Страв од заљубување/љубов

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Јас имам страв од незаљубување:kesa:лелее ке се вљубам ли и јас еднаш веке.Ми се смачи вака.:nesvest:
ne se sekiraj curo, na sekoja i se glea krajot...porano ili pokasno, ke padnesh pod magijata narechena ljubov, nekoj ke ti go skrshi srceto, i ke vlezesh u glutnicata narechena lajachki...ali ne se brzaj, sekako...

hahahahaah

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Имам :) Мислам дека сите што биле повредени е нормално да имаат...

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Имам :) Мислам дека сите што биле повредени е нормално да имаат...
Истото сакав да го кажам.
Кога еднаш(или двапати),си бил повреден,нормално дека подоцна ќе имаш страв одново да се заљубиш и ќе се држиш на дистанца.Со таквото однесување,веројатно ќе ја избркаш и личноста во која се плашиш да не се заљубиш и ќе пропуштиш шанса за нешто интересно да се случи.Но,одбрамбениот механизам е посилен(поради тоа што претходно се случило нешто лошо во таквата ситуација),и затоа секогаш функционира беспрекорно.Се додека се појави некоја друга,во која ќе човек ќе има целосна доверба,и во глобала ќе ги оттргне сите причини за страв.

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
I jas ne se imam zaljubeno do seaaaaaaa yeeeeeeeeeeeeeee i`m happy :D

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Никогаш не се плашам да се заљубам, колку и да е во некои случаи невозможна љубовта... Ако не љубам, ако не се отворам, секогаш ќе се прашвам: „What if...“ Вака, мирна глата, скинато срцето и то. Ни прв ни последен пат.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не се плашам да се заљубам, само има периоди кога едноставно не сакам (како во моментов). Тоа што не сакам не значи дека и нема да дозволам да се случи такво нешто, зошто тоа не се планира и е тешко да се контролира, ама секако значи дека барем ќе се ограничам себеси и во старт ќе се оградам од такви емоции, колку што е во моја моќ.

Не постои страв или некаква фобија, туку мала доза претпазливост, нешто како превенција за во случај да не испадне добро. Од одбранбени причини кога сакам не сакам безусловно и слепо, туку секогаш со доза резервираност, за помалку да се разочарам во случај да останам повредена и за помалку да боли. Ова е лоша работа, зошто уствари значи дека не можам да се опуштам сосема и да уживам без резерва, туку постојано сум некако на штрек, спремна на најлошото, ама што да правам, таква сум, подсвесно ми е тоа и не можам да го контролирам. За сите (добри) работи во животот така реагирам и така ги доживувам, со доза резервираност, не само љубовта. Песимистка, јебига. :icon_lol:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Не се плашам да се заљубам, само има периоди кога едноставно не сакам (како во моментов). Тоа што не сакам не значи дека и нема да дозволам да се случи такво нешто, зошто тоа не се планира и е тешко да се контролира, ама секако значи дека барем ќе се ограничам себеси и во старт ќе се оградам од такви емоции, колку што е во моја моќ.

Не постои страв или некаква фобија, туку мала доза претпазливост, нешто како превенција за во случај да не испадне добро. Од одбранбени причини кога сакам не сакам безусловно и слепо, туку секогаш со доза резервираност, за помалку да се разочарам во случај да останам повредена и за помалку да боли. Ова е лоша работа, зошто уствари значи дека не можам да се опуштам сосема и да уживам без резерва, туку постојано сум некако на штрек, спремна на најлошото, ама што да правам, таква сум, подсвесно ми е тоа и не можам да го контролирам. За сите (добри) работи во животот така реагирам и така ги доживувам, со доза резервираност, не само љубовта. Песимистка, јебига. :icon_lol:
I daj molim te kazi mi kako da eve nekoj dopre do tebe koga si ti takva... ?

Ti treba vreme ?

Vnimanie ?

Sto treba nekoj da napravi ti da izgubis kontrolata i da uzivas bez rezerva si razmisluvala na taa tema i kolku mentalno i emotivno si na ovoj nacin hendikepirana ? :smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не се плашам да се заљубам се плашам да не се разочарам многу

Член од
13 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
Таман работа!Да се плашиш од љубовта е како да се плашиш да живееш!Да дека сите се изгореле, и тоа не еднаш, да дека не е лесно кога некоја љубов не ти е возвратена или ќе заврши или whatever ситуации наречени скршено срце, љубовни чемери и не знам шо, али јеби га ако па еднаш не пропатиш па како ќе уживаш у тоа убавото?Башка шо стварно тие работи не се планираат, може само со животното искуство да стекнеш одредена доза на претпазливост, моќ подобро да процениш карактер, да не се залетуваш по празни муабети, да не веруваш стопроцентно пред некого стварно да го запознаеш итн, мада и тоа паѓа во вода коа ќе се испозаљубиш, така да нема возрасна граница нити цела животна мудрост шо ќе те заштити од ново разочарување.Ама и од нова љубов.А нема поубава работа од љубовта.
Така да не се плашам ама баш ич!Сакам да сакам, да ме сакаат, да го живеам животот максимално и без страв, пошо ионака е доволно комплициран за јас да го комплицирам дополнително...
:back:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
daaaaaaa :S momentalno sum vo takva situacija :\ i neznam koj pat bi go odbrala........:pipi:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
I daj molim te kazi mi kako da eve nekoj dopre do tebe koga si ti takva... ?

Ti treba vreme ?

Vnimanie ?

Sto treba nekoj da napravi ti da izgubis kontrolata i da uzivas bez rezerva si razmisluvala na taa tema i kolku mentalno i emotivno si na ovoj nacin hendikepirana ? :smir:
Сведо, не е тоа работата. Ни време ни внимание.
Не се сметам за емотивно хендикепирана, за ментално па уште помалце (ќе ти го прифатам ко комплимент сепак, колку и да не е можно тоа :wink: ). Се работи за карактер. Мислам дека и повеќето сме такви, претпазливи, и тоа е добро. Не е добро кога си претерано, болно-опсесивно претпазлив, а не мислам дека сум до толку. Ама не е ни паметно онака безглаво да се впушташ во се и сешто, у име на добриот провод.
Сум уживала јас, и тоа многу. Ми се случувало и да изгубам контрола. Ама поголемиот дел од времето, сакам да држам контрола над моите чувства. Така ќе се оградам од патња, нервози, непредвидливи ситуации и слично. Не сум хипохондрик некој тежок, не сум фобијашка, ти ептен екстремно ми го сфати постот. Едноставно сум претпазлива и спремна на негативен исход во секое време.

Тука веќе проба да ми навлезеш во интима (и делумно ти дозволив), ама повлекувам граница. Не е за мене темата и може требаше по ПП вакви муабети, ама ај.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Jas se izvinuvam sto vleguvam vo inimata i nemav namera da nevreduvam , takov mi e stilot na izrazuvanje za da isprovociram odgovor :)

Inaku na temata smetam deka e glupo da se ogranicuvame i plasime od ljubov bidejki zivotot e eden :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom