација дека домејнот е на странски државјанин и толку.

Нема врска во секој случај браво за идејата и за тоа што плаќате за закупен сервер,го одржувате и толку !

Но услугата е повеќе за тестирање сигурно не би хостирале сајт кој би имало многу банери со реклами на него мислев од тој аспект.А и зборот бесплатно значи немет платно и може некој да те весла одпозади како во К-15

Мислам дека админот ти забележа на тоа што ти почна со докажување на твоите способности да направиш Traceroute и филозофијата за национализам. И тој го направи правилното, ги избриша 3те постови!

п.с доменот е на македонски државјанин!

Се убаво, БРАВО. Добро е и тоа што има ауто-скрипт инсталер ... Само нешто забележав, за да видам како што работи, закачив wordpress , па треба да го едитирам фајлот wp-config-sample.php го покренувам фајлот но празен внатре :Ѕ ... Напишав сето тоа што треба внатре да стои во фајлот хост, јузер, пасворд , „скљ“:rofl: ... Пополнив информациите.
Потоа треба(ше) да се преименува фајлот во wp-config.php и потоа кога го сторив и тоа идам да се инсталира. Ми вика дека неможе да го пронајде тој фајл.
Убаво видов случајно да не сум избришал некоја буква, но немаше нешто такво... Види дали е до вас или јас нешто ја дупам работата.

Немам појма кој усер си во MKD.NET затоа е подобро технички прашања да се поставуваат во соодветниот форум
WWW.FORUM.MKD.NET

Ова е интересно - за почеток и зафркавање со веб страни. Ако сакате да пробате и да видите работа со cpanel, регистрирајте се и видете како и што одат работите, може некои блогче да направите, од разонода...

Инаку за озбилна веб страна која ќе ви служи за нешто, греота е да ризикувате со вакви фантомски бесплатни хостинзи кога еден хостинг со истите спецификации се наоѓа за 500-600 денари годишно...

Идејата е интересна, за почетници и блогчиња.

Мое мислење е дека ретко која фирма во МК има потреба од платен хостинг... И ретко која фирма прави трафик над 3000мб. Не мислам на компании поврзани со интернет дејност (сигурен сум дека 90 проценти од фирмите кои имаат платен хостинг во Македонија користат само 10% од ресурсите за кои плаќаат). Но сепак фирми се и можат да си дозволат... Cpanel е најдобро решение за платен хостинг, дефинитивно! Но пак и она што го нуди MKD.NET е на доста солидно ниво. И да одлично е за учење:) Не би рекол фантомски хостинг зошто сигурен сум дека во овој хостинг се има инвестирано многу повеќе од скоро сите други платени во Македонија (со исклучок на некои...) Да реално доколку ова би било платен хостинг цената би била некаде 600-1000 денари (некаде и до 2000-3000 денари според актуелниот ценовник на некои хостови).
Но пак би рекол...
Искористете ги бенефициите од одличен бесплатен хостинг!
Прво не е обврзувачки. Не е тотално ограничен (може да хостираш доста CMS скрипти...). И добивате одличен поддомен www.vaseime.mkd.net

Бесплатниот хостинг е одличен за учење како се администрира со сајт... Сите админи така почнуваат... Но предноста LayeredPanel во споредба со другите контрол панели е што ти всушност може да опстанеш и успешно да хостираш сајт без потреба да бараш платен хостинг ако сајтот ти стане посетуван...

Немој да ме сфатите дека ви замерувам нешто или давам некои критики - напротив, мислам дека идејата е одлична, но целната група верувам дека ќе биде корисници кои се почетници околу CMS апликациите и корисници кои сакаат да имаат свој персонализиран блог.

Е сега, можеби фирмите и бизнис корисниците (или било кој има на ум да прави нешто сериозно) сигурно нема да се одлучи на една бесплатна опција која нема да му биде сигурна. Зошто, од кај знае како вие го плаќате хостингот (реклами) и еден ден си речете дај доста беше, нема тука профит и го затварате и луѓето останале така а немаат ни бекап ни ништо?

За 600-700 денари годишно, никој не би ризикувал со негов проект да биде оставен на милост и немилост од една идеја, и нема да му биде гајле дали ќе користи 10 или 90 проценти од бендвитот. За тие пари секој добива сигурен, прифатлив и без простор за грешка хостинг решение. Добива гаранција дека податоците нема да бидат загубени и аптајмот ќе биде задоволителен.

Јас лично ви посакувам успех со идејава, први сте во Македонија со ваков труд па ќе видиме како ќе се покажете.

Да да секако, знам на што мислеше и постот не ми беше забелешка... Е сега моја цел е да докажам дека може MKD.NET да биде одличен хостинг за секого... Но за докажување треба време, труд и стабилност... И пред се задоволни корисници :)

Фала за поддржката!

Да да секако, знам на што мислеше и постот не ми беше забелешка... Е сега моја цел е да докажам дека може MKD.NET да биде одличен хостинг за секого... Но за докажување треба време, труд и стабилност... И пред се задоволни корисници :)

Фала за поддржката!

Истото го мислам и јас само напред и другпат кога ќе пишуваш на македонски јазик гледај тоа да биде со македонски тастатура да не настанат печатни грешки без разлика на националноста де!

Ке се регистрирам и јас да проверам некои апликации!

Иван, туривај банерче на Кајгана на сајтов кој го линкаш во потпис.
На страната на порталот имаш, ќе најдеш.

Да, ова е правило и добронамерна забелешка :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom