Фан Клуб: Динамо Загреб

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
!
Ti bace imas nekoj problem so belgradskite klubovi mene taka mi stoi ovaa rabota ! Imas problem bidejki poveke skopjani navivaat za belgradski klubovi otkolku za Vardar:pos2::pos2: So ova dokazuvas deka patis od kompleks na niza vrednost!

a da itaa 10to clena grupa na zeleznickata vo belgrad ako se setaa so znameto kujznae kolku kjotek imat jadeno ! :pos2::pos2::pos2:
па ја како што знам и United Force,Blue Union и Таурунум се од Белград па немам ништо против нив......немам ништо против Делии и Гробари...но НАЈМНОГУ МРАЗАМ(после Албанци) прогробари и проделии од Скопје и Македонија.....нешто во што и ти припаѓаш:kesa: т.е.:drk:
а тие Скопјани што навиваат за звезда и партизан ми се на исто ниво со Албанците....НЕ ПРАВАМ РАЗЛИКА додека едните плукаат по нашата татковина,другите ја БРУКААТ..........Македонец пее чича Дражан,Косово,звезда ми је све на ГРЧКИ,Ко то лаже.............итн
и пак ќе напоменам темава е Динамо(ако сакате да дискутираме за прозвездашите и пропартизаноците од Македонија,одите на друга тема навивање или сл)

ти изгледа не само што си квазиделија туку ис си србоманче:tapp:......одлучи се за кој си за Звезда или Партизан или можеби си повеќе АНТИ-хрватски екипи,клубови
си се шетаа дури и низ Белград си отидоа во Пионир,запеаа Динамо,Динамо...на што Гробарите се попалија но сепак не дојде до физичка пресметка поради преголемата присутност на органите за одржување на ред и мир:)
само никаде не гледам fight помеѓу гробари и БББ
...........а гробари истото го направија(не сакаа да испаднат пички дека не можат да отидат во ЗГ) па ги снајде ова:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
и тоа де.................
но ја постирав инциденти од првите екипи на БББ(Загреб) и Гробари(Белград),а не од гастарбајтерски БББ и Гробари:smir:

К

Кумани Куманово

Гостин
Не бе гоне

еве ти БББ вс Гробари

И што демек ги тепаа.10 души тепаат 1 голема работа.И тој 1 плус им влета сам .Тоа се муда ,а не овие 10 души му се нафрлија.И плус овие немаат никаква врска со BBB .

Znaci ti navivas na primer za Barselona bidejki osvojuva evropski Kupovi i slicno za da mozes potoa na drugarcijnata sto navivaat za real da gi zafrkavas?

A gledam gjorce petrov pa se utepa igrajki na strana i nadvor od MK! Neka FFM se zalozi malku za makedonskiot fudbal. Od koga makedonskiot fudbal kje zastane na zdravi noze togas kje se vratat simpatiite kaj mladite i kje se pojavi interes za odejne na fudbalski natprevari a so toa i kje se obnovi tifo dvizejneto.

Drugar jas sam odbrav da bidam Zvezdas nikoj ne mi nalozuval isto kako sto i ti sam si odbral da navivas za Makedonski klub.
Ја не навивам за никој само ти дадов споредба.Јебига србокомунзимот испра мозок на многумина

E ova ti e se, samo ne recenica od veren navivac.

Za faktot sto navivate samo za eden klub i toa od nasata zemja, kapa dole!

Ama kako da navivam za Kumanovo koga nemame ni fudbalski klub?! Jas imam ideno na 90% utakmici koga FK bese vo vtora i prva liga, ama sega?
A da navivam za Pelister, Pobeda ili pogotovo Vardar, sekako NE; toa se kosi so faktot deka navivam za Kumanovo.
Vaka, Zvezda i Kumanovo nikogas valjda nema da se sretnat, pa nema da dojde do konflikt vo mojata glava.:vozbud:

Fala Bogu.
Па да јас идам само кога клубот освојува титули немаше воопшто да идам да гледам рамоте и кошарка во втора лига како што е случајот со 90% од вас тоа е друга работа.И како по обичај сите во Македонија се фаќате за клубови коишто се први на табелите во своите првенста ако сте толку сите верни навиva;i.Зашто не навивате за Радничи Ниш или Чукарички или ако имате српско потекло да навивате за клубот којшто доаѓа од местото од каде што потекнувате.Како баш сите наоѓате да навивате за клубови што победуваат.А да би се сретнале Куманово и Звезда сигурно би навивале за Звезда затоа и е проблемот у Куманово зашто никогаш немало спорт.Вие и кога имало спорт и резултати сте доаѓале со дресови на Црвена Звезда у сала,стадион нема врска.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Jas navivam za Zvezda drugarce ama sakam samo da ti ukazam deka tebe ti precat i Zvezda i Partizan posto se poveke popularni od tvojot Vardar (a i nego kje go snema skoro skoro kako sto trgnala rabotata)

i P.S ne sum od skopje !
P.P.S Napile se delije, i Zagreb su demolirale, Maximir su srusili,decki su nam kurac pusili,
tako je bas trebalo, ustase u glavu sekirom, bilo je bas dobro sve, DOCI CEMO OPET zagrebe!!! :baeh:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Jas navivam za Zvezda drugarce ama sakam samo da ti ukazam deka tebe ti precat i Zvezda i Partizan posto se poveke popularni od tvojot Vardar (a i nego kje go snema skoro skoro kako sto trgnala rabotata)

i P.S ne sum od skopje !
P.P.S Napile se delije, i Zagreb su demolirale, Maximir su srusili,decki su nam kurac pusili,
tako je bas trebalo, ustase u glavu sekirom, bilo je bas dobro sve, DOCI CEMO OPET zagrebe!!! :baeh:
па од 1991 немаат делии отидено во Загреб.......а ако мислиш пред 3/4 години КОГА поминаа покрај Загреб(ЛШ квалификации или куп на УЕФА беше со Интер),на некоја начи имаа среќа што не ги снајде нешто поголемо(кој знае,знае што требало да се случи на автопатот кој поминува покрај Загреб):).......................и да инцидентот во 1991 сите југоносталгичари,просрбомани,комунистички(од тогаш националисти) народи собрани во една група(Делии) vs BBB(еден усташки/националистички народ):pos2:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Утакмицата со Темишвар ќе биде пред празни трибини,а тие од УЕФА не даваат собирање пред стадионот:tapp::tapp:
Затоа ќе има пренос на натпреварот во Долац,каде што ќе се зберат БББ.Ќе има пиво,кобасици.....а се што ќе се заработи ќе иде во хуманитарни цели. :)
Ова е најважен натпревар на Динамо во оваа сезона,ако победи има шанси за понатаму,а со пораз или нерешено можат да се опростат од Европа.Оптимист сум и верувам дека после 39 години,пак Динамо ќе го дочека тоа europsko prolijece.:vozbud:

M

Mario Gómez

Гостин
Три години сонуваат и најупотребуван збор е evropsko prolijece. Ај нека го дочекаат.

:pos::pos:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Не се 3,туку 39 се со оваа сезона.Ако не стигнеме,следната сезона ќе бидат 40 години.Од 1970 нема играно Динамо europsko prolijece:tapp:

Иначе нов играч стигна на проба во Динамо.Се вика Gheorghe Andronic(појма неам како да го напишам на кирилица) има 18 од Молдавија е.Најмлад член на молдавската под 21 репрезентација,а е стандарден првотимец во својот тим за кој настапува од лани.

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=16156

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=16230

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
па од 1991 немаат делии отидено во Загреб.......а ако мислиш пред 3/4 години КОГА поминаа покрај Загреб(ЛШ квалификации или куп на УЕФА беше со Интер),на некоја начи имаа среќа што не ги снајде нешто поголемо(кој знае,знае што требало да се случи на автопатот кој поминува покрај Загреб)
A pred nekoe vreme koga na BBB gi sovetuvaa da ne pominuvaat niz Srbija za utakmicata vo eden romanski grad i da bidat pretpazlivi posto Deliite imale jako organizirani grupi nasekade niz zemjata :pos2::pos2::pos2: Picki ne videni im e strah da pominat a ne pa na Marakana da gostuvaat :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Утакмицата со Темишвар ќе биде пред празни трибини,а тие од УЕФА не даваат собирање пред стадионот:tapp::tapp:
Затоа ќе има пренос на натпреварот во Долац,каде што ќе се зберат БББ.Ќе има пиво,кобасици.....а се што ќе се заработи ќе иде во хуманитарни цели. :)
Ова е најважен натпревар на Динамо во оваа сезона,ако победи има шанси за понатаму,а со пораз или нерешено можат да се опростат од Европа.Оптимист сум и верувам дека после 39 години,пак Динамо ќе го дочека тоа europsko prolijece.:vozbud:
Dobra ideja:pos2::pos2::pos2: eh sega da ima malku domasni klbaski mjam

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
A pred nekoe vreme koga na BBB gi sovetuvaa da ne pominuvaat niz Srbija za utakmicata vo eden romanski grad i da bidat pretpazlivi posto Deliite imale jako organizirani grupi nasekade niz zemjata :pos2::pos2::pos2: Picki ne videni im e strah da pominat a ne pa na Marakana da gostuvaat :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:
Динамо,беше пред суспензија,нормално дека ќе сакаат да избегнуваат инциденти,бар по пат.Во Темишвар се сретнаа,Делии,Гробари и навиачите на Темишвар против БББ беше.

Иначе еве ти бе,дојдени се БББ во Белград,и се сликаат на железничката и дојдоа на Партизан Цибона,кај сте вие??

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
КАКОВ БББ КАКВА ТОРЦИДА ФУЈ
Mrzim hajduk i torcidu, Mrzim tebe, 'Marjane', I sa sekirom u ruci, Poklacu sve splicane! Mrzim zagreb i bad blue boyse, Mrzim tebe, tudjmane, I sa sekirom u ruci, Poklacu sve ustase! Ale, ale, Ale, ale, Jebi Zvezdo HDZ!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Еее србоманчиња,да бевте бар упола јаки колку што сте на јзик:pos2:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
да знаев дека има толку србомани тука,ќе посакав да се родев во Србија,барем со ВИСТИНСКИ Срби ќе живеев:pos2:
до горенаведените квази делијаши....темава е Динамо:wink:

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
да знаев дека има толку србомани тука,ќе посакав да се родев во Србија,барем со ВИСТИНСКИ Срби ќе живеев:pos2:
до горенаведените квази делијаши....темава е Динамо:wink:
Абе глуп (извини али морав)!

Има разлика да поставиш клипови ала Динамо, ала мрзим Звезду, али ова се песни кои повикуваат и потсетуваат на злосторство, на геноцид. Заеби мешање политика, ова е бетер од тоа. Ова е најлошото нешто што можеш да го поставиш. Па и во самата Хрватска го забрануваат, а ти тука најде да го пропагираш. Не знам што да ти кажам више.:uvo:

Размисли малку пред да поставиш нешто вакво.

А да не бидне дека ја гледам само едната страна:

I sa sekirom u ruci, Poklacu sve ustase!
Заебете више вакви работи.

Зборувајте за фудбал, навивање, тепачки, а не за Томпсон, усташи, четници и сл.

Kajgana Shop

На врв Bottom