Новата реклама на власта

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека нешто многу се замарам со политика,или па кај мене дома некој да се замара,ама рекламава и покрај тоа што добро е осмислена и супер направена сепак е глупост,ние не пиеме нафта за да сфатиме зошто е направена рекламата.Што у ствари се фалат и го рекламираат тоа кога всушност тоа им е работа,тоа и треба да го направат,што очекуваат друго,ваљда не очекуваат фала за истото.Чиста пропаганда и си прават простор за наредниве избори кои ако не се лажам би требало да бидат нареднава година,ако подобро разгледаме кои партии се набројани(напишани) на крај,ќе стане јасно која е поентата.Сепак тука некаде се работи за партиите и за тоа *еве шо направивме,гласајте не пак*,нешто како на фискална сметка на крај *Ви благодариме на довербата,повелете повторно*.Ма глупости.

mislam deka e preterizam i vakvite reklamiranja ili doblizuvanje do narodot sepak imaa i doza na odbivnost .i pokraj se narodot dobro znae stoe sraboteno a sto nee.pokraj ovie reklami ima i edna druga rabota sto e pomalku zacuduvacka.stanuva zbor za telefonite kojs to treba da prijavite kriminal i korupcija. vo eden od tie se javile duri nad 700000 javuvanja .zacuduvacki e faktot i pokraj sto vlsata sepak znae kaj se naogja kriminalot i nese prevzema nisto.cesto pati se toa ostanuva za pred kameri ili javnost za da vidat gragjanite deka nesto se raboti za borba protiv kriminalot.sekoja kritika treba da svati kako dobronamerna so cel da se ukazat greskite .ako ovaa vlast saka da opstoi mnogu povece od planiranite 4 god treba mnoguu povece da raboti vo interes na gragjanite.negotino , makedonska banka, bavni sudski reformi edno od najvaznite sto treba da se donesat slabata ekonomija i dr, se i te kako negativen znak kaj narodot.narodot tocno znae sto e i kade e podobruvanjeto , sega za sega nema drasticni promeni vo nacinot na vodenje na politikata.mislam e vreme za menuvanje na slaveski i rafajovksa.

mislam deka e preterizam i vakvite reklamiranja ili doblizuvanje do narodot sepak imaa i doza na odbivnost .i pokraj se narodot dobro znae stoe sraboteno a sto nee.pokraj ovie reklami ima i edna druga rabota sto e pomalku zacuduvacka.stanuva zbor za telefonite kojs to treba da prijavite kriminal i korupcija. vo eden od tie se javile duri nad 700000 javuvanja .zacuduvacki e faktot i pokraj sto vlsata sepak znae kaj se naogja kriminalot i nese prevzema nisto.cesto pati se toa ostanuva za pred kameri ili javnost za da vidat gragjanite deka nesto se raboti za borba protiv kriminalot.sekoja kritika treba da svati kako dobronamerna so cel da se ukazat greskite .ako ovaa vlast saka da opstoi mnogu povece od planiranite 4 god treba mnoguu povece da raboti vo interes na gragjanite.negotino , makedonska banka, bavni sudski reformi edno od najvaznite sto treba da se donesat slabata ekonomija i dr, se i te kako negativen znak kaj narodot.narodot tocno znae sto e i kade e podobruvanjeto , sega za sega nema drasticni promeni vo nacinot na vodenje na politikata.mislam e vreme za menuvanje na slaveski i rafajovksa.

Време е за менување на сите,можеби најмалку на Славевски и Рафајловска иако и тие не се баш цвеќе за мирисање ама другиве се катастрофа,изгледа "умре џупката што ги фалеше".:)

Не дека нешто многу се замарам со политика,или па кај мене дома некој да се замара,ама рекламава и покрај тоа што добро е осмислена и супер направена сепак е глупост,ние не пиеме нафта за да сфатиме зошто е направена рекламата.Што у ствари се фалат и го рекламираат тоа кога всушност тоа им е работа,тоа и треба да го направат,што очекуваат друго,ваљда не очекуваат фала за истото.Чиста пропаганда и си прават простор за наредниве избори кои ако не се лажам би требало да бидат нареднава година,ако подобро разгледаме кои партии се набројани(напишани) на крај,ќе стане јасно која е поентата.Сепак тука некаде се работи за партиите и за тоа *еве шо направивме,гласајте не пак*,нешто како на фискална сметка на крај *Ви благодариме на довербата,повелете повторно*.Ма глупости.

Епа баш ко шо кажа. Не се замараат сите со политика и оваа реклама е направена баш за тие. За да видат што прави владава. А и мора да има маркетинг.Нема ништо без тоа.ја на пример не пратам многу многу политика и вака барем се инфорираме.Мада ни пола не е вистина и како што е прикажано ама ај...нека им биде.:)

Не ми се допаѓа рекламата. Ме иритира дури. Остави нека те фалат другите ... мора ли сами на глава да ни го качуваат тоа што сработиле? Арно мрднале малку, па ајде сега да славиме да не треба.
А да ... мора ли, зарем мора да има дел каде што ќе плукнат по другите? Делот кога внукот му вели на дедото "Пак да гласаш ти за оние твоите" ... да не беше тоа мрчење, може поинаку ќе гледав на целиот труд да се направи уште еден трик.:uvo:

Ова делува како на еден вид противтежа на обвинувањата од опозицијата, како и дел од кампањњата дека владата прави многу реформи како што и ветила во нејзината кампања, какои да е несомнено главанта причина за ваква реклама е одржувањето на рејтингот.
Како и да е тие секогаш си го имаат алибито за таквото рекламирање, со тоа што ќе кажат дека се обидуваат што е можно потранспарентни да бидат, иако на некои други нивоа баш и не им иде транспарентноста од рака.

Не ми се допаѓа рекламата. Ме иритира дури. Остави нека те фалат другите ... мора ли сами на глава да ни го качуваат тоа што сработиле? Арно мрднале малку, па ајде сега да славиме да не треба.
А да ... мора ли, зарем мора да има дел каде што ќе плукнат по другите? Делот кога внукот му вели на дедото "Пак да гласаш ти за оние твоите" ... да не беше тоа мрчење, може поинаку ќе гледав на целиот труд да се направи уште еден трик.:uvo:

Ќе дојдат другите и рекламата ќе продолжи во стилот:-ете пак гласав за моите му вели дедото на внукот,на внуката и купив кола и сега уживам во оние 10% што ни ги дадоа твоите кој ги изеде инфлацијата додека ни ги дадоа.Абе господ да чува и брани кога секој циган си го фали своето магаре.:( (да простат ромите)

Не ми се допаѓа рекламата. Ме иритира дури. Остави нека те фалат другите ... мора ли сами на глава да ни го качуваат тоа што сработиле?

Е токму ова ми е муабетот... зошто ја навредуваат мојата интелигенција мислејќи дека има потреба некој мене да ми каже што тие сработиле. И не само мене, зошто го навредуваат народот со тоа што му укажуваат на своите “големи дела“? Успешноста на владата се мери по длабочината на џебот на граѓанинот и по ништо друго!

п.с. АБЦ сврши? (само да ти кажам дека по мојот став СДС смрди двојно повеќе од власта, фала)

Чудна некој власт дали вака функционира секоја модерна позиција во светот а ние не сме знаеле дека рекламирањето е многу застапено во политиката
Ова последново не е реклама ова е бре краток филм крај му нема и поентата е само за да појачаат рејтинг или да го задржат постојниот со што ке ги дотепаат СДСМ, многу подобри би биле кога би примиле благодарност а не само да си ја даваат за нешто што и не е така опипливо,и е сведено само на вратена надеж сега за сега.
Би им го земал ова рекламирање за мана се додека не ја видов Шекеринска со плакат да ја вратимр 2005...па дали е таа нормална да сакал некој да ја види таа нејзина 2005 можда ке ја гласал не избори незината партија ,и со други потези како носење на Киро кај стечајците се промовираше како мајнеписмен политичар.
Една од причините па и најголема зашто не би ја сменил оваа власт е само ради тоа што после неа би дошле Шекеринска,Макрадули и останатите безкичмењаци...или па и ова мислење ми е стекнато од маркетинг не знам стварно,ова рекламирање за нас е ново и не знам какви ефекти има врз колективно мислење

Јас пред неколку дена отворив тема за истиот спот.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=17831
Главна забелешка мене ми беше што спотот излезе баш на денот на објавување на извештајот за МК од ЕУ. Грујо како да сакаше да ја амортизира негативноста од тој извештај. А за рекламата конкретно. Мислам дека ќе се сложите сите со мене. Најдобро е секој граѓанин САМ ДА ОСЕТИ ШТО СРАБОТИЛА ВЛАДАТА ЗА НЕГО. А не, да ни кажуваат колку ни е убаво, да ни кажуваат колку ќе заработиме јас, татко ми, колку ќе има пензија дедо ми. А од сето тоа абер нема. Треба да се работи тоа од рекламата да стане реалност а не да остане филм. Во реалноста имаме 35 % невработеност. И скоро најниска просечна плата во регионот.
Тоа е поентата, а за тоа што ги троши парите од буџет, нека ги троши. Не се големи пари.

Чудна некој власт дали вака функционира секоја модерна позиција во светот а ние не сме знаеле дека рекламирањето е многу застапено во политиката
Ова последново не е реклама ова е бре краток филм крај му нема и поентата е само за да појачаат рејтинг или да го задржат постојниот со што ке ги дотепаат СДСМ, многу подобри би биле кога би примиле благодарност а не само да си ја даваат за нешто што и не е така опипливо,и е сведено само на вратена надеж сега за сега.
Би им го земал ова рекламирање за мана се додека не ја видов Шекеринска со плакат да ја вратимр 2005...па дали е таа нормална да сакал некој да ја види таа нејзина 2005 можда ке ја гласал не избори незината партија ,и со други потези како носење на Киро кај стечајците се промовираше како мајнеписмен политичар.
Една од причините па и најголема зашто не би ја сменил оваа власт е само ради тоа што после неа би дошле Шекеринска,Макрадули и останатите безкичмењаци...или па и ова мислење ми е стекнато од маркетинг не знам стварно,ова рекламирање за нас е ново и не знам какви ефекти има врз колективно мислење

СДСМ си се фали со тоа што добро го работеа. Да бидеме искрени евроинтерграциите нив, конкретно на Шеќеринска многу подобро им одеа отколку на заспаната убавица Коневска (повеќе за неа би рекол дека е безкичмењак). Друга е работата што СДСМ за ништо друго не ги биваше. Но она што е добро треба се признае. Како што Грујо го бива за економија, Шеќеринска добро си ги водеше евроинтерграциите. А Коневска и Јани не ги бива за ништо. Држи и фактотот дека во владата на Грујо има повеќе луѓе што ги бива.

И што аир видовме од „евроинтеграциите“ на Рада?
Добивме "кандидатски статус". Сам по себе не значи ништо. Точно е дека не добивме ништо. Но со евентуално добивањето на датум за преговори и влез во таа ЕУ мислам ќе добиеме многу. Гледајќи ги сите други земји што влегоа во ЕУ. Замислете сите каде беше цела источна европа пред неколку години а каде се сега. Не знам какви влади имале тие сите овие години ама сигурно некоја земја имала и барем исти такви влади како СДС и ВМРО. Значи нивниот напредок не е толку поради нивните влади туку поради влезот на странските инвестиции. Странските бизнизмени ќе почнат да доаѓаат со добивање на датумот на преговори. Така беше во Бугарија. Затоа мислам дека тоа е единствениот спас за Македонија.

Рекламата е направена не само за да види народот што има владата направено, туку за да запамети, затоа што Македонскиов народ многу брзо заборава на позитивните работи направени од лугето воопшто

Taman rabota, bas naprotiv mnogu dobro pamti kolku bese vo juli mlekoto, lebot, mesoto, suvemsnite proizvodi, sekjer, zejtin, brasno, kozmetikata, kolku bea vodata i komunalnite uslugi minatata godina, a kolku se sega, za tri pati e zgolemen danokot na imot itn.
Bravo za Grujo. Vakvo manipuliranje do sega nemalo. Poniski danoci, no zatoa dvojno pogolemi ceni. ... sto izrazeno vo pari e mnogu pogolem danok.
Bugetot bil poln kako nikogas, pa normalno :helou:
Meguta moeto mislenje e deka spotot e odlicen. Samo taka neka prodolzat pa kje se cudat zosto koga gubi DPMNE na izbori gubi so 5:0 , a koga dobiva edvaj so 3:2 pominuva.
Kje placat pak deka e falsifikat :pos2:

Значи нивниот напредок не е толку поради нивните влади туку поради влезот на странските инвестиции. Странските бизнизмени ќе почнат да доаѓаат со добивање на датумот на преговори.

Сосема неточно!

Норвешка ни под разно не сака да се зачлени во ЕУ, а имаат и инвестиции и економија и капитал. ЕУ ли им ги носи инвестициите?

Црна Гора се стреми кон ЕУ, но милијардата во инвестиции не и е од ЕУ, напротив, од Русија доаѓа.

Целта за инвестиции најпрво треба да се побара во стабилноста и безбедноста на државата, тоа го бараат бизнисмените, а не дали некоја земја е зачелнета во ЕУ или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom