"Невидени" успеси на Македонската влада!

N

n/a

Гостин
Кај си бе бугар?
Добре ли си?
Радваш ли се моито момче за туј което му причинихте на народа в Македонија?
Виждам...кефиш се...а?
Ја ето до краја на седмицата сам пак в Софија и ште ти оп`на ниакоја ти братовчедка.

Имам работа за да би да се занимавам с теб...
оставете по страни всичките други политики и гвупости...
искам до краја на днешнија ми ден да кажете какво мислите да правите с териториата којато прадедо ми след Кајмакчалан ми остави.
ИКОНОМИЧЕСКИ.
Туј ме интересуваше.
А след като ми намерите отговора,ако искате до 1001 и назад се удрјајте в градите и говорете си за туј кој е поголјама овца,мен не ме интересува.
Икономиката на мен ми ја пејте.

А со здраве...до вечера когато пак ште имам малко време за да се расправјам с вас.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Зевс, ти да не си некое српче?
Чисто од интерес, не те знам, ама, како србин ми стоиш. Немам ништо против србите, за да не ме разбереш погрешно.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
-Двоцифрена инфлација.

-Кредитен блок (неможност за зимање на нови кредити и оскапување на постојните)
Поврзи ги.

Уствари,се мултитаскери тука сте,подобро знаете економија и од економистите.
Економија на перење мозок се вика тоа.

А другиот дел од муабетот,со тешко срце признавам,ама Братот на сите можни полиња те изеде.
На сите на темава.:wink:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Шо па ти е гајле тебе/на владата колку трошам ја дома бе?? Еј колку ме вадат од кожа таквите ставови идиотски.

Владата не е способна да обезбеди втор/трет начин на снабдување со енергија, па ај народот да штеди??? Зашто да штедам?? Трошам, плаќам. Чим плаќам што има владата мене да ме рестриктира што да трошам. Утре ако имаме (а ќе имаме) дефицит на прехранбрени продукти, да не сака да ми каже по една пиперка неделно да изедам??
Оу ама неписмен став, морам да кажам не ми се верува од тебе ваква глупост да чујам?! Прво трошиш увезена струја која не ја плаќаш по пазарна цена! Второ (би рекол прво по важност) придонесуваш кон загадувањето. Што кур ќе ти е сијалица у спална, или кујна фор дет метер, ако си во дневна. Шо ќе ти се исуши раката ако изгасиш/угасиш светло при излез/влез од соба? Јас иако имам пари да платам штедам. Чисто од еколошки причини. Вода! Кога се бричиш шо те кошта да ја затвориш чешмата? Или кога трљаш по муцката со четка за заби? Или кога се сапуњаш под туш? Шо кур мора да тече водата цело време? Во Аризона сите имаат low flush тоалети. Во ЛА во една сушна година градоначалникот ги замолил сожителите да стават секој по една цигла у казанчето.... Не знам колку милиони литри вода се заштедиле на тој начин тоа лето. Екологијата почнува од дома пријателе. И уште нешто. Јас пластичните шишиња веќе обавезно ги тргам на страна и трчам кога ќе ги видам циганите со количка кога собираат да им ги дадам. Или ги оставам уредно малку понастрана за да ги најде веднаш. Лименки од пиво исто така собирам. Рециклажа брат, не е веќе ствар само од филмовите. Или тоа или ќе ни се ебе мамицата. Леле ама прозвучев ко еко-терорист еј :violent1::pos2:
Ова од човек кој не е способен да заработи за живот, да си ги плати цигарите барем....:kesa: Собирачите на старо железо имаат поголеми познавања од економија од тебе, тие освен себе, си ја ранат и фамилијата...
Не ми ѓи вреѓај бизнис партнерите бе! :wink:
Јас вака да се убацам ко свинско на Бадник може?
Нели едно време сите бевте другарчиња-патриотчиња? Се дружевме и веевме знаменца заедно? На крај сите си ги избришавме аналните отвори со знамињата и ко никому ништо.......ебати светот во кој што живееме
Еј брат, у право си. Зевсусе извини брате, ела падни ми на груди дете. Нооооот :nenene::twisted: Ај сиктер бе! Ти мене ќе ми збориш за братимење со некое говно изродено, со гноен исцедок. Сите маски паднаа Тачко. И мене ми беше тешко кога слушнав вечерта дека Владата донела одлука да го признае Косово (намерно потенцирам Владата), ама ми помина кога прочитав какви гадотии изблуваа српчињава овде. Може да се носат у пичку матер кој ги ебе. Гниди мизерни, они имаат муцка да зборат! Они кои договараа делба на Македонија и то со гр-факинг-ција еееејјј!!! И тоа не зборам за 1912, нееее братко. За денешно време зборам, шо забораивте на планот на нивниот усран вожд?! И уште нешто. Толку ли сте дегени сите, та не го гледате шо праи српскава гнида? Разбирам ја политички да се реметиме овде, ама мора ли повод да бидат неговите провокации? :oeoeoe:

Член од
3 октомври 2008
Мислења
39
Поени од реакции
1
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Еве како се штеди.
Наместо да плати дадилка си го зел детето со него.Македонска економија:pos2:.
Само последната реченица од написов некако не ми
одговара, да не знае некој каде има Бања која подмладува повеќе од 50 години па некои да ги пратевме таму да се вратеа у п...у мајчина:jaj:
ВМРО-вци на бања
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ Илија Китаноски и Александар Николовски пред квалификацискиот натпревар Исланд-Македонија се релаксираа во комплексот на гејзери "Сина лагуна" во близината на Рејкјавик. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ Илија Китаноски и Александар Николовски пред квалификацискиот натпревар Исланд-Македонија се релаксираа во комплексот на гејзери "Сина лагуна" во близината на Рејкјавик.
Парламентарецот Китановски, кој истовремено е и член на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија, заедно со синот и сопартиецот Александар Николовски ја бодреа нашата фудбалска репрезентација на натпреварот со Исланд. Но, не им донесоа среќа на нашите фудбалери. Македонија изгуби 1:0, иако беше подобра од репрезентацијата на Исланд.
Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ беа на посебен третман за разубавување. Прво ставаа маски за пилинг на лицето, потоа се потеа во сауна и на крај се плакнеа во вулканската вода која содржи 98 лековити минерали.
Исланѓаните велат дека кој влегува во "Сина лагуна" од таму излегува пет години помлад.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ПС Може ова не е за оваа тема па може и да го избришете коментаров ама за овие потрошени пари (најмалку 1000 еура) јас ќе се изнаплукав по тоа улиците барем 20 пати:vozbud:.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Zevsus не осеќа никаква потреба ни обврска да биде лојален на некаква си држава!!

@ zevse i so vaka naednas zbesna za ekonomijava vo drzavava?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Комуњарски менталитет преовладува и во ВМРО-ДПМНЕ.
Против тоа што се бориш, гледаш дека стануваш дел од него.
Сељачишта во душа.
Али битно тетоважата со лавот, стои.
Денеска на празникот да не одат на Хаваи да си приспомнат за жртвите на ВМРО ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Преродбава во 100 и плус нешто чекори е уникатен природен феномен, како е можно да возиме забрзано напред (според власта ) а да кога низ шофершајбната гледаш напред имаш впечаток дека тоа што го гледаш пред себе неодамна си го видел во ретровизорот.
Оние педерите од СДСМ направија и оставија пустош позади себе, а овие на жими мајка не убедуваат дека ни е поарно, жими куров ни е поарно, погледнете си секој дома а и искористете ја и желбата за ѕиркање кај комшиите па ѕирнете и дома кај оние 400 000 илјади невработени, отпуштени итн и кажете дали им е поарно, исти кур им е како и под сдсм...статус кво......само желби и надеж за подобра и посветла иднина (кај ли сум го чул ова само...)

Ај малку да се осврнам и на извозно- увозниот огромен баланс, поред големите давачки за енергија тој се должи и на тоа што ние покрај тоа што се помалку произведуваме за извоз исто така и се помалку произведуваме за домашна потрошувачка па потребите се задоволуваат со зголемен увоз и на стока за широка потрошувачка.
ЈБГ се претворивме во полузатворен систем.....од кај нас парите само излегуваат надвор, влез нема.......:toe:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
A бе ајде...шест страни читам за џабе.....:tapp:
Зевс , Братот не сте луѓе ако не почните со да си карате мајки,шајки......еве јас сум од Прилеп па ако некој запни на некоја пцофка нека ме контактира ке му дадам идеа,и така кај нас на претек ги има во вокабуларов...
Е бееееее малоумни едни( извинете ми,ама ми лежи да ви речам така), а бре очите че си ги извајте бе... за кого море?????? Арно рече Rumz,ако ви го полни некој џебот,барем стаавајте малку шминка ебаго миде.
А ако па ни џебо не ви го полна,тогаш ништо не ми останува освен да повторам....малоумни!А да, и во овај случај ке се помолам за вас....Господе прости им,не знаат што прават!

Точкест брат, дај ТЕ МОЛАМ постирај го на темава воведниот дел од Прашања до сите Кајганџиски знамевејци!!!
Поззз!!!!!

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Zevsus србине се гледа лут си на владава зошо го признаа косово :wink:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Него читам пред некој ден у Правда Литванциве се сетиле на еден многу оригинален начин како да се справат со финансискиот колапс. Имено може да бараат оштета од Русија во износ од 23 милијарди евра!!! Барањето за оштета би можело да следи врз основа на “закон за компензација на штета од окупацијата од СССР“ изгласан уште пред осум години. Па си велам... а што не би ги чепнале и ние српчињана за Југо-окупација? И зашто би застанале само кај српчињата? Колку на име репарации ни должи чувашија? Тие им се простени со политичка одлука од Белград, а не од наши органи.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абе овој Зевсус стварно забегал.Ти бе Зе(в)уста се разбираш во економија колку јас во нуклеарна физика.И пази како пишиш на јавен форум.Ова и власта сигурно го читат,а таа е како шо викаш ти диктаторска.Зато полека...

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
шо е целта на топиков? за да се препуцаваме кој е подобар вмро или сдсм
веке видено, веке кажано
не велам дека никола груевски е сјаен и неповторлив ама кажи ми еден македонски политичар што направил повеке и што испаднал со појасен план и визија

Член од
12 јуни 2006
Мислења
232
Поени од реакции
31
Што се потресуете толку, па во Македонија е криза од Крали Марко па до денес:vozbud:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
од кај нас парите само излегуваат надвор, влез нема.......:toe:
Ima, kolku tolku, ama od isklucitelna vaznost se, bar toa sega za sega ne spasuva.
Prv pat u zivot se raduvam na edna tradicija na ova moive, koja do skoro vreme ja smetav za super debilna i kretensko-idiotska : za zenenje da i kupat zlato na nevestata vo vrednost od minimum 15 iljadi evra, i nedela dena da slavat so vkupen trosok preku 20-30 iljadi evra. :wink: :)

Ama zgora na se, pak, znam znam, pak ke bidat oni vinovni, ko i sekogas :)

не велам дека никола груевски е сјаен и неповторлив ама кажи ми еден македонски политичар што направил повеке и што испаднал со појасен план и визија
Lol lol, abe koja crna pusta vizija be.... lol...toj ne znae so jadel vcera, pa ke mi ima nekakov si plan za idninata..
gvujo ama bas za se mozes da go smetas, ama za vizioner bas IC.

Kajgana Shop

На врв Bottom