Има ли во ВМРО вмровци?

• Креатор на темата Креатор на темата itar pero
  • Време на започнување Време на започнување
Sto ti znaci toa komunjarsko dete ? A kako vtroro, jas go velicam Goce, a go plukam ona sto e vrhovisticko - a toa se Aleksandrov i Mihajlov. Znam deka Aleksandrov nareduva da se ubijat Gjorce Petrov i Sandanski. Aleksandrov e vrhovist, a gledam ti go branis, znaci ti podrzuvas velikobugarasi terotisti, i TI plukas se sto e makedonsko.
Aleksandrov e napraven od komunistickata vlada vo SFRJ da e najgolem bugarofil ali toa e seto maslo zosto Aleksandrov ne se borel protiv turcite tuku protiv srbite.
Najlesno sto ke napravime, ke go napravime bugar ili bugarofil a site sto ne se za jugoslavija i tito ke gi strelame i ke gi stavame na Goli Otok pod toa deka se bugaromani ili pro-bugarski nastroeni.:tapp:

Citaj i nauci se nesto odkolku samo da citash niz titovi knigi.

1924-todoraleksandrov.png

Aleksandrov e napraven e komunistickata vlada vo SFRJ da e najgolem bugarofil ali toa e seto maslo zosto Aleksandrov ne se borel protiv turcite tuku protiv srbite.
Najlesno sto ke napravime, ke go napravime bugar ili bugarofil a site sto ne se za jugoslavija i tito ke gi strelame i ke gi stavame na Goli Otok pod toa deka se bugaromani ili pro-bugarski nastroeni.:tapp:

Nemam namera da se karam so tebe za ova, site znaeme koj bil Aleksandrov i za sto se borel. Procitaj go OVA i ke ti se razjasnat nekoi raboti.

A za Goli Otok i za SFRJ - ni jas ne sum za SFRJ, i Cento i Satev bile protiv Aleksandrov a bile i protiv Makedonija vo SFRJ, oni bile za samostojna Makedonija bez vrhovisti. Jas sum za Metodija Cento, Goce Delcev, Pavel Satev i Gjorce Petrov.. Ti za kogo si?

Nemam namera da se karam so tebe za ova, site znaeme koj bil Aleksandrov i za sto se borel. Procitaj go OVA i ke ti se razjasnat nekoi raboti.

A za Goli Otok i za SFRJ - ni jas ne sum za SFRJ, i Cento i Satev bile protiv Aleksandrov a bile i protiv Makedonija vo SFRJ, oni bile za samostojna Makedonija bez vrhovisti. Jas sum za Metodija Cento, Goce Delcev, Pavel Satev i Gjorce Petrov.. Ti za kogo si?
Nauci se da citash angliski i dosta si izperen vo mozokot.

PS. Mnogu jaki fakti imash, nekoj si gi pishuva mislenjeta a ti go citash toa kako Biblija.:tapp:

Ja kolku sto znam, vistinskoto ime na Delcevata organizacija e MRO ili TMORO. VMRO (imeto sto go koristat DPMNE-vcite) e teroristicka organizacija sozdadena od Todor Aleksandrov i Vanco Mihajlov vo 1911 godina. Taka da DPMNE-vcite se potomci na terotisti bugarasi od tipot na Vanco Mihajlov.

DPMNE go koristi imeto VMRO za da go laze narodot deka oni se prodolzuvaci na deloto na Goce, a ustvari se nikoj i nisto. Ljupco ja ospokrade drzavava, a lugjeto na Gruevski samo reklami pravat.

Оооо,еве уште едно задоено детенце со плаво млекце,добредојде во друштвово,ама извини врска немаш.:nenene::helou:

Според мои сознанија, ВМРО е формирана на 17 јуни 1920 година од Тодор Александров.
Aktivistot напиша:
VMRO (imeto sto go koristat DPMNE-vcite) e teroristicka organizacija sozdadena od Todor Aleksandrov i Vanco Mihajlov vo 1911 godina.
Ете каде утна...А утнал богами и Шуплиот...Не е 1920 туку 1919!

А ако за Тодор Александров знаеш само една реченица...која неколку пати ја повтори, сврти го листот од другата страна, и научи нешто!

И уште една работа....ВМРО во 1919 е основана од Александар Протогеров и Тодор Александров, копилето „Михајлов“ за тоа време цицал brainwash материјали од курот на татарскиот цар и немал допирна точка со ВМРО...Тој го ликвидира Александров...Тодор Александров кој проповедаше: МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!
На неа Тито ја призна МРО
:drk:

Незнам покрај олку историчари-форумци како ни се испреплеткала историјава.
Мислам дека истпријата треба да ја оставиме на децата со црвени пелени да ја решаваат и проучуваат зашто само тие се прави македонци

А ако за Тодор Александров знаеш само една реченица...која неколку пати ја повтори, сврти го листот од другата страна, и научи нешто!

Gledam go podrzuvas sajtot Makedonium, probaj i da procitas nesto sto tamu e napisano, kako na primer kako i od strana na kogo e ubien Gjorce Petrov !!

http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=1&pid=3&ppid=48&tid=167

Убиството на Ѓорче Петров

...Вооружените пресметки во тој правец ВМРО ги започнала во почетокот на 20-тите години на минатиот век, веднаш по нејзиното возобновување.На 28 јуни 1921 година бил убиен македонскиот револуционер и еден од идеолозите на ТМОРО, Горче Петров.512 Атентатот бил извршен од страна на извесниот Реџеп, Турчин по националност, инаку припадник на десно ориентираната ВМРО. Според една верзија, Тодор Александров,513 водачот на ВМРО, лично го повикал кај себе терористот Реџеп и му наложил да го убие Ѓорче Петров, на што атентаторот се согласил. Александров во времето на убиството не сакал да се наоѓа во Софија и за таа цел еден ден пред атентатот, тој отпатувал од градот. На денот на убиството Горче Петров по излегувањето од работа свратил во кафеаната на Иван Бандев, која се наоѓала на улицата "Егзарх Јосиф"во Софија. Таму тој пиел ракија со Петар Чаулев, член на ЦК на ВМРО, којшто веројатно не знаел за наредбата на Тодор Александров. Реџеп влегол во кафеаната и останал да пие пиво. Откако Ѓорче Петров ја напуштил кафеаната околу 7 и 30 часот, тргнал дома, при што терористот го следел и пред портата на неговата куќа, на улицата Тробарска", го убил. По извршеното убиство полицијата не можела да го пронајде Реџеп, бидејќи атентаторот се криел во станот на водачот на ВМРО, Тодор Александров. Откако утредента излегле натписите во софиските весници за убиството на Ѓорче Петров, терористот почнал да покажува поголема нервоза и почнал да покажува желба да излезе од станот, по што Тодор Александров испратил еден четник да го доведе кај него. Неколку дена после тоа од страна на терористи на ВМРО бил однесен надвор од градот и бил сурово егзекутиран...

Znaci eve kako dejstvuva desno orientiranata VMRO na Aleksandrov.
Ja sum za velicanje na Delcev, Gjorce Petrov, Sandanski i Cento... ti za kogosi?

Според една верзија

Според ЕДНА ВЕРЗИЈА...

Крај.

П.С. Да бидеме на чисто:
Зад атентатот на Ѓорче Петров веројатно стоела ВМРО на Тодор Александров, иако последниот тоа го одрекувал
Од истиот сајт кој јас и го одржувам и го полнам со материјали.

Gledam go podrzuvas sajtot Makedonium, probaj i da procitas nesto sto tamu e napisano, kako na primer kako i od strana na kogo e ubien Gjorce Petrov !!

http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=1&pid=3&ppid=48&tid=167

Убиството на Ѓорче Петров

...Вооружените пресметки во тој правец ВМРО ги започнала во почетокот на 20-тите години на минатиот век, веднаш по нејзиното возобновување.На 28 јуни 1921 година бил убиен македонскиот револуционер и еден од идеолозите на ТМОРО, Горче Петров.512 Атентатот бил извршен од страна на извесниот Реџеп, Турчин по националност, инаку припадник на десно ориентираната ВМРО. Според една верзија, Тодор Александров,513 водачот на ВМРО, лично го повикал кај себе терористот Реџеп и му наложил да го убие Ѓорче Петров, на што атентаторот се согласил. Александров во времето на убиството не сакал да се наоѓа во Софија и за таа цел еден ден пред атентатот, тој отпатувал од градот. На денот на убиството Горче Петров по излегувањето од работа свратил во кафеаната на Иван Бандев, која се наоѓала на улицата "Егзарх Јосиф"во Софија. Таму тој пиел ракија со Петар Чаулев, член на ЦК на ВМРО, којшто веројатно не знаел за наредбата на Тодор Александров. Реџеп влегол во кафеаната и останал да пие пиво. Откако Ѓорче Петров ја напуштил кафеаната околу 7 и 30 часот, тргнал дома, при што терористот го следел и пред портата на неговата куќа, на улицата Тробарска", го убил. По извршеното убиство полицијата не можела да го пронајде Реџеп, бидејќи атентаторот се криел во станот на водачот на ВМРО, Тодор Александров. Откако утредента излегле натписите во софиските весници за убиството на Ѓорче Петров, терористот почнал да покажува поголема нервоза и почнал да покажува желба да излезе од станот, по што Тодор Александров испратил еден четник да го доведе кај него. Неколку дена после тоа од страна на терористи на ВМРО бил однесен надвор од градот и бил сурово егзекутиран...

Znaci eve kako dejstvuva desno orientiranata VMRO na Aleksandrov.
Ja sum za velicanje na Delcev, Gjorce Petrov, Sandanski i Cento... ti za kogosi?

WOW WTF E OVA ??????

WOW WTF E OVA ??????

Statija napisana vo eden makedonski sajt koj se nadevam ke prerasne vo vodecki sajt za sirenje na makedonska gledna tocka, i ke uspee da se sprotistavi na grckite lagi.

Edna od statiite vo sajtot objasnuva kako Gjorce Petrov e ubien od strana na lugje na desnicarskata VMRO (ova e edno mislenje). Ja citirav statijata za da im kazam na Trn i TMRO deka e gresno sto podrzuvaat velikobugarski teroristi i ubijci koi ubija se sto e pro-makedonsko vo organizacijata (Sandanski, Gjorce Petrov i dr.)

Isto sakav da potenciram deka partijata DPMNE (ne znam dali od neznaenje ili so cel) go nosi imeto na organizacijata na Aleksandrov, a ne na vistinskoto MRO.

Statija napisana vo eden makedonski sajt koj se nadevam ke prerasne vo vodecki sajt za sirenje na makedonska gledna tocka, i ke uspee da se sprotistavi na grckite lagi.

Edna od statiite vo sajtot objasnuva kako Gjorce Petrov e ubien od strana na lugje na desnicarskata VMRO (ova e edno mislenje). Ja citirav statijata za da im kazam na Trn i TMRO deka e gresno sto podrzuvaat velikobugarski teroristi i ubijci koi ubija se sto e pro-makedonsko vo organizacijata (Sandanski, Gjorce Petrov i dr.)

Isto sakav da potenciram deka partijata DPMNE (ne znam dali od neznaenje ili so cel) go nosi imeto na organizacijata na Aleksandrov, a ne na vistinskoto MRO.

:toe: zasto ne se drzis do temata ? i zasto mesas babi i zabi ?.drzise do temata nee tuka prasanje za todor aleksandrov sto bil i kakov bil.ili imas namera temata da ja prefrlis vo pogresen pravec.2007 godina sme nesme 1920.:toe:

:toe: zasto ne se drzis do temata ? i zasto mesas babi i zabi ?.drzise do temata nee tuka prasanje za todor aleksandrov sto bil i kakov bil.ili imas namera temata da ja prefrlis vo pogresen pravec.2007 godina sme nesme 1920.:toe:

Temata e "Има ли во ВМРО вмровци?". Zatoa prvo treba da definirame sto e toa VMRO-vec. VMRO-vec spored mene e clen na VMRO, a VMRO ne e istoriskoto MRO (ili TMORO), tuku e teroristicka organizacija. Iako mislam deka
tolkuvanje na naslovot e del od temata, sepak si vo pravo deka malku ja izmrdav ovaa tema od kolosek.

Go prefliv ovoj del od razgovorot na ovaa tema -
Дали партијата ДПМНЕ има право да го носи името на МРО?

Fala za sugestijata fanatic.

Активистот, според една верзија, ти си словен дојден од зад карпатите...
Според друга верзија, ти си потомок на александар македонски...
според трета верзија, ти си мешавина од двата народа...
според четврта верзија, ти си бугар...

Во која ти веруваш?

Активистот, според една верзија, ти си словен дојден од зад карпатите...
Според друга верзија, ти си потомок на александар македонски...
според трета верзија, ти си мешавина од двата народа...
според четврта верзија, ти си бугар...

Во која ти веруваш?

Mesavina od dvete - so pogolemo ucestvo na antickiot gen, zasto sme potemni od drugite Sloveni, a ti?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom