Фан Клуб: Динамо Загреб

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
Реков дека ерменците се незгодни.Подобри бевме цела утакмица али ипак 0-0 заврши.Сепак ова не е правиот Динамо.Ме плаши сега возвратната утакмица у Загреб,али квалитетот и те како е на наша страна.

Динамо го донесе американецот Вилијам Александер Молано.Дечкото има 17 години роден е 92 година,најдобар играч е на америчката под 18 репрезентација и еден од најголемите таленти во САД во моментов.Он има и хрватски корени,така да не е ни исклучено да земе хрватско државјанство и да заигра во иднина за Хрватска.

Динамо го донесе американецот Вилијам Александер Молано.Дечкото има 17 години роден е 92 година,најдобар играч е на америчката под 18 репрезентација и еден од најголемите таленти во САД во моментов.Он има и хрватски корени,така да не е ни исклучено да земе хрватско државјанство и да заигра во иднина за Хрватска.
Браво Браво , Мамиќ ради док други спавају :smir: . Има некое друго инфо за играчов , слики , у кој клуб играл и сл.

Браво Браво , Мамиќ ради док други спавају :smir: . Има некое друго инфо за играчов , слики , у кој клуб играл и сл.
Епа он има досега играно за Далас,поточно за младинците на Далас,стандарден чел на репрезентацијата на САД под 19.

http://www.net.hr/sport/page/2009/09/03/0571006.html

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=13551

еве ти линкови за трансферот.Инаку ова е дел од проектот што го прави Динамо,основа тренинг кампови по Австралија,Америка и Канада. Носат таленти(најдобрите во камповите),кои ако сакаат да играат за Динамо на двонеделни проби треба да бидаат подобри од домашните деца,односно да имаат што да му понудат на клубот,а во клубот веќе имаат негови врсници кои ги бараше Астон Вила(браќа Леко) и состав кој ги победува јуниорите на Реал и е убедливо прв во Хрватска.
Искрено се надевам дека и Хајдук ќе почне да работи ко што треба,али не изгледа на добро,вчера од Солин изгубивте.

Еве налетан на едно сликиче на еден хрватски форум, од една игра онлајн. И кога го видов ми текна дека и овде имамо неколку фанови на Динамо па еве да го поделим со вас.

Добра слика за потпис е :smir:

prvak.jpg

Еве налетан на едно сликиче на еден хрватски форум, од една игра онлајн. И кога го видов ми текна дека и овде имамо неколку фанови на Динамо па еве да го поделим со вас.

Добра слика за потпис е :smir:

prvak.jpg
??????

Првиот натпревар во Европската лига е во четврток против Андерлехт на Максимир.Ова ќе биде натпревар помеѓу две изедначени екипи.Шансата на Динамо е слабата форма на Андерлехт и враќањето на Роберт Ковач од повреда кој се врати пред 5 дена.

Со среќа утре против Андерлехт :helou: . Но само едно да кажам ми текна сега и не го сваќај ова како навреда спрема клубот . Мамиќ знаел да донесе многу појаки млади играчи , кој ѓавол го тераше да ви го донесе она Грчиштено жити се . Врска нема чоекот :toe:

Абе глеј ни мене не ми е драго што носи гејци во екипа.Не се вреѓам,ни јас не ги сакам,па од македонска страна егеец сум.Али човекот е ОК,го донесе откако неколку играчи од бундеслига одбија понуди од Динамо( Сангого и незнам кој друг беше).Он сакаше да донесе искусен играч,што играл во јаки лиги.А овој се погоди да не е престар (28 има),да нема договор,да е легенда на клуб како Панатинаикос и да има многу натпревари зад себе(исто како Куфре).Солиден играч е,искусен,си ја врши работата,тоа е целта на неговиот трансфер,бидејки Динамо во Европа испаѓа токму поради неискуството.Лани просекот им беше 22-23 години во екипа,а сега е 26 мислам.Сега направија добар микс на искусни( Бутина,Ковач,Бишчан,Пападопулос,Куфре и Етто) и млади талентирани ( Бадељ,Томечак,Келава,КРАМАРИЌ,Барбариќ,Ловрен,Ибањез,Сивоњиќ),а остана и Манџукиќ.Имаме сега добри шанси прв пат после 38 години да дочекаме пролет во Европа,тоа фамозно europsko prolijece.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вечерва Дианмо Загреб против Андерлехт во првото коло од Европската Лига во група А.:vozbud::vozbud:
Стадион Максимир - капацитет 38 000 (се надевам ќе биде полн)
Почеток - вечева 19 часот,пренос на Канал 5 плус( фала богу прв пат да го гледам Динамо на некоја македонска телевизија :):vozbud:)
Можен состав на Динамо формација 4-4-2
Томислав Бутина - голман
Леандро Куфре - лев бек
Роберт Ковач - централен бек
Дејан Ловрен - --------------
Етто - десен бек
Саммир - лево средина
Милан Бадељ - среден ред
Ивица Врдољак - --------
Педро Моралес - десно
Марио Манџукиќ - напаѓач
Димитриос Пападопуолос - напаѓач

Замени:
Филип Лончариќ - голман
Иван Томечак
Томислав Барбариќ
Адриан Калељо
Матиас Чаго
Мирослав Слепичка
Андреј Крамариќ

Повредени :
Игор Бишчан - капитенот :tapp:
Карлос Сантос - боље е што го нема :)

Трене- Крунослав Јурчиќ

Ајде нека биде прво па мушко,да почнеме со победа.:vozbud: :)

Eeeejj супер е што ќе ја даваат на 5+ , повеќе ми се гледа Динамо да го видам што ќе направи него Партизан . Ајде со среќа денес :helou:. Мислам дека во денешниов состав би требало да има место за Томечак , извонреден играч . позз

:tapp::tapp::tapp::tapp: :( :( :(
Како??? Зашто? Што толку сме му згрешиле на Господ па вака да не казнува?:toe:
Секогаш вака несреќно губиме.Прво против Ред Бул,они 4 шута на гол во 2 утакмици 3 гола,од кои 2 преглупави гола.Во 3 преткола за квалификации во ЛШ ни се паднаа најтешките можни противници во ждрепката.Преклани од Бран изгубивме ,а неколку пречки и стативи имавме,па Базел се извади 0-0 на Максимир,па ХСВ победи со голови во 88 и 90 минута,па лани Спартак еден глупав шут влезе во гол.......До кога вака?:toe:
Денес требаше 2 пенала чисти да досудат и еден слободен удар од 20 метри.Цела утакмица викторија игравме и од 2 глупави ситуации даваат голови.

После толку добра игра во прво полувреме, бев убеден дека ќе тепа Динамо. Ама второ полувреме го изиграа катастрофа, белгијциве 2 шута на гол и 2 гола дадоа...

После толку добра игра во прво полувреме, бев убеден дека ќе тепа Динамо. Ама второ полувреме го изиграа катастрофа, белгијциве 2 шута на гол и 2 гола дадоа...

toa e koga ne ide ne ide

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom