Која музика е најслушана во светот?

Eve nekolku stilovi sho mislam deka treba da bidat edni od najslushanite

• House

Гласови: 17 6,4%
  • Pop

Гласови: 32 12,1%
  • Hip-Hop & RNB

Гласови: 47 17,8%
  • Techno

Гласови: 13 4,9%
  • Trance

Гласови: 11 4,2%
  • Retro

Гласови: 3 1,1%
  • Rock

Гласови: 110 41,7%
  • Metal

Гласови: 31 11,7%

• Вкупно гласачи
    264
Големата шабанерија ... Турбофолк
mysmilie_1806.gif
е така.
- зашто?
- за жал.
покрај толку типови на музика (види анкета) македонската младина (и старина) слуша тф:aplauz:

Јас мислам дека најслушана е Pop музиката а тука одма после неа е rock музиката. Електронската и метал музиката се навистина на многу пониско ниво.
Комерцијалата си ја прај својата работа.

Гласав за рок убедена сум дека е светска музика иако во последно време комерцијалната музика вметнува рап:kesa: .бјак го мразам тоа

едно оф топик...нели ве нервира кога некој ке рече-Он слуша српско,како во тоа да спага само турбофолкот.Заборавате ли на Бајага,Ван Гог,Бјело Дугме,Рибја чорба???

Јас мислам дека најслушана е Pop музиката а тука одма после неа е rock музиката. Електронската и метал музиката се навистина на многу пониско ниво.
За металот мнооогу грешиш!

:nenene: има ПРЕМНОГУ метал бендови 1 000 000 пати повеќе одколку што има поп пејачи (а рачунај еден бенд просек 4 члена) е сега што самото име си кажува поп(популарна, комерцијализирана) не мора да значи дека најмногу се слуша (а јас мислам дека поп музиката во денешно време е мешавина од сите можни правци) така што поп музиката како исклучиво само како поп музика не е најслушана.

izgleda premnogu rokeri imame tuka.... zasto rock nema vrska toa vie sho slushate koja e najslushna ja slusham house i mislam deka house muzikata i pop se najslushani ali ipak glasav za pop... zasto mislam gleame po televizii po radia sho najmnogu se pusta mislam deka e najkomercijalna i deka najmnogu se slusha dajte gi mislenje sho koa kje izlezete vo grad na televizija sho najmnogu se pusta od tuka doagja zakluchokot sho muzika najmnogu se slusha a ne vie sho slushata mada toa e vashe mislenje pozz... :)

ako vise taka gledas, kade se togas "domasnite" pravci kako slageri, volksmusik i slicni......??

glasav za "house" zatoa sto "elektronskata" muzika ima najgolem podem - a slusam "muzika so gitari" - rock - metal ama objektivno gledano so kakov zamav se "dvizi" celata "nova" elektronska muzika
site drugi pravci ke bidat "malcinstva" ...

Ne moze tocno da se definira koja muzika e najslusana,ima luge so mozat da slusaat turbo tehno metal itn a tie luge nema kako da se klasificiraat...
Jas samo RAP si pocituvam,toa go pravam,toa go slusam

abe ako e za toa tuka site kazuvaat deka e najslusano toa so oni go slusaat normalno nikoj za toa so go slusa nema da kaze deka ne cini i ne se slusa.Moe mislenje za najslusano Blues i Jazz pa posle rock metal pop pa moze elektronskata muzika a za drugite neznam.I ja zaboraviv klasikata.

Ја гласав за поп иако таа музика не ја поднесувам. Исто така мислам дека доста се слуша Р`н`Б. Иначе ја си преферирам Техно, Транс и Хаус.

Не слушам рок не дека е најбоље туку е стварно најслушана ја слушаат сите возрасти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom