Фан Клуб: Динамо Загреб

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
http://vinovo.magnify.net/video/BBB-vs-Mamic-Temisvar
VIDEO

Navijači Dinama napali Mamića

Navijači zagrebačkog Dinama napali su potpredsednika kluba Zdravka Mamića u Temišvaru, pred duel rumunskog i hrvatskog kluba.

Mamić je u društu portparola kluba Siniše Jagodića krenuo na ručak na dan utakmice Lige Evrope, a iz kafića u kojem su sedeli navijači zagrebačkog kluba prema Mamiću su poletele flaše i limenke piva. Mamić je pobegao u hotel.
"Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", orilo se gradskim trgom u Temišvaru

Ауууу редно беше да победите и у Европа,али ова до сега како што е до сега нема да биде тешка победа туку убедлива!!:vozbud:

3-0,конечно победа :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Голови - Бадељ 8 , Самир 51 и Моралес 59 :):):vozbud:
А посебно ме радуваше што иаку пола од БББ не беа примени на трибини( само околу 200-300 ги имаше) ги надгласаа романциве и цело време се слушаше VOLIM DINAMOOOOOOO VOLIM DINAMOOOOOOOOO :vozbud: :)
Сега втор круг е реалност.Моментално Динамо е вторсо 3 бода,Ајакс и Андерлехт е нерешено сега Ајакс има 2 бода,а Андерлехт 4,а Темишвар е само со еден бод.:vozbud:

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=14266

Ајде нека ни е честито победава. Не го гледав натпреваров неможев да го најдам на нет, ама сме постигнале супер голови. Следна утакмица против кого играме.

П.С. Бед Блу Бојс се степале со навивачите на Темишвар и со Романската полиција, така кажа сега овој на прегледот на Европа Лигата. Да не има некој повеќе информации за ова???

Ајде нека ни е честито победава. Не го гледав натпреваров неможев да го најдам на нет, ама сме постигнале супер голови. Следна утакмица против кого играме.

П.С. Бед Блу Бојс се степале со навивачите на Темишвар и со Романската полиција, така кажа сега овој на прегледот на Европа Лигата. Да не има некој повеќе информации за ова???

Точно е, и утакмицата беше под знак прашање дали ќе се игра. Еве ти имаш овде и клипчиња од тепачката:

http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/mamic-napadnut-u-centru-temisvara.html :smir:

Имало и Срби мегу домашните навивачи на Темишвар,ништо чудно ако се знае дека еден од главните луге на таа навивачка група е Србин,а со Гробарите се во добри односи...

Нека ни е честита победата. Задоволен сум од утакмицата,едноставно надиграни беа Романците. Потфрли малку Манџукич имаше доста изгубени топки ама 0-3 и друго не е важно.Респект за најдобрите,момците во сино кои цел натпревар ги надвикаа романците.

Нека ни е честита победата. Задоволен сум од утакмицата,едноставно надиграни беа Романците. Потфрли малку Манџукич имаше доста изгубени топки ама 0-3 и друго не е важно.Респект за најдобрите,момците во сино кои цел натпревар ги надвикаа романците.
Да да.Се трудеше како и секогаш,трчаше цело време во одбрана нон-стоп се враќаше,али многу топки изгуби,поготово на крајот,повлече 2 контри и мноогу глупаво ги изгуби топките.
А и многу добро играа во одбрана,прв пат да го гледам Динамо а да изгледаат сигурно во одбрана,да немора да ми се стега срцето секој пат кога противникот ја има топката.Особено задоволен сум од Ловрен,одличен беше,не го пројдоа ниту еднаш.И Ковач исто добро изигра во обрана.Сепак најдобар беше Бадељ и гол и асистенција.

И јас едвај го најдов.Тек кога дојде 60 минута најдов пренос.Скоро сите линкови не работеа,едвај еден најдов.

Па и овде едно време ја исклучија ХРТ 2 ама одма ја вратија. Иначе и овде нема ОБН и Нова од пред некое време...

Мамичето нивно се укинаа............Овде веќе со години ја нема ХТВ2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom