Дали сексот е преценета активност?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Seksot ova, seksot ona... seksot vaka, seksot taka.... Ne mislite deka seksot e malku precenet?

Во која смисла преценет? Би те замолила малку да ја образложиш темата.:)

Seksot ova, seksot ona... seksot vaka, seksot taka.... Ne mislite deka seksot e malku precenet?
И да знаеш дека е. Причините лежат во типовите како Стево и типките како...кој е паметен ќе сфати :)

Pa u pogled na toa sto se se sveduva na seks... mislam kade e ljubovta... pola od lugjeto te gledaat kako potencijalen seksualen objekt a ne kako licnost​

љубов без секс не иде...

Pa u pogled na toa sto se se sveduva na seks... mislam kade e ljubovta... pola od lugjeto te gledaat kako potencijalen seksualen objekt a ne kako licnost​
Тоа ти се типични девијации во модерните општества. Демек свеста дотаму им напреднала, па љубовта не е битна, и нешто тераат love and happiness стил, што според мене одамна беше актуелен и веќе не треба да се експонира.

Океј е да си отворен во поглед на сексот/љубовта, не е океј да бидеш „ин“ по секоја цена и да следиш теркови што не ни ти одговараат.

Јебига, кај нас токму ова се дешава-судир на балканската заостанатост со западната отвореност (имаме и на форумов такви неколку примери-ко типот што нејќе олуци, ама е про полигамија :icon_lol:)

Дека е преценет-само од оние кои го немаат.:) На останатите нормални смртници сексот им е нормална работа исто како и одењето на шопинг.

Препрепрепрепрепреценета...Не знаеш денеска дали идеш со некого зашто крајна цел му е да „те легне“ или зашто „навистина те сака“. А сето тоа сакање на крајот ПАК И ПАК ќе се сведе на секс. Значи ПРЕЦЕНЕТ Е, само џабе да се расправа на таа тема зашто нити можеме да го смениме тоа, нити па ќе се најде некој да речам „неопседнат“ или подобро кажано некој на кој сексот нема да му биде во преден план кога иде со девојка...Зборам за нас женските, од мој аспект.

ете...љубов без секс не иде а секс без љубов иде :)

значи, се согласувам..преценет е...нема што повеќе да се збори.
Иде точно е,исто така точно е дека е преценет но убаво си кажа Скул во постот преценет за оние кои го немаат а за другите е нормална работа :wink:

Иде точно е,исто така точно е дека е преценет но убаво си кажа Скул во постот преценет за оние кои го немаат а за другите е нормална работа :wink:

па нормално, кога си гладен цело време мислиш нешто да каснеш а после кога си најаден-нормална работа нели...исто е со сексот :)

а тие што имаат секс сигурно имало период кога го немале...па нека помислат на тој период и ќе сватат дека сепак сексот е ПРЕЦЕНЕТ :smir:

Vlijae Zapad vrz toa? znaci preku muzika .. film...? eve da zememe Amerikanska pita... tipcite pravat tamu zavet ne znam sto deka ke legnat so nekogo pred matura... zasto? zas site go pravat toa pa aj i nie... zasto ljubovta se izednacuva so seksot...? imase bezbroj postovi deka deckoto i rekol: ako me sakas ke imame seks ako nemame togas cao.... dali toj seks ke bide od ljubov ili zas tipot slusnal deka seksot navodno e vrlo bitna rabota pa ajde i toj da bide u shema ... mislam deka treba da se postavi anketa sto nikako nemozam da ja stavam:D

ете...љубов без секс не иде а секс без љубов иде :)

значи, се согласувам..преценет е...нема што повеќе да се збори.

ЉУБОВ БЕЗ СЕКС НЕ ИДЕ.........демек ако немам секс не знам што е љубов......... шие ми га џуро, никој не можи да ме убеди дека ако немаш секс не знаеш што е љубов, или што значи да се сака, сексот можеби доведува до посебно задоволство, но треба самиот да дојди затоа луѓето се разликуваат од животните затоа што имаат чуства, а за сексот ќе си дојди сам по себе тогаш кога е времето, и тогаш ќе биди најубав

ЉУБОВ БЕЗ СЕКС НЕ ИДЕ.........демек ако немам секс не знам што е љубов......... шие ми га џуро, никој не можи да ме убеди дека ако немаш секс не знаеш што е љубов, или што значи да се сака, сексот можеби доведува до посебно задоволство, но треба самиот да дојди затоа луѓето се разликуваат од животните затоа што имаат чуства, а за сексот ќе си дојди сам по себе тогаш кога е времето, и тогаш ќе биди најубав

погрешно си разбрал..не дека без секс не знаеш што е љубов и какво е чувството да сакаш некого..тука невозможно е да се реализира љубовта доколку нема секс во врската...значи, сексот е обавезен на некој начин, џабе е љубовта ако нема секс.
врска без секс не иде, сексот е на прво место-не љубовта и токму затоа е и преценет.

tokmu taka se soglasuvam... a za toa gore procitaj gi mislenjata pred toa... kazano e so ironija... ako razbrav dobro

Дека е преценет-само од оние кои го немаат.:) На останатите нормални смртници сексот им е нормална работа исто како и одењето на шопинг.

Токму така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom