Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Ајде доста со лични препукувања, држете се на темата!
КРАЈ веќе!
КРАЈ веќе!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zatoa sto go imame SDSMИма да работат и да работат, ама резултати ке нема
Zatoa sto go imame SDSM
Е сега вака јас да те прасам и не само тебе туку сите што се чудите околу рекламниве кампањи,ама искрено да ми одговориш.
Дали не се подобри продажбата на македонски производи со рекламната кампања “купувајте македонски производи со сонценце“ што беше исто од владата на ВМРО и што ја спроведе тогаш Грујовски,а исто и тогаш сдс и компанија се бунеја???Ако не веруваш прашај по производителиве во Македонија што се,дали немаше кампањата ефект.Аутоматски со таја кампања се зголеми продажбата на македонски производи и нормално се подкачи и стандардот до некое ниво што дотогаш го немало со тоа што се продавале и купувале само увозни работи или ако сакаш шврцувани.Ова само за пример ти го дадов,а да знајш дека тие кампањи имаат ефект,немојте да зборувате за инает.
а што ќе ја подобри економијата ако не образованието нам ни треба индустрија, а во денешно време 90% од прозиводството во една фабрика е автоматизирано
пример на Јапонија 50% од буџето се вложува во образование и развој на нови технлогии
Верувај бабати ако плете чорапи нема да ни оде еконмијата напред ( не свакај го како навереда општо е )
Ликвидира банка со Македонско име???????? А не те занима што преку таа банка се переа пари во време на Љубчо Ѓоргиевски. А плус тоа што го носи името МАКЕДОНСКА треба да е фактор да не се елиминира банка па дури иако не работи добро и трпи загуби??????? Има други начини да се искаже патриотизмот.
Види Калап не ги мешај работите. Јас не сум против секоја кампања. Точно во право си. Кампањата купувајте македонски производи беше ОК. И кампањата за фискални каси беше и е ОК. И кампањата за кредитни картички е ОК. Ама кампања дека сега подобро живеам. Ајде ти се молам. Тоа е партиска кампања со државни пари. Ајде сега ти како ВМРО-вец кажи да ги правеше СДС овие капмањи дали немаше да плукаш ти прв по се и сешто.Исто и мене и СДС да ги правеше ови кампањи ке ми беше и повеќе од смешно. Така да сега ти биди искрен и кажи. Не мора да браниш се живо и диво што доаѓа од ВМРО. Не терам јас инает.
А ти значи конкретно само за тој спот зборуваш,аха,епа прво јас мислам дека не е финансиран тој спот од влада,а инаку во право си до некаде,јасно ми е дека некој можи тој спот да го изиритира ама прашање е кој?Конкретно во тој спот од 7-8 мин.има многу вистина,а не си го сватил изгледа како шо треба,спотот не сака да кажи буквално дека готово сега подобро живееме,туку дека работите пчнаја да се движат во права насока,тоа така брзо изгледа и е кажано на спот од 7-8 мин.во реалниот живот тоа е многу поспоро али пак ќе ти речам дека почнува оваа влада да ја одкочува работата шо некој друг ја закочил и понатаму се трудат да ја кочат,а тоа не е во интерес наникој.Јас го бранам само тој то работи како шо треба,во моментов тоа е владата,да работеше и сдс како што треба и да се подобруваја работите за народот и нив ќе ги бранев,иако знам и сигурен сум дека тие никогаш нема да работат како шо треба оти тие се навикнати само на цицање и крадење од државата-народот,сакаат само тие да имаат и никој друг и тоа му е многу јасно на сите (што не се задоени со плаво млеко) и сите видоја што направија сдс и компанија.
Да,се истрошија гуртните и сега работите почнаа да се откочуваат па нема запирање,а ваму провалија,длабока бездна,во која доколку пропаднеме никој нема да не извади.Од друга страна владата не е воопшто навикната на крадење и цицање,па погледенете ги само кутрите министри и премиерот,сето сиромаштија отепана,што се по 3-4 станови на мајчино име(Гвујо)или златни акции во Комерцијална и Стопанска банка на 25 години(Миле),или фабрика од 20 милиони евра на татково име(Веле),па тоа не е кражба и цицање од народот,тоа си се нормални работи за поштени министри во Македонија кој овој имот го стекнале со крвава пот по рудниците низ Македонија и по малку со садење тутун оти од друго и не се стекнуваше такво богатство во изминатиов период кога од арамиите на СДСМ не можеше да се дојде на ред.![]()
Е стварно врска немаш.Знајш Миле и Веле од кога имаат капитал итоа не е нивни туку од татковциму е,тоа не е од сега заработено во 1 год.или нема што да кажиш па ај сега че трасиме глупости.Башка тоа ни на Миле ни на Веле не му требаше политика за да се збогатат,за разлика од сдс-овчичкиве кој сите од прво па до последно поколение се занимаваат со политика и тие па тие истите се нафатируваат се изучуваат во странство,полни му се банките во други држави (парите што ги цицале од овај народ) и никако не можат сега да се помират дека нема повеќе тие и само тие да бидат и дека треба да работат како шо треба.
А ти напизден си на владава смо затоа што ти отворија конкуренција со бесплатен интернет?Па нели е тоа за тие што немаат да дојдат во твојот интернет и да ти платат?Па нели тоа е за народот?
Дај не заебавај!