Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Да имаше такви правила Ферари ќе немаше многу титули :pos:

Не мешајте баби и жаби тоа што го правеше Шуми беше прљаво ама дозволено ова на Хамилтон е местење...

Не мешајте баби и жаби тоа што го правеше Шуми беше прљаво ама дозволено ова на Хамилтон е местење...
Дозволено е да го истуркаш главниот конкурент за титулата на последната трка? :pos:
Еднаш му успеа, ама наредната година се зезна :)

И на Глок го фати паника...па неможеше да ги извози последните 200 метра.

да беа 200 метра добро ќе беше го фати паника извозе 10 метра со 30 на саат и после забрза пак...

Еј на неспортски начин ја освои Хамилтон титулата но пак тој самиот не е крив туку Глок бидејќи тој застана, а пак мие само можемо да шпекулирамо дали е наместено или нешто сл ... бидејќи не ми се веруе некој од нас овде да е замешан во тоа па да каже точно :pos:

[zEUs];1817624 напиша:
Еј на неспортски начин ја освои Хамилтон титулата но пак тој самиот не е крив туку Глок бидејќи тој застана, а пак мие само можемо да шпекулирамо дали е наместено или нешто сл ... бидејќи не ми се веруе некој од нас овде да е замешан во тоа па да каже точно :pos:
Ништо чудно, може да е замешан некој од Македонија :pos:
Можеби Миленко :pos:

Дозволено е да го истуркаш главниот конкурент за титулата на последната трка? :pos:
Еднаш му успеа, ама наредната година се зезна :)

Шуми буткаше ама не местеше

Не верувам дека ти можеш да кажиш за тоа, тогаш си имал 3-4 години, па...
Сакаш да кажеш дека ова е местенка? Зар возачите можат да комуницираат меѓу себе додека возат? Или некој од Тојота му кажал на Глок да го пушти Хамилтон? Доколку имаше такво нешто ќе кажеа на преносот, биди сигурен.

Премногу возбуда на оваа трка...и преголем срам за формула 1.
Шумахер беше копиле, но сам си ги колеше овците, не добиваше титули на тацна.
Од овој ден, станувам уште поголем фан на Маса, неверојатно е колкаво срце има човекот...

Премногу возбуда на оваа трка...и преголем срам за формула 1.
Шумахер беше копиле, но сам си ги колеше овците, не добиваше титули на тацна.
Од овој ден, станувам уште поголем фан на Маса, неверојатно е колкаво срце има човекот...
Се согласувам со тебе, за да бидеш вечно втор возач во Ф1 или треба да имаш големо срце, или треба да си глуп.

Не верувам дека ти можеш да кажиш за тоа, тогаш си имал 3-4 години, па...
Сакаш да кажеш дека ова е местенка? Зар возачите можат да комуницираат меѓу себе додека возат? Или некој од Тојота му кажал на Глок да го пушти Хамилтон? Доколку имаше такво нешто ќе кажеа на преносот, биди сигурен.

да бе од Тојата ќе пуштат на тим радио цел свет да слушне дека они ја местат Ф1

А што намести Хамилтон :toe: .
- Фетел :
“It was a difficult and chaotic race and it’s great to end the season on a high with this fourth place. I didn’t make any mistakes and I feel we deserved this result, even if I was hoping for a podium. It was great to be racing against Massa, Alonso and Hamilton. Great fun! Towards the end, I was concentrating on staying on the track and I didn’t know where I was in terms of position and I just tried to pass Lewis like any other guy and I succeeded. I passed Timo just at the last corner, as he was struggling on dry tyres. Lewis was behind me at that moment, but as I wasn’t sure where I was after the final pit stop for rain tyres, I was definitely not aware that I might be influencing the world championship. It was hard to know who was a backmarker or not and as it got darker and darker it was even difficult to know who the cars in front of you were. The important thing is that I scored five points. It’s been a fantastic season.”

Тимо :
"I was on dry tyres at the end of the race when it was raining quite badly and it was just impossible on the last lap. I was fighting as hard as I could but it was so difficult to just keep the car on the track and I lost positions right at the end of the lap. Finishing in the top six is a decent result for me because I'd been struggling with the car earlier in the weekend but we were very close to fourth place so I am a bit disappointed. It's the end of my first season with Toyota and I'm happy with it as a whole. It was not easy for me early on but we improved the car a lot and I also improved myself during the year. Since Hockenheim it's been positive for me; beating my target of 20 points and finishing on the podium as well is a good achievement. Now we have to work even harder for next year to make another step forward."

Koга еден Маса и Раиконен кои возат за Ферари неможат на дожд со гуми за дожд ( бевме сведоци на минатите трки ) , кога пасеа трева на секој свиок , што очекувате од Тимо Глок кој вози со истрошени гуми за суво на дожд , а вози и за Тојота која е ништо во споредба со Ферари . :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom