"Невидени" успеси на Македонската влада!

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
сега мислам,така нешто беше вицот ама и не е толку битен вицот колку поентата, дека оваа влада работи нешто! затоа мислам дека нема потреба да пишувама и плукаме по владата, барем нешто работат!

кажи ми што работи оваа влада?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Se mislev da te oteram u.......ama aj si vikam.Imam tehnika na disenje.Me smiruva.I mi uspeva.

Ae sea ostaj ne nas da si rabotime so si rabotime.Ne e ni bitno toa.Vrati se na temata i uzivaj.
Pozdrav.
Tерајте брат,ич да не му се мислите,само ве немаше некако на Шапка во 2001ва,само резервисти бевме,или тогаш не ви беше покачена платата?Гледам сега ни ги бараат парите и за Карпалак,сигурно им требаат за да ви ги зголемат платите уште еднаш.:toe:

па нели се правеш патриот шо се сега жалеш
Не бе,не се жалам само си прајме муабет,колку да не ни студи.:smir:

АBC,ABC,...како он да е тема а не вмро ...остајте го човеко на мира ...арно шо му текнало да ги вика крлежи.па и така е.покачија ја платата на тие шо работат државна работа да, не ја покачија на другите...а зејтино да го прескокнеме ,ај да прескокнеме и денес да не јадеме.не го брана м АБЦ ама...нема смисла.а гујо стварно арен се погоди .да сме живи и здрави да начекаме...

НЕКОЈ ЧЕКАЈЌИ УМРЕЛ
ПТИЦИТЕ УМИРААТ ПЕЕЌИ.:smir:

Па барем не го продаде името како некои пред нив.
Име не се продава ама се губи со “преговори“ за него.:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.187
Поени од реакции
5.826

Браво бе Абеце..Уште и по бранителите немаше удрено..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Браво бе Абеце..Уште и по бранителите немаше удрено..
Зависи по кој бранители.Или мислиш дека во оваа земја сите се бранители,иако земјава остана неодбранета?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Tерајте брат,ич да не му се мислите,само ве немаше некако на Шапка во 2001ва,само резервисти бевме,или тогаш не ви беше покачена платата?Гледам сега ни ги бараат парите и за Карпалак,сигурно им требаат за да ви ги зголемат платите уште еднаш.:toe:
Ke naides na nekoj so ne treba ke tropnes vakvo nesto ke te nabie u zemja ziv.So si jades gomna jadi si.Ama ne se site stalozeni.Taka da aj.........za vaa tema vekje muabet ne.Jadi si burek so ke jades ostaj gi tie so ne bile na sapka bile na drugi mesta.So ti ni na son ne si gi videl.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ke naides na nekoj so ne treba ke tropnes vakvo nesto ke te nabie u zemja ziv.So si jades gomna jadi si.Ama ne se site stalozeni.Taka da aj.........za vaa tema vekje muabet ne.Jadi si burek so ke jades ostaj gi tie so ne bile na sapka bile na drugi mesta.So ti ni na son ne si gi videl.
После скоро 3 месеци во винарската визба “Вупик“ во Вуковар,си велам дека ми останаа уште малку места за такво гледање,какво што ти мислиш дека ни на сон не сум ги видел.Можеби затоа и помалку спијам ако не си приметил,а кога спијам воопшто не сонувам.:smir:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
После скоро 3 месеци во винарската визба “Вупик“ во Вуковар,си велам дека ми останаа уште малку места за такво гледање,какво што ти мислиш дека ни на сон не сум ги видел.Можеби затоа и помалку спијам ако не си приметил,а кога спијам воопшто не сонувам.:smir:
Ne ti dava za pravo da vregjas nikogo.I borovo selo ne bese piknik.Nitu Pakrac.Taka da sonuvaj dobro.Pomina toa.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne ti dava za pravo da vregjas nikogo.I borovo selo ne bese piknik.Nitu Pakrac.Taka da sonuvaj dobro.Pomina toa.
Секако дека не беше ништо сон,иако мораш како сон да го прифатиш и конфликтот во 2001 и Пакрац и Негославци и Борово и “Водоторањ“ и Секица и Ујо и Чедо па и Книнџа и МАК,значи никого не вреѓам освен доколку некој не се почувствува навреден од вистината во моите постови,која вели:
-администрацијата мора да се намали на 70 000,доколку сакаме Македонија да ја видиме како што треба да изгледа една модерна,самостојна и независна држава во Европа а не да креваме плати за 30% и да пикаме административци до бескрај од кој страда целиот Македонски народ.Ти или јас сме никој и ништо во оваа држава,ние сме апсолутна нула,но доколку еден од нас се согласува со политиката на властите само затоа што владата му ја зголемила платата за 30% единствено нему како административец,тогаш веќе имаме нереално размислување особено доколку тој некој “цица“ од буџетот.:toe:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Ако веке сте почнале да ја критикувате владата, па незнам бранителите , па гледам и конфликтот во 2001 сте го споменале, може да ви кажам јас нешто?
Кој не го почувствувал сето ова на своја кожа , не останал без дом, се мислел дали утре ке има кај да се врати, да остане без се она што градел цел живот....МОЖЕ САМО ДА СИ ЗБОРУВА И ДА СИ ПИШУВА

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Па барем не го продаде името како некои пред нив.

Не знам што ти е филмот убаво ти кажа ABC име не се продава т.е. тоа се губи само не знам како можите после сето ова што се случува во државава да ги браните сеуште не можиме да мрдниме надвор од тука како во некој затвор сме секој ден гледаме на тв што прават земјоделците кај е сега гвујо да му ги дај ветувањата што му ги даде кога му требаа гласови. А тоа со пензиите оф толку е глупав народов тие 20-30% за колку месеци ги дадоја зголемувањата?? Истото се случи и во образованието бесплатни книги за учениците ама не од оваа учебна година од наредната...дај бе луѓе свестете се малку видете што се случува.:toe::toe::toe:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
@elencesrce posto te gledam zapliva vo ovie vodi na nemirniot politika forum i gledam si kritizer na vladava, i se bunis `` сеуште не можиме да мрдниме надвор од тука како во некој затвор сме``, red e pred da kritiziras da go soopstis i tvojot stav za resavanje na problemi inaku sve ispagja samo palamudenje.
dali spored tebe `` da ne sme vo zatvor`` e prifatliv stavot na ZAEV koj mmentalno e vd predsedatel na SDSM dek ``treba da svitkame kicma`` vo pregovorite, da ni aknat ime po gejska zelba pa patoa ti da mozis da patuvs nagore kako marsovka?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не знам што ти е филмот убаво ти кажа ABC име не се продава т.е. тоа се губи само не знам како можите после сето ова што се случува во државава да ги браните сеуште не можиме да мрдниме надвор од тука како во некој затвор сме секој ден гледаме на тв што прават земјоделците кај е сега гвујо да му ги дај ветувањата што му ги даде кога му требаа гласови. А тоа со пензиите оф толку е глупав народов тие 20-30% за колку месеци ги дадоја зголемувањата?? Истото се случи и во образованието бесплатни книги за учениците ама не од оваа учебна година од наредната...дај бе луѓе свестете се малку видете што се случува.:toe::toe::toe:
Бамби:) да собереме некоја паричка да ти купиме некоја барби кукличка да ја чешлаш.Многу попаметно одколку да драпаш.........на свои 17 години во политика , а уште полошо да бидеш партиско пионче на твои години.И батали што ти моабетат мама и тато уз кафе ,кафето е штетно за мали деца , ке ти никне опашка :)

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92

А демек само оваа влада правела кампањи за да придобие гласови било да се од земјоделците или незнам кој други?
Другите само си седеа дома и чекаа да им се сони кој и колку гласови ке им даде?
Ајде те молам,

И како сакаш да мрднеме надвор од државава ако самите не се потрудиме и не се заангажираме за тоа, да не сакаш и карта да ти купат ????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А демек само оваа влада правела кампањи за да придобие гласови било да се од земјоделците или незнам кој други?
Другите само си седеа дома и чекаа да им се сони кој и колку гласови ке им даде?
Ајде те молам,

И како сакаш да мрднеме надвор од државава ако самите не се потрудиме и не се заангажираме за тоа, да не сакаш и карта да ти купат ????
Не може да се мрдне кога сите влади вклучително и оваа,работат на тоа да ги задржат граѓаните во ова ГЕТО,сите “обиди“ да се прекине наметнатото визно ГЕТО се толку млитави и перфидни што секому веќе станува јасно дека главен кочничар на визната либерализација е владата на Република Македонија.Ветувањата од типот дека тоа ќе биде најпрвин во 2008ма а потоа во 2009та само ги потврдуваат овие мои сомневања.Зошто да не се пролонгира укинувањето на визите до 2010 или до 2012година,за кога се предвидени парламентарните избори,зошто да не се освои уште еден мандат на старата испробана карта?Им ветуваш визна либерализација,истовремено не ги исполнуваш сите обврски за тоа,па на крај го пролонгираш рокот во недоглед испраќајќи Шпреса Јусуфи и Агнези Руси,за главни експерти на преговори окулу тоа чувствително прашање,кога се гледа “експертот“ преговарач од Македонија да не знае ни всушност каде се наоѓа,па камо ли да преговара за визна либерализација,која требаше да се случи веќе вчера,а не во “блиска иднина“.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom