СДСМ си ја виде шансата во актуелната ГРЧКА ПОЛИТИКА

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Seti se na nastanite na Gostivar,nastanite vo Mala Recica za Univerzitetot,........

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Seti se na nastanite na Gostivar,nastanite vo Mala Recica za Univerzitetot,........
Тогаш немаше соодветни закони за знамиња и универзитет, а државата реагираше правилно, во склад со законите и Уставот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
.......

Trnu bi bilo dobro ako ne go spomnesh Dui vo ovaa klapa nie nemame nishto zaednicko so SDSM ili LDP znaeme mnogu dobro shto napravea vo Gostivar i VO Tetovo koga bea tie na vlast.

A za Grcija ic da ne praime muabet obicna kurva koja sekogash igrala necesno koga prashanje bille sosedite kako Makedonija taka Albanija.No za sve nie samite gragjani na Makedonia sme krivi i toa treba da se ima napamet
A тоа што Али контактира со Дора е само приказна,нели?Или пак имаат заедничка програма?

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
A тоа што Али контактира со Дора е само приказна,нели?Или пак имаат заедничка програма?

Ali kontaktira so site eminentni politicari vo regionot.Grev li e toa

p.s BC sekoj den kontaktira so kolegata ot Srbija i shto sega ama da zaboraviv toj e pretsedatel koe vie go izbravte za da moze podobro da gi ubie nemakedoncite,a Ali shto e "terorist" koj slucajno se najdel vo celo na vtora partija so rejting vo Mkd i aktuelen lider od koe zavisi idninata na Makedonija

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168

p.s BC sekoj den kontaktira so kolegata ot Srbija i shto sega ama da zaboraviv toj e pretsedatel koe vie go izbravte za da moze podobro da gi ubie nemakedoncite,a Ali shto e "terorist" koj slucajno se najdel vo celo na vtora partija so rejting vo Mkd i aktuelen lider od koe zavisi idninata na Makedonija
Не си се преценувај себеси ниту твојата партија, бидејќи иднината на Македонија зависи од сите нејзини граѓани а не само од енда партија која нема ни 15 % директна подршка од целокупното население во државата.

А за БЦ на јади гурабии бидејќи ако добро си ги читал другите теми во подфорумот политка добро ќе си забележел дека на повеќето ние одвратен исто колку и али ахмети. не ме разбирај погрешно но кога кажав ахмети не мислев на ДУИ бидејќи Ахмети не е ДУИ туку е само моментален лидер на таа партија ама моментално се има поставено исто како БЦ во СДСМ односно како папа во својата партија, што како што можеш да видиш од примерот со СДС е погубно за една партија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Така де, така. Па не можете вие истовремено и со едниот сојузник и со другиот, да контактирате. Преку Али се координирате со југ, а преку БЦ со север. Само вие играјте у исто оро со Србија и Грција.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Не си се преценувај себеси ниту твојата партија, бидејќи иднината на Македонија зависи од сите нејзини граѓани а не само од енда партија која нема ни 15 % директна подршка од целокупното население во државата.

А за БЦ на јади гурабии бидејќи ако добро си ги читал другите теми во подфорумот политка добро ќе си забележел дека на повеќето ние одвратен исто колку и али ахмети. не ме разбирај погрешно но кога кажав ахмети не мислев на ДУИ бидејќи Ахмети не е ДУИ туку е само моментален лидер на таа партија ама моментално се има поставено исто како БЦ во СДСМ односно како папа во својата партија, што како што можеш да видиш од примерот со СДС е погубно за една партија.
Sum gi cital no glasovite go dobi od vas a ne od mene.A za Ahmeti zboruvash ne za DUI a???"Koj ja saka cveketo treba da se navikne na trnot"
glasi edna progovorka
p.s Mozebi za vas e Trn neprijatel,sizofrenicar,terorist,lopov,i ne znam shto no za 80% od nas e heroj koj ni go vrati doistoinsvoto shto go imavme zagubeno
Така де, така. Па не можете вие истовремено и со едниот сојузник и со другиот, да контактирате. Преку Али се координирате со југ, а преку БЦ со север. Само вие играјте у исто оро со Србија и Грција.
So Srbija a da da se koordinirame kade da se najdeme zoshto mnogu se sakame haha.

Se plashite a.Nemojte trebashe da imame megjusebna doverba ama i toa otide po gjavoli.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Во некој пост имав пишано.... социјалистичката врска т.е. комунистичката помеѓу Скопје, Атина и Софија и прават само лошо на Македонија и се тоа иде во интерес на Србија. Од Скопје се знае кој....СДСМ, Атина...главниот комунист кој одговара за балканот, Папуљас и Софија..БСП кои сега се на власт.
Иначе главата на целата оваа да ја наречам операција е Русија(КГБ).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Уште од времето кога Б.Ц со својата багра од типот на Штерјо & Co. го кршеше ембаргото, се разви "забранетата љубов" измеѓу тројката СДСМ, Србија и Грција. И благодарение на капитлот, а и на фино евидентираните податоци за шверцот од страна на грчките служби, функционира совршено до денеска.
И сега кога Радмила е као страшно загижена за реформите, и кога спорот со Грција е горучи проблем,постојано у глава ми доаѓа ситуацијата од пред неколку години, кога истава госпоѓа Шеќерна ја прифати поканата да биде гостинка на јахтата на грчки бизнисмен, додека македонскиот народ преживуваше тешки моменти.
Како и да е,СДСМ има се помалку адути во ракавот, и се повеќе потсеќа на давеник кој се фаќа за сламка.Последниве случувања се доказ.

Инаку...
.......
Trnu bi bilo dobro ako ne go spomnesh Dui vo ovaa klapa nie nemame nishto zaednicko so SDSM ili LDP ...
Освен што заедно си бевте на власт, што Бучковски изиграваше потпарол и медијатор на ДУИ и идеше на пријателски средби со Ахмети кога ВМРО-ДПМНЕ победи на изборите, и што заедно со СДСМ сте една од главните причина за бурлеските у собрание со кои се соочуваме.
Не,ништо не ве врзуе.Секако...

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Gi provalivme site (sega veke) eftinite finti na SDSM.I najobicniot gragjanin se kine od smea koga na presovi kokodakaat Kakaduli,Semce,Rada...liceto.Nema da im pomine i ovoj pat:helou:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
no za 80% od nas e heroj
Сигурен си? во што се состоеше неговото херојство? во создавање на вооружен конфликт во кој умреа на двете страни без потреба луѓе? во создавање на етничка нетолерантност со потикнување на национализмот? со тоа што го мрзеше да се активира уште веднаш во политиката и политички да се избори на мирен начин за правата што сметал дека дополнително требаше да им се обезбедат на албанците?
Херој во тоа што секогаш кога нема широк консензус за неговите лични барања а не на целиот албански народ мора да ѕвечка со оружје? Извини блади албоз ама во мојот речник тоа е кукавичлук, според мене ахмети е техка кукавица која поради неговата политичка неспособност или заостанатост подобро да кажам, не е споосбен на мирен и демократски начин да се избори и се фаќа за оружје и бојкотира собрание, и да не го заборавам еден од неговите најпознати епитети: Воен профитер.
Ахмети и ДУИ блади албоз е ништо друго освен нуспроизвод на слабото образование на албанското население, жал ми е што Македонските власти беа слепи и не гледаа два чекори понапред поран за да му дадат на запоставеното албанско население подобро образование.
И те молам немој со потплатувањата на професорите во на факултетите дека биле бидејќи бил некој албанец, туку во најглем број од случаи е поради тоа што истите тие не заслужуваат да имаат проф. пред нивното име и бараат пари од сите послаби студенти.
И од инаформации од прва рака знам дека на пример во гиманзијата Зеф Љуш Марку повеќето професори од ракав има ставаа на средношколците повисоки оценки, што е исто така причина за слабото образование на албанското население, а очигледно и ти сеуште не го имаш достигнато нивото на образование за да можеш да се еманципираш во денешното општество, за разлика од тебе има на форумов други етнички албанци кои работата или работеле активно на нивното образование и имаат многу поумерени ставовои и јасно им е дека нема потреба од звечкање со оружје за да се здобие тоа што легитимно терба да се добие.

Kajgana Shop

На врв Bottom