Албанија очекува кандидатски статус во 2008 година

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
tezata za golema albania, golema grcija, golema srbija tie se samo propagandi da se plasi narodot sekoj politicar go negira toa.. mislam rabotite ne se kako sto gi kazuvaat na tv..
Сепак останува една уште поопасна вистина за Балканот која се вика:
-eдна,две или повеќе држави на Балканот,по можност со чист и ист ентитет.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Сепак останува една уште поопасна вистина за Балканот која се вика:
-eдна,две или повеќе држави на Балканот,по можност со чист и ист ентитет.
poveketo drzavi vo svetot se so ist i cist etnitet.. anglia - australia - amerika, srbija - republika srpska i mnogu drugi

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
poveketo drzavi vo svetot se so ist i cist etnitet.. anglia - australia - amerika, srbija - republika srpska i mnogu drugi
Од листава само Србија и република српска се чист идентитет.

За другиве изгледа ништо не разбираш...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да,можеби,но тие не граничат меѓу себе освен Република Српска.Значи ова останува сепак како нова и опасна појава единствено на Балканот за каде се заговара создавање големи Албании и големи Србии,кој би можеле да се сведат на мали пашалаци,доколку соседите се обединат против нивните мегаломански апетити.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да,можеби,но тие не граничат меѓу себе освен Република Српска.Значи ова останува сепак како нова и опасна појава единствено на Балканот за каде се заговара создавање големи Албании и големи Србии,кој би можеле да се сведат на мали пашалаци,доколку соседите се обединат против нивните мегаломански апетити.
Како прво, не разбирам зошто на темата за ЕУ интеграцијата на Албанија, се зборува за обединување на Косово, Албанија и западна Македонија. Како второ, откаде заканава? Независноста на Косово ќе ти претстави директна закана, поради тоа што се плашиш да не ја изгубиш Македонија?
Дај, молим те. Никој здрав нема да се согласи да ја предаде власта, и неговата држава, во туѓи раце (Косово на Албанија). Сите си ја гледаат својата работа. Тоа што Албанија се обидува да и` помогне на Косово, е всушност тоа што и изгледа. Помош. А не заговор за формирање на Голема Албанија, или Илирида, како што често се спомнува.
Ах, пропаганда.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ako odi Albanija vo nato ne mi treba nato, koga i Kosovo e de facto nato teritorija znaci Golema Albanija e napraveno
Za kratko vreme muslimanite ke vladeat na balkanot, blagodanariene od politikata sto ja vodi zapadot.
Ej ke porasnesh li ti nekogash???Shto si tolku frustriran so muslimanizmot so albancite.Iskreno te prasuvam shto e tolku golemo "zlo" koja ti gi napravile ovie.Ili so ova sakash da se dokazhesh pred nas deka si nacionalist vrven ili nekoj patriot?

Лаже, краде, има вошки, спие на таван....или во Шипковица. Не ме интересира. Повеќе ме боли што чесните албанци од Македонија бидуваат навјасани со небитности, од нивните политичари - терористи, место да си гледаат животецот и како да им е поубав, тука, каде се родиле и живеат, каде ќе умрат и нивните потомци ќе ги наследат.
Место македонските албанци да ја гледаат Македонија, тие гледаат кон друго и другега, за жал. А Македонија им е татковина, нам и на нив, за која треба заедно да твориме и работиме, со цел да не не престигнат останатите земји од регионот.
Garfield,zoshto vikash teroristi cel svet vojnici od UCK ne gi vika taka .A za zhivotot deka ni e dobro mozebi e mozebi ne no za vakviot zhivot koj nekojsi pomisluva deka e dobar nies plakame danok porez etc a plus za ova dobivame i kotek zashto sakame da istakname nashe zname ili slicno .

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ej ke porasnesh li ti nekogash???Shto si tolku frustriran so muslimanizmot so albancite.Iskreno te prasuvam shto e tolku golemo "zlo" koja ti gi napravile ovie.Ili so ova sakash da se dokazhesh pred nas deka si nacionalist vrven ili nekoj patriot?

Прво и прво за Албанија како муслиманска држава не може да стане збор второ таму има голем економски бум што значи дека и нивните шанси за влез во нато или во ЕУ се зголемуваат

Garfield,zoshto vikash teroristi cel svet vojnici od UCK ne gi vika taka .A za zhivotot deka ni e dobro mozebi e mozebi ne no za vakviot zhivot koj nekojsi pomisluva deka e dobar nies plakame danok porez etc a plus za ova dobivame i kotek zashto sakame da istakname nashe zname ili slicno .
А за ова прашувам дали истите "војници" ќе седеа во собрание во некој друга држава??? или пак некоја затворска институција директно без избори ќе ги прибереше

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Вака така, и оваа тема ја претворивте во Голема Албанија.

Ко прво, Албанија како држава и те како напредува во последните 10 години. Властите таму не се замараат со тезите на Голема Албанија, Букурешки договор, и што ти ја знам што друго. Караванот си врви. Да работеше Македонија како Албанија, веќе ќе бевме во ЕУ. Но неееее, нас не ни треба ЕУ кога таму има муслимани и албанци, нели ТМРО??

Да ви нацртам малце. Денот кога МК ќе влезе во нато, 40% од младите во мк ќе фатат штикла од МК. Ќе ги напуштат домовите, и нивната земја за која што млатат по форуми. Во истиот ден, ќе дојде странец и ќе ти купи сите убави предели, како Маврово, Пелистер, Галичица, и ќе си направи комплекс одморалишта за немците, жабарите...зашто не би? Добра клима, низок стандард за нив. Границите нема да важат веќе, така да будалештината што маваат груди за Голема *Insert country name* дали албанија, македонија, србија или што ти ја знам, ќе се најдат во небрано. Со векови сме биле едни до други, во низа борби, трагедии, немаштии, и одеднаш ти доаѓаат багра румунци бугари, и како држава ќе ги примиш, дека јебеш га, во ЕУ сме веќе. Државата ќе дели пари од буџетот за даноци кон ЕУ, пари кои идат за нешто што ни сами не знаеме. Сума сумарум, гзот под кирија ќе ни биде. Патриотизмот сакале нејќеле ќе умре.

Па ете, прашувам, сакате Македонија да влезе во ЕУ?? Баталете патриотизам. Не води никаде. Се глупирате сите.

Што се однесува до изјавата на Сали Бериша, не гледам ништо лошо. Им рекол да се разбудат од сонот, дека стварно србите живеат во минатото. What's gone is gone. Идемо даље. Што има па нас да не заболи за Србија па толку ватрено да реагираме по тоа прашање? И дали таа изјава гледано од таа гледна точка, стварно изгледа као "ве ебавме сеа, ќе направиме Голема Албанија" ...

Реално...идеата за Голема Албанија постои само во Македонија, кај албанците, но и кај македонците. Зашто би било тоа така??? Епа народ најлесно се контролира кога е уплашен...исто ко американците... ТЕРОР, ТЕРОР, буум ирак.

What's next?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па некои Албанци во Македонија работат исклучиво по Американски рецепт.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па некои Албанци во Македонија работат исклучиво по Американски рецепт.
Дали ти тоа себеси се залажуваш дека само албанците работат по Американски рецепт? Македонците ко поарни да не се? Смени име, добро чика Сем, смени знаме, добро чика Сем. Смени ова, добро чика Сем. Кењате за тоа што албанците го слават денот на албанското знаме, а се граѓани на Р. Македонија. Епа еве како албанец ти се обраќам, дај бе батче, кажи кога е денот на македонското знаме па ќе го славам, уствари чекај...кое е македонското знаме? Дај не дупи..албанци, македонци, сите работат по амерички рецепт. Само кој е готвачот е прашањето.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Има ли од овој почист пример за гледиштето на Албанците во светот а не само во Македонија:
На протестите што се одржаа од страна на Албанците што живеат во Брисел, меѓу другите транспаренти имаше и такви кои и' се обраќаа заканувачки на Македонија, при што беше највпечатлив написот „Македонијо, не играј си со огнот“, како реакција на пресметката во Бродец пред неколку недели, иако беше изведена од мултинационални сили и поддржана од политичките фактори во Приштина и КФОР.
На протестот, кој не привлече речиси никакво влијание во Белгија, а ни пошироко, бидејќи го следеа само четворица новинари, била презентирана и карта на Илирида, со цела Македонија во неа, добар дел од Србија и бугарска територија речиси до Софија.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
.......... „Македонијо, не играј си со огнот“,...... .
ABC shto sakashe ti da protestiraat so naslovot bravo makedonija taka treba ,koga vo taa akcija ginaa i luge koi nemaa nishto opshto so bukvata T o terorizmot vo taa akcija koga padnaa lugje vo zatvori kaded se maltretiraat najmizorno makedonskata armija mesovita so pripadnici od srbija i rusija dokaza deka nikogash ne treba da mu veruvash na istituciite doagjat za apsenje a si odat so plackanje ubivanje i maltretiranje da ne zaboravime deka objektivot beshe odredena grupa luge a glaven beshe eden shto seushte ne e dostapna za mvr

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC shto sakashe ti da protestiraat so naslovot bravo makedonija taka treba ,koga vo taa akcija ginaa i luge koi nemaa nishto opshto so bukvata T o terorizmot vo taa akcija koga padnaa lugje vo zatvori kaded se maltretiraat najmizorno makedonskata armija mesovita so pripadnici od srbija i rusija dokaza deka nikogash ne treba da mu veruvash na istituciite doagjat za apsenje a si odat so plackanje ubivanje i maltretiranje da ne zaboravime deka objektivot beshe odredena grupa luge a glaven beshe eden shto seushte ne e dostapna za mvr
Блади Албоз те молам без изобличување, имаше и интервју со жителка од бродец каде таа потврдува дека тие што краделе и ги растурале домовите не биле полицајците туку тие пред нив. Да не се лажеме, и не се прави мутав со сила, кога и приштина и тирана и брисел и цел кфор ти кажува дека тие против кои ја спроведе акцијата МВР беа криминалци или терористи како сакаш крсти ги, во секој случај избегани затвореници и нивни приврзаници и потпомагачи ти сеуште се обидуваш да не убедиш во спортивното.
Полицијата нема потреба да краде, што ќе краде бре од едно сиромашно село бе, не сме глупи да му се сневиди.
И јас сум 100% сигурен дека кога дошле нацист и компанија дека ги имаат уценето по живот фамилиите да некој им се придружи на групата. Факт е дека така функционираат таквите криминални групи, помири се со фактот дека Нацист е тој што го маолтретирал локалното население а не МВР, МВР направи само една полудневна акција која може не беше безпрекорна ама сепак прифатлива, а колатерлана штета воопшто и ќе немаше да не постоеше твојот терорист нацист и останати негови компањонини бегалци од затвор од косово зартворен од страна на косовските и меѓународните власти.

римз за тоа дека темава се врти накај голема албанија тоа е и поентата на темата. Имено колку побрзо Албанија и ние влеземе во НАТО и во ЕУ, толку побрзо ќе исчезне или ќе се сведе на тотален минимум стравот од радикални струи кои ја промовираат голема албанија, дали ради нивни лични потреби зда се има конфликт или ради некој национал-романтизам.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Блади Албоз те молам без изобличување, имаше и интервју со жителка од бродец каде таа потврдува дека тие што краделе и ги растурале домовите не биле полицајците туку тие пред нив. Да не се лажеме, и не се прави мутав со сила, кога и приштина и тирана и брисел и цел кфор ти кажува дека тие против кои ја спроведе акцијата МВР беа криминалци или терористи како сакаш крсти ги, во секој случај избегани затвореници и нивни приврзаници и потпомагачи ти сеуште се обидуваш да не убедиш во спортивното.
Полицијата нема потреба да краде, што ќе краде бре од едно сиромашно село бе, не сме глупи да му се сневиди.
И јас сум 100% сигурен дека кога дошле нацист и компанија дека ги имаат уценето по живот фамилиите да некој им се придружи на групата. Факт е дека така функционираат таквите криминални групи, помири се со фактот дека Нацист е тој што го маолтретирал локалното население а не МВР, МВР направи само една полудневна акција која може не беше безпрекорна ама сепак прифатлива, а колатерлана штета воопшто и ќе немаше да не постоеше твојот терорист нацист и останати негови компањонини бегалци од затвор од косово зартворен од страна на косовските и меѓународните власти.
Prvo EU ne bila konsultirana voopshto pri ova akcija a za USA "nashite" vlasti izjavvile deka tie bile vehabisti pri shto tie aminuvale takva AKCIJA a vtoro KFOR izjavi deka eden helikopter e urnat i KFOR kako "cuvari" na mirot vo kosovo nemaat ingerenci da se meshat vo makedonsite akcii nasoceni kon odredena grupa a za albanija i prishtina nemoj ni zbor da spomnesh poshto nikoj ne dava zeleno svetlo za vakva akcija ako sakash da me ubedish vo sprotivno za koe i jas te predizvikuvam te molam da mi kazesh fakti deka go ptvrduvaat ova shto kazuvash ti vo sprotivino ovie se samo rekla-kazala muabeti i ushte neshto vehabist e exremisticki islamist i kako takov on ne moze da zema nishto so sila kako naveduvash ti poshto toa e vo sprotivno so negovite principi.

Kajgana Shop

На врв Bottom