Абе глеј ни мене не ми е драго што носи гејци во екипа.Не се вреѓам,ни јас не ги сакам,па од македонска страна егеец сум.Али човекот е ОК,го донесе откако неколку играчи од бундеслига одбија понуди од Динамо( Сангого и незнам кој друг беше).Он сакаше да донесе искусен играч,што играл во јаки лиги.А овој се погоди да не е престар (28 има),да нема договор,да е легенда на клуб како Панатинаикос и да има многу натпревари зад себе(исто како Куфре).Солиден играч е,искусен,си ја врши работата,тоа е целта на неговиот трансфер,бидејки Динамо во Европа испаѓа токму поради неискуството.Лани просекот им беше 22-23 години во екипа,а сега е 26 мислам.Сега направија добар микс на искусни( Бутина,Ковач,Бишчан,Пападопулос,Куфре и Етто) и млади талентирани ( Бадељ,Томечак,Келава,КРАМАРИЌ,Барбариќ,Ловрен,Ибањез,Сивоњиќ),а остана и Манџукиќ.Имаме сега добри шанси прв пат после 38 години да дочекаме пролет во Европа,тоа фамозно europsko prolijece.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вечерва Дианмо Загреб против Андерлехт во првото коло од Европската Лига во група А.

Стадион Максимир - капацитет 38 000 (се надевам ќе биде полн)
Почеток - вечева 19 часот,пренос на Канал 5 плус( фала богу прв пат да го гледам Динамо на некоја македонска телевизија

)
Можен состав на Динамо формација 4-4-2
Томислав Бутина - голман
Леандро Куфре - лев бек
Роберт Ковач - централен бек
Дејан Ловрен - --------------
Етто - десен бек
Саммир - лево средина
Милан Бадељ - среден ред
Ивица Врдољак - --------
Педро Моралес - десно
Марио Манџукиќ - напаѓач
Димитриос Пападопуолос - напаѓач
Замени:
Филип Лончариќ - голман
Иван Томечак
Томислав Барбариќ
Адриан Калељо
Матиас Чаго
Мирослав Слепичка
Андреј Крамариќ
Повредени :
Игор Бишчан - капитенот

Карлос Сантос - боље е што го нема
Трене- Крунослав Јурчиќ
Ајде нека биде прво па мушко,да почнеме со победа.