Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Бре бре оптимисти. :vozbud:
Ајде уште малку. FORCA DEPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR!!!!!!

Мамицата ни ја ебаа. Браво Аранзубиа :nesvest:

0:1 е отворија ко црква у недела. Немаме некоја надеж во моментов :(

ццццц цела сезона немаа гол со глава дадено сега ни дадоа:pusk:
Гути топка немаше допрено сега не уништи. И на крај гол даде Бензема:pusk:
Што се дешава на теренов. Ахх како не си искочив надвор :) Јас сум бил баксузот сите овиењ години :pos2:

Рикиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
гоооооооооооооооооооооооооооооооооооооол браво рики. Одглумен пенал, добро реазлииран. Губиме али браво за голот, за душата на одличните RIAZOR BLUES!!!

Зар малце ви беа 19 години?

Малце беа :)
Ајде да дадам и конечен осврт на утакмицава :)
Прво полувреме:
Веќе стандардно ми е да гледам катастрофално издание во прв дел од страна на Депоритиво. Работите ќе беа многу подруги ако во составот беа нашите најдобри играчи, Фелипе, Гвардадо, па и Рики кој влезе на крај!
Сега сите ќе речат и Реал беше без Роналдо и Игуаин и ред други, али разликата е што тоа е Реал кој има цела резервна клупа што е за класа подобрас од нашиот прв тим:smir: Не пресече немањето на лев бек. мануел пабло не се снајде најдобро, а гостите искористија брзината на нивните странични играчи за да не потпоат во почетните минути. Аранзубиа почна одлично, се до кардиналната грешка на напшата одбрана по која реал среќно поведе со 0:1. Продолижија да се редат шансите пред нашиот гол, мајсторска игра на Гути, Гранеро и Марсело. Кака играше солидно, Раул скоро го немаше а Бензема до тој момент беше доста пшросечен. Во нашиот тим освен Лопо можеби, и немаше друг играч кој можеше да се издвои. Во нападот отсечен беше Адријан, нбешто повеќе се обидуваше да стори Пабло Алварез, а големо разочарување на овој меч беше токму нашата најголема звезда Валрон. И откако по неколку шанси на Реал (во кој голем дел од нив беа на душа на помошниот :nesvest: кој на неколку пати не досуди чист офсајд) таман излеговме од половина, па ја имавме и првата шанса преку Адријан, Реал оствари фантастична контра, фантастичниот Гути со пета до Бензема овој вцо празната мрежа за 0:2. До крајот уште побледа игра на Депортиво, среќнбио бевме што резултатот остана ист.
Втор дел: Како заврши првиот дел, така почна и вториот со напади на Реал. Кога конечно влезе во игра Иван Перез. Што поради немањето желба за надигрување на Реал, толку и поради нашата подобра игра, пред се на Хуан Родригез, Адријан, Иван Перез и Пабло Алварез, колку толку направивме некоја иницијатива, но тоа не вроди со шанси. Адријан се покажа како одличен играчм, си направи и одлична шанса но топката не го посака. Ме радува што има голем напредок кај него, но неговата подобра позиција е AMC, но за жал ни фали класичен шпиц. Со влегувањето на Рики и Бодипо, добивме засилување напред иако вториов не ја ни пипна топката. Тогаш Рики со мал пробив и добра глума изнуди пенал по кој намали на 1:2! До крајот реал рутинирано го поведе мечот до крајот ипа дури и даде гол преку Бензема. Кај нив во вториот дел одлично издание на Серхио Рамос, Гути опадна во играта но се издигна Бензема.

Се на се убав меч, содржаен. Толку ни беа можностите, а и среќата не беше баш на наша страна. Можеби грешка на Лотина што лауре не го почна мечлот лево, а мануел пабло десно, али тоа е. Што би било ако било... :)
Заслужен пораз, традицијата е прекината, повеќе среќа на следниот меч во Малага, на гостувањето кај истоимената екипа:duel:

Просечна утакмица.Иако сум фан на Депортиво морам да признаам дека Реал одлично ни ги искористи слабостите секоја им чест не очекував толку на ниво да изиграат.Почнав да мавам перници еден период кога не можевме да направиме ни еден пас.Сепак во второ се поправивме малку и бевме на речиси цело второ полувреме подобар противник но без завршница освен голот на Рики.Од тоа што го видов заклучив дека Лендоиро и покрај финансиската криза во тимот,сепак мора да наоѓа чаре,да го одврзе кесето, и да го реши случајот со Луке и да најде квалитетен креативец на средината на теренот.Имаме перспективни Напаѓачи али средината е дупка.Уште еднаш честитки до фановите на Реал, али јеби га традицијата постои за некој да ја урне некогаш а за жал тоа беше вечерва. F O R Z A Deporrrrrrrrrrrrrrrrr!

Просечна утакмица.Иако сум фан на Депортиво морам да признаам дека Реал одлично ни ги искористи слабостите секоја им чест не очекував толку на ниво да изиграат.Почнав да мавам перници еден период кога не можевме да направиме ни еден пас.Сепак во второ се поправивме малку и бевме на речиси цело второ полувреме подобар противник но без завршница освен голот на Рики.Од тоа што го видов заклучив дека Лендоиро и покрај финансиската криза во тимот,сепак мора да наоѓа чаре,да го одврзе кесето, и да го реши случајот со Луке и да најде квалитетен креативец на средината на теренот.Имаме перспективни Напаѓачи али средината е дупка.Уште еднаш честитки до фановите на Реал, али јеби га традицијата постои за некој да ја урне некогаш а за жал тоа беше вечерва. F O R Z A Deporrrrrrrrrrrrrrrrr!
Заборавив да спомнам дека очајно издание имаше Жука :( А и Антонио Томас си го играа како сакаат. Ни фали некој во средината кој ќе ги прекинува противничките акции, тоа го немаме, и лесно се стигнува до нашиот гол, а таму Аранзубиа за жал не е семоќен. И не можам да поверувам дека Лендоиро дал цели 7 милиони за она дрвоно Колото:kesa::kesa: Ми иде да си каснам од јајцава:tapp:
Инаку најпедерски потег на Валенсија, ама доста паметен од нивна страна. Откако сепак беше договорена позајмица за Дел Орно, во последен момент ни го турија и го позајмија на Ваљадолид:sekss:

И секако заборавив да ги споменам RIAZOR BLUES!!!! Браво момци чиста десетка. Чест ми е што сум навивач на Депортиво. FORCA DEPOOOOOOOOOR!!!

Еј Ридер ми ги читаш мислите.Штотуку почнав да пишувам пост за најслаба карика во Депортиво на овој меч и ти ме превари.Да Жука имаше очајно издание.Тоа што требаше да го сопри не го сопри,а и изгуби премногу топки.Едноставно пребавен е кога треба да игра против толку брза средина како оваа на реал.Лотина не би требало да го користи против брзи играчи како овие од средината на Реал.Антонио Томас има премногу кредити веќе али никако да се издигне на некое повисоко ниво.Браво за Рики типот е ѕвер.За колото не можам да кажам ништо,ни добро ни лошо.Адријан одигра одлично-сам и не може ништо повеќе во нападот.А за левата страна немам зборови.Филипе и Гуардадо во комбинација се пола тим.Ајде барем Гуардадо да се врати.Дотогаш нека му ја мисли Лотина:wink:

Еј Ридер ми ги читаш мислите.Штотуку почнав да пишувам пост за најслаба карика во Депортиво на овој меч и ти ме превари.Да Жука имаше очајно издание.Тоа што требаше да го сопри не го сопри,а и изгуби премногу топки.Едноставно пребавен е кога треба да игра против толку брза средина како оваа на реал.Лотина не би требало да го користи против брзи играчи како овие од средината на Реал.Антонио Томас има премногу кредити веќе али никако да се издигне на некое повисоко ниво.Браво за Рики типот е ѕвер.За колото не можам да кажам ништо,ни добро ни лошо.Адријан одигра одлично-сам и не може ништо повеќе во нападот.А за левата страна немам зборови.Филипе и Гуардадо во комбинација се пола тим.Ајде барем Гуардадо да се врати.Дотогаш нека му ја мисли Лотина:wink:

Па дооообро, Гвардадо колку толку има дфостојна замена во пабло Алварез, проблемот е што имаме очајно спори бекови :( Мануел Пабло игра задоволиво но само на неговата десна страна. Лауре требаше да добие шанса на левата. Сега кога Мануел пабло напуца картони кој знае кој и ќе ни игра по берковскиве. Ќе треба тоа дрвото Зе Кастро да игра, а неговата позивција е централен дефанзивец.
Само нас може да ни се деси сите по лева страна да ни се повредат :tapp: За срединава, иако мрзам да го кажам ова, сепак морам НИ ФАЛИ ПОВРЕДЕНИТО СЕРХИО, иако релативно игра очајна сезона. Жука е премнооооооооогу спор, а иако колку толку знае да извади солидни додавања па и да постигне неочекувани голови сепак ни треба некој подобар средњак. Ахх тимов ни е лудило:pipi:

Мило ми е што има верни навивачи овој клуб.
Нешто околу натпреварот:
Доминиравме речиси на секој дел од теренот, расположен Гути имавме. Ке беше далеку поинтересен натпреварот доколку повреди и суспензии немаше, но тоа е тоа. Традицијата сепак, кога тогаш ке мораше да се прекине. Најмалку очекував баш оваа вечер но тоа е тоа.
Продолжува сезоната, ви посакувам да изборите место за во ЛШ.
Со среќа понатака, спортски поздрав.:smir:

Да си јадам гомната, ги подреков! Тоа е, од догодин, обновување на традицијата.

Да си јадам гомната, ги подреков! Тоа е, од догодин, обновување на традицијата.
Јас сум крив брат :) и ја прекинав својата традивија никогаш да не го гледам мечот со Реал на Риазор и ете се прекина и нашата традиција :)
Јебига, ппораз си е пораз не е ни прв а нема да ни биде ни последен :)

Мило ми е што има верни навивачи овој клуб.
Нешто околу натпреварот:
Доминиравме речиси на секој дел од теренот, расположен Гути имавме. Ке беше далеку поинтересен натпреварот доколку повреди и суспензии немаше, но тоа е тоа. Традицијата сепак, кога тогаш ке мораше да се прекине. Најмалку очекував баш оваа вечер но тоа е тоа.
Продолжува сезоната, ви посакувам да изборите место за во ЛШ.
Со среќа понатака, спортски поздрав.:smir:

Фала на спортски попздрав, и уште еднаш честитки на заслужена победа:)
Само шансите за ЛШ за нас се загубени со баксиузните повреди по кои останавме без леви бекови а и без Гвардадо како и без многу напаѓачи. Жалам што не бевме комплетни вечерва, што не викам дека ќе ви ја загрозевме сигурната победа но барем ќе гледавме поизедначлен меч. Тоа е што е. Во моментов толку ни беа можностите...:pipi:

Очекував повеќе од Депортиво, не очекував дека Реал во прво полувреме така лесно ќе прави шанси за гол. Сепак, мислам дека отсуството на неколкуте важни играчи беше главната причина за слабата игра на Депортивo. Битката беше на средината од теренот, Реал таму беше помоќен, и затоа заслужено го доби натпреваров.

Со среќа понатаму, се надевам дека ќе изборите место во Лига Европа, а зошто да не и во Лигата на шампиони.

Спортски поздрав. :smir:

Очекував повеќе од Депортиво, не очекував дека Реал во прво полувреме така лесно ќе прави шанси за гол. Сепак, мислам дека отсуството на неколкуте важни играчи беше главната причина за слабата игра на Депортивo. Битката беше на средината од теренот, Реал таму беше помоќен, и затоа заслужено го доби натпреваров.

Со среќа понатаму, се надевам дека ќе изборите место во Лига Европа, а зошто да не и во Лигата на шампиони.

Спортски поздрав. :smir:

Поштено не победивте, се покажа дека нашите повредени играчи премногу ни фалат и дека без нив не сме истиот тим :( Ајде со среќа и на вас, па ќе се сретнеме пак во некои подобри времиња:helou:
Еве ја статистиката:
MATCH STATISTICS
Deportivo: Aranzubia – Laure, Lopo, Colotto, Manuel Pablo – Juca (Bodipo 84’), Antonio Tomás, - Juan Rodríguez, Valerón (Iván Pérez 54’), Pablo Álvarez (Riki 74’) - Adrian
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo – Granero, Xabi Alonso, Guti, Kaká – Benzema, Raúl (Drenthe 78’)
Goals: 0-1: (13’) Granero, 0-2: (40’) Benzema, 1-2: (85’) Riki (penalty), 1-3: (90+1’) Benzema.
Referee: Miguel Ángel Ayza Gamez. He showed yellow card to Juca (63’), Manuel Pablo (81’) and Juan Rodriguez (90+3’)
Venue: Riazor (32,000)
Other statistics: Ball possession (42% - 58%); Total shots (11 - 19); Shots on target (2 - 8); Saves by the keepers (5 - 1); Corner-kicks (6 - 4); Offsides (2 - 6); Fouls committed (13 - 6); Accuracy in the passes (71.88% - 81.30%)

Епа ај Марче да не каеш бегам и неќам да кажам ништо...еве ќе ти кажам дека бевте тапа, дека ви поклонија пенал за да се порадувате за момент и тоа е тоа:toe:.....паломите шо си ги спремал за мене задржи си ги, а ја ти спремив цела штека и кажи само коа сакаш да си ги добиеш:back::back::back::back:
Спортски поздрав:smir::back::back::back:

Епа ај Марче да не каеш бегам и неќам да кажам ништо...еве ќе ти кажам дека бевте тапа, дека ви поклонија пенал за да се порадувате за момент и тоа е тоа:toe:.....паломите шо си ги спремал за мене задржи си ги, а ја ти спремив цела штека и кажи само коа сакаш да си ги добиеш:back::back::back::back:
Спортски поздрав:smir::back::back::back:
Ни поклонија пенал исто како што вас сто пеесет пати ве оставија да си играте во офсајд, и сите сомнителни ситуации ги пресудија во ваша корист. Ваљда сте му дале баре,м дресче на судијата. Не дека неговите одлуки ќе сменеа нешто, али да не кажеш после само Барса добивала помош:helou:
(не)спортски поздрав:back::back::back:

EDIT: Ден после мечот си се вративме во реалноста. Нереални беа гледањата дека ќе можеме да земеме некој бод со реал. Бев оптимист, но како почна мечот така сватив дека без Фелипе има да го јадеме немиен до крајот на сезоната:tapp:
Преодниот рок скоро измина што значи ние до крајот на сезоната ќе играме со двајца десни бекови, без лев:tapp: Многу е лошо што го немаме ниту нашиот најдобар играч до почетокот на март, а прашање е и во каква состојба ќе се врати...
Можеби пак во форма ќе биде за до мечот со Севиља. Е до тогаш имаме цели пет меча за играње и тоа мечеви од кои МОРА ДА СЕ СОБЕРАТ БОДОВИ. Ни следува гостување кај Малага, можеби и најлесното гостување во вториот дел од сезоната од кое мора да се земат бодови. Следува дуел со Еспањол. Екипи која со години ни создавба големи проблеми и скоро редовно не плеска на нивни терен, а да не заборавиме дека и оваа година не совладаа на Риазор. Така да ако по некоја случајност освоиме 4 бодови од овие два меча тоа е нешто максимум што моиже да се очекува. Многу пореално е дека од овие два меча ќе видиме само еден бод:tapp:
Дуелот со малага ми мириса на 0:0 со оглед на нашите напаѓачки способности:jaj:
Се надевам дека со враќањето на Рики, Миста, Ласад и Серхио, ќе добиеме на убоитост и колку толку ќе се засени повредата на Гвардадо. Следува меч со Ксерез на домашен. Ако не тепаме на овој меч нема кога друг пат:jaj::jaj: А потоа гостување кај Виљареал. Овој тим оваа сезона игра променливо но ни е еден од конкуентите за Европа, и ако сакаме да ги задржиме шансите не смее да се изгуби на ова госувње:nenene::nenene: а сметам и дека имаме потенцијал за да ги стопиме на нивни терен :) И првиот меч во март треба да е лесен. Ни гостува Тенерифе. Значи ни следуваат мечеви од кои мора да извадме барем три победи ако сакаме нешто повеќе од просечна сезона. После се враќа Гвардадо, и се надевам со еден комплетен состав ќе ја доиграме солдино оваа до сега задоволителна сезона:smir:
Но, како да се затвори празнината по бековските позиции. Ех да знаев... сега немаше да бидам пред пц, туку на клупата на Депор:helou:
Лотина мисли му ја:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom