За неверниците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Бог ме излечи од рак додека двајца мои пријатели (атеисти) починаа иако беа лечени со подобри лекови од моите.
Дали ова значи дека ќе живееш вечно??!!

Нешто ме чуди овде, ако си толкав верник, ти би требало да се радуваш на средбата со Бога, со Исуса а не по секоја цена да го одложуваш и да се радуваш што остана во овој, овоземен живот наместо да му се придружиш на Творецот, во оној другиот!?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Многу го читаш Карл Маркс. На времето , и тој тврдеше дека „..религијата е опиум за народот...„. Човекот така си тврдеше и си тврдеше ама на крајот и тој умре. па сега нека му ја мисли со што тој го опивал народот...
На крајот и ти ке си умреш..или си исклучок:pos2:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
На крајот и ти ке си умреш..или си исклучок:pos2:
Не не, неговото земско тело ќе умре, ама неговата душа ќе останат бессмртни, за разлика од него Марксовата дуиша умрела кога напишал дека религјата е опим за народот.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не не, неговото земско тело ќе умре, ама неговата душа ќе останат бессмртни, за разлика од него Марксовата дуиша умрела кога напишал дека религјата е опим за народот.
Epten se zae*al sto pisal >.>
Sea sigurno mn se kae.
Ili se misli sea sho go snashlo deka pishal taka....:uvo:
quote=vone;1839166]На крајот и ти ке си умреш..или си исклучок:pos2:[/quote]
Ali naj interesnoto e sho pisal "I na krajot umre" :)) Pa koa da umre? Na pocetokot? :)
:eek:ftopic:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
jas stvarno sum zbunet ,kako se zdruzivte vie trojcata so rakot:nesvest:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Зашто да верувам во нешто чие постоење не е докажано?...Зашто да клечам пред нешто замислено?...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Баци, нели бараше да не ги кометнирам твоите постови? И јас така и постапив-престанав да ги коментирам. Очигледно имаш мерак да ги критикуваш моите....Барем да напишеше нешто содржајно. Празната критика одсекогаш била најлесна за упатување кон неистомислениците.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Epten se zae*al sto pisal >.>
Sea sigurno mn se kae.
Ili se misli sea sho go snashlo deka pishal taka....:uvo:
quote=vone;1839166]На крајот и ти ке си умреш..или си исклучок:pos2:
Ali naj interesnoto e sho pisal "I na krajot umre" :)) Pa koa da umre? Na pocetokot? :)
:eek:ftopic:[/quote]

А ти сигурно ќе ми ја кажеш вистината....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Bog ne moze da ve spasi od sudbinata znaci Bog e sudbinata on rekol sto ke bide toa i dzabe mu se molis da te spasi na ovoj svet edino posle smrtta ama toa teeeesko.

Член од
30 септември 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Атеиста сум иако сум порасната во верничко семејство. Сум се одлучила за такво ’сепаратирање’ , не само затоа што не сакам да верувам во нешто недокажано, туку едноставно рационалното кај мене преовладува. Верувам во природата...таа не створила, таа ќе не уништи! Тоа е законот на кој подлегнувам, и во кој ги полагам моите верувања.
:helou:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Nevernik ne znaci nemoralen i vernik ne znaci moralen, ima nemoralni vernici i moralni ateisti.Toa e fakat.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хммммм..интересно размислување. Некои искуства во Црквата покажуваат дека е подобро да се биде неморален (кон луѓето) и верен (кон Бога) отколку морален (кон кого?) и неверен (кон Бога).

Kajgana Shop

На врв Bottom