"Невидени" успеси на Македонската влада!

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Вистина е тоа со Ѕинго дека давал бонови само?:tapp:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Podobro bon, odkolku damu ja zatvorat fabrikata od tatkomu ili deodmu kumunisticki direktori :)kolku tolku ke jade parce leb.Ako ja zatvortat ke ostane na ulica pa koj e kriv vladata:)

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Завршив Машински факултет, па станав систем инжинер, па отворив интернет кафе, па работев со сладолед и сега сум во трговија.
И ?
Ако ви кажам дека 1999,2000 беа најдобри години, ќе кажете овој вмровец е.
Ако ви кажам дека 2008 е подобра од предходните години повторно истото.
Имате ли вие контакт со реалноста или затворени сте дома чекате мама да ви донесе ?

Државава се гуши од неспособен државен апарат кој е генериран изминативе 60 години.
Тука Владата нема ама баш никакви резултати и нема да има зошто партиски послушните членови им компензира со вработување во администрација.

Каде е дефицитот на Македонија ?
Енергија и автомобили.
Јас инсталирав соларна енергија кај мене за 1600 евра, 1600 дпмновци неписмени да им ибам.
Коњи, бар во тој дел може цената да се намали до 60%.
Задолжителна термичка изолација за објекти.
Развој на гасоводот кој застана кај Крива Паланка.
Инвестици во ветерници, хидроелектрани и евентуално нуклеарна.
700 милиони евра губиме годишно на енергија.
Погледнете ги зградите навечер, мислиш новогодишни елки се, камо стимулација за штедење ?
Потрошиш над лимитот цената 200%.

И нема отчет за ништо.
Комуналиите рипнаа 100%, Костовски денеска ми се сликаше за канализација во некое скопско цело.
Сисаат паразити маму им комуњарску.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Завршив Машински факултет, па станав систем инжинер, па отворив интернет кафе, па работев со сладолед и сега сум во трговија.
И ?
Имате ли вие контакт со реалноста или затворени сте дома чекате мама да ви донесе ?

Државава се гуши од неспособен државен апарат кој е генериран изминативе 60 години.
Тука Владата нема ама баш никакви резултати и нема да има зошто партиски послушните членови им компензира со вработување во администрација.

Енергија и автомобили.
Јас инсталирав соларна енергија кај мене за 1600 евра, 1600 дпмновци неписмени да им ибам.
Погледнете ги зградите навечер, мислиш новогодишни елки се, камо стимулација за штедење ?

И нема отчет за ништо.
Комуналиите рипнаа 100%, Костовски денеска ми се сликаше за канализација во некое скопско цело.
Неможе со такви забрани да правиш. Државата треба да вложува како што кажа во алтернативни извори. Нуклеарката во Бугарија. Знаеш колку ефтина струја така ќе се добие?!

Државата си наплаќа ДДВ доволно од сметките. Сепак социјална држава сме и уште таму да кренат цена то е.

Можеби си во право за тие што сакаат да трошат да си платат, но сепак мислам не сме до тој стадиум да земаме убави плати и да си дозволи човек повеќе

Убаво го кажа тоа.

Алтернативни извори на енергија. Соларна, нуклеарна, ветерници што сакаш има за избор. Биогорива да не зборувам.

Етанол!

САД Етанол има на секој чекор. А може да се добие од секаков растителен продукт кој се фрла како вишок.
Пивара Скопје може да прави илијадници евра профит ако се примени оваа технологија.
Да не зборувам за останатите.

Ама то е то. Кога се нема стратегија и се зафаќаат за банални глупости и оданочување и НИКАКВА стратегија за зголемување на вработеноста со привлекување на гигантски компании од автоиндустрија и сл. на нив, значи таа тешка индустрија од која ќе живее цело стопанство, тие се нафрлиле на директни странски инвестиции за компании од средна категорија во кои се вработуваат 100-200 души.

А во МКД има 330 000 невработени. Да, дел од нив бркаат приватен бизнис, сепак како бројка тие постојат во очите на Европа.:tapp:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Dobro aj osven ikonomijata makedonska , kemi kaze li nekojs to bidna so FIKOM,zmijsko oko, odgovara li nekoj krivicno vo nasava zemja? Imaat li zakon za poteklo na pari kako gi zarabotale sto rabotele kako dosle do parite? Ke odgovara li nekoj direktor za grabez na firmata?500 milioni evra lezat vo stranski banki, zasto nese investiraat doma, kako veli VELIJA 5000 evra edno vrabotuvanje .

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Јас вака да се убацам ко свинско на Бадник може?
Нели едно време сите бевте другарчиња-патриотчиња? Се дружевме и веевме знаменца заедно? На крај сите си ги избришавме аналните отвори со знамињата и ко никому ништо.......ебати светот во кој што живееме

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Јас вака да се убацам ко свинско на Бадник може?
Нели едно време сите бевте другарчиња-патриотчиња? Се дружевме и веевме знаменца заедно? На крај сите си ги избришавме аналните отвори со знамињата и ко никому ништо.......ебати светот во кој што живееме
Се кажа нема што да се додава:bravo:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И ?

Енергија и автомобили.

И нема отчет за ништо.
Ќе го сублимирам реплицираново со одговорот кон тебе,да важи и за многумина други:

Администрацијата доколку е прегломазна како во Македонија или практично “Мега-Администрација“ како што јас понекогаш ја нарекувам е најголема пречка на една држава во нејзиниот развој.Тоа се братко изгубени милиони евра во безефективно топлење газиња по канцаларии за неповратно потрошена струја заради која ти си морал да инсталираш соларна од 1600 евра,или заради која ќе мораме да градиме нуклеарка доколку сакаме да опстанеме во следниов период кога нема да има апсолутно никакви сериозни инвестиции при најскапата струја во Европа за која владава не лаже дека е најефтина.
Тоа ти се братче крлежи кој не се инсталирани последниве 60 години туку последниве 15-16 години,со нив енергијата ќе биде скапа и залудно потрошена по климатизери и дополнителни термоакумулации по канцеларии,водата ќе биде најскапа во Европа затоа што имаме по 5мина нишајврати во секој ќош од водостопанските фирми,слично како и канализацијата.Даноци “прштат“ на сите страни,фирмарини па и наместени тендери кој ги добиваат 3-4ца “фантоми“,секако вработени во истата администрација,или блиски роднини на некој вработен во истата.Јас те разбирам кога ти ќе речеш дека оваа година ти била најуспешна,но и ти мора да разбереш 90% од другите кој ќе речат дека оваа година им е катастрофална,токму од фактот што и сам го напоменуваш како “сисаат“.Би се осврнал и на другите соговорници кој премалку обрнале внимание на стравот од затварање фирми па трпат како да се Кинези под палубата на некој трговски брод на пат за САД,абе отворете очи браќа,подобро е да се затворат сите фабрики и да прекине агонијава одколку да продолжи со работа при исплата на плати кој и неможат да се наречат плати туку бонови за цигари и слични наркотици кој им ги запасуваат мислите на оние таканаречени вработени кај олигарсите од типот на Ѕинго,Минчо,Свето,Штерјо.....:toe:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Шо па ти е гајле тебе/на владата колку трошам ја дома бе?? Еј колку ме вадат од кожа таквите ставови идиотски.

Владата не е способна да обезбеди втор/трет начин на снабдување со енергија, па ај народот да штеди??? Зашто да штедам?? Трошам, плаќам. Чим плаќам што има владата мене да ме рестриктира што да трошам. Утре ако имаме (а ќе имаме) дефицит на прехранбрени продукти, да не сака да ми каже по една пиперка неделно да изедам??

Ветерници во Долно Дупени, Термоелектрана во Берово, Соларна Енерија на Кораб и Шапка, Хидроцентрала на Вардар...има начин бе...нема пуста желба. За тоа треба ум, треба инвестиции, треба пари!!! Ама парите се послатки во сопствен џеб да ги бутаат, него на народот.

Зевс, да ти се свртам и тебе па малце вака..

Што бе па тебе те боли таквото дали Македонија пропаѓа или не. Ти се откажа од неа, најискрено, или ќути или бори се за Македонија или против неа, или мрш. Избор колку сакаш.
Сте фатиле ти и Братот најголемите познавачи на реалната слика исправате криве дрине. Дај не ми продавај муда за бубрези тука. Не чинат работите. Знам. Не мора да се објаснуваш. Си искочил од МЦИ, ми е гајле. Твој проблем. Глеј си таму работа. Братов па наивец партиски фатил уште му објаснува на овој првиов зашто е тоа така или не е така, и уште повеќе му се мести на пенал. Што па ти имаш да му се објаснуваш на Зевс?? Нека крши глава и он и ти искрено, ама најискрено и двајцата. Решете си ги личните проблеми бе дечки на друго место.

Едниов вика ВМРО се бугари, а другите биле македонци.
Вториов вика ВМРО се македонци, а другите биле срби...

И после се чудите што никој не не сака..мајке ми, ни јас не ве сакам вас двајцата кога слепо верувате во нешто. Зевс, името е продадено, јасно ни е. Нема мужи да се изборат за име, и тоа ни е јасно. Терај даље, не очекувај од дечурлана дека ќе направат нешто ако ти тука им дробиш памет...
Со оглед на тоа дека те знам колку толку подобро од другите, и не си толку глуп да очекуваш дечурлана да покренат револуција, тогаш сум 100% сигурен дека имаш некои други интереси од целава галама. Лични интереси пред се. Како што и Братот има лични интереси што ги брани ВМРО...

Двајцата веќе проѕирни станавте...стајте малце шминка, или па дај залапајте се...филмов е досадна драма веќе..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Добро бе, Рајмз, си седнал ли со мене да направиш муабет да ме запознаеш или по навика тресеш од ракав?

Ако сме решиле да се самоуништуваме застани си во редот и фаќај сеир како повеќето, што имаме несогласувања сами ќе си ги разрешиме и ќе избереме соодветен начин.
Посредници искрено не ми се потребни.

Си приметил дека секогаш нападот од твоја страна е упатен кон мене?
Имаш лични мотиви мене конкретно да ме оцрнуваш, пошто не ти правам лице и отворено ти стојам на патот кога не се согласуваме или која ти е целта да напнуваш постојано со едно те исто.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Добро бе, Рајмз, си седнал ли со мене да направиш муабет да ме запознаеш или по навика тресеш од ракав?

Ако сме решиле да се самоуништуваме застани си во редот и фаќај сеир како повеќето, што имаме несогласувања сами ќе си ги разрешиме и ќе избереме соодветен начин.
Посредници искрено не ми се потребни.

Си приметил дека секогаш нападот од твоја страна е упатен кон мене?
Имаш лични мотиви мене конкретно да ме оцрнуваш, пошто не ти правам лице и отворено ти стојам на патот кога не се согласуваме или која ти е целта да напнуваш постојано со едно те исто.

Не е финтата дали сум те запознал, или сакам да те оцрнам или било што твоето височество си замислува дека јас сакам да постигнам. Досадни сте и двајцата, он го дрви, ти демек ај немам со тебе што да расправам, ама пак ќе ти објаснам, и се вртите во круг и само му се местиш на пенал.
Ти како личност не си стабилен. Сум ти кажал и порано и немам причина зашто тоа да го кријам. Проѕирен си. Тврдиш нешто, демек ти знаеш, ајде извор? Ама му верувам на изворот. Тука Зевс ти реди факти кои што се деструктивни за нашата држава, ти му викаш дека он лаже.
Он не лаже, он е во право за реалната слика кај нас, сфати го. Он само е глуп што лесно се откажа. Или па има интерес (најверојатно) личен. Негова работа е. Не можеш да оспориш дека имаме глупа влада. Прекини да ги браниш и тек тогаш ќе ти поверувам дека не си партиски полтрон. Јебига, искрено ти кажувам. Црно ни се пишува, ти ги фалиш ВМРО ко мед и млеко да тече...

До вчера за ВМРО ги фалеше како тие оставаат народот да одлучува, затоа се фер, затоа се искрени, дека сакаат референдум. Денеска кога дојде време за тој фамозен референдум...ама не, чекај така не чини дека ќе го јадеме стапот. СТАПОТ ГО ЈАДЕВМЕ!! Дека секогаш чекаме и веруваме во слепо. И ти веруваш во слепо. Наивен си. Немој да мислиш дека те оцрнувам. Само ти ја кажувам вистината.

Сте фатиле тука за преродби к*рац палац расправате...кои црни преродби бе??? Што убаво гледате кога се будите сабајле бе кога прва работа кога ќе уклучите телевизор е вести каде што главна тема се ВМРО/Името/Грци/ЕУ/НАТО...

И после се чудите зашто не дриблаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom