Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Море кукање од овие што навиваат за Ферари :pos:
Па кај бевте кога на претходната трка Раиконен го пушти на Маса.
Кај бевте лани кога Алонсо го уништи на Хамилтон со неговиот идиотизам.

Toa се тимски работи. Тимско помагање е едно. Можеби Раиконен сакал да го пушти Маса. Што би добил Раиконен ако не го пушти Маса? Ќе нема двојна титула, ќе нема повеќе пари(поголема премија) за него. Многу се јасни тимските пропуштања.
а Маса, како може да биде Шампион некој што не знае да вози на дожд???

А Хамилтон веќе едно возење на дожд што го дава што да ти кажувам. Убаво се гледаше како пролизгуваше на тркава.

Инаку, еве што мисли светот:

f_hamm_553bb93.jpg

Па да де, но сепак ќе биде пропуштање :) Културно пропуштање.

П.С. Црнецов сите го мразат затоа што е арогантно копиле и сега поради него го мрзам цел Мекларен. Иако сум цело време навивач на Ферари, порано ги почитував Хакинен и Култхард и ми беа интересни дуелите, но сега Хамилтон се однесува на трката како шеф. Не може ни да биде новиот Шумахер, затоа што Шумахер во секоја трка имаше почит кон постарите колеги кои возеа.
Не за џабе сите возачи денес му давале искрена поддршка на Маса.

Која почит , сети се на дуелот Хил - Шумахер кога Шуми возеше за Бенетон , уствари тогаш не си ни гледала Формула .
Шуми беше супер возач , но имаше испади во кариерата поради кои не го сакав и никогаш не го ценев , пола од неговите колеги поради таквиот однос на Шуми не го почитуваа , а и во ерата на Шумахер , Ферари беа неприкосновени , го имаа убедливо најдобриот болид и тогаш Формула 1 загуби премногу од гледаноста .

Штета за Алонсо што не е во некој поконкурентен болид , мислам дека моментално тој е најдобриот возач во Формула 1 .

Gledaj Motogp i drugite moto sportovi imase nekade 100 poeni razlika Rossi od Stoner i pak se borese za podium e toa e borec za titula.Ne znam koj nema poima

Шо се караш со него он мисли дека е најпаметен.... со такви неможеш

Toa се тимски работи. Тимско помагање е едно. Можеби Раиконен сакал да го пушти Маса. Што би добил Раиконен ако не го пушти Маса? Ќе нема двојна титула, ќе нема повеќе пари(поголема премија) за него. Многу се јасни тимските пропуштања.

А Хамилтон веќе едно возење на дожд што го дава што да ти кажувам. Убаво се гледаше како пролизгуваше на тркава.

Инаку, еве што мисли светот:

f_hamm_553bb93.jpg

Хамилтон денес подлизгуваше оти премногу внимаваше. Инаку е еден од најдобрите на дожд. А Маса, по пет-шест пати на трка што се излизгува, и тоа убави излизгувања, исто како да вози со обични гуми на дожд :pos:

Хамилтон денес подлизгуваше оти премногу внимаваше. Инаку е еден од најдобрите на дожд. А Маса, по пет-шест пати на трка што се излизгува, и тоа убави излизгувања, исто како да вози со обични гуми на дожд :pos:

И шо ако не вози убаво на дожд..... Хамилтон пак е лош во некоја друга работа .... нема возач во Ф1 што нема слаба страна

Ајде, доста се буните, Ферари одсекогаш биле најголеми педери. Сепак штета за Маса, ама ќе беше уште поголема штета Хамилтон да ја изгубеше повторно титулата.
И шо ако не вози убаво на дожд..... Хамилтон пак е лош во некоја друга работа .... нема возач во Ф1 што нема слаба страна
Хамилтон е најкомплетен возач, нема многу слаби страни.

Шо се караш со него он мисли дека е најпаметен.... со такви неможеш

Немате аргументи затоа не можете да се карате :) . А работава не е за карање . Туку фино лепо да си признаете пораз.

Незнам што сите што се за Мекларен јадат гомна за Шумахер ... он за Хамилтон е господ и ако он освоеше титула вака ќе ја вратеше

Ех сеа, излеа не гледаш Ф-1 одамна. Јас убаво се сеќавам на последната трка од сезоната 1994 и на тоа со каков потег Шумахер ја освои титулата со 1 бод предност пред Дејмон Хил. Истото неспортско сценарио се обиде да го направи и во сезоната 1997 ама за среќа не му успеа. Побогу тоа е Шумахер.. излеа не ти текнува :)

А тоа што го направи денес Тимо Глок е многу провидно и ужасно ниско. Одамна не навивам за никого во Ф-1 ама го уништува спортот, јебига.

Немате аргументи затоа не можете да се карате :) . А работава не е за карање . Туку фино лепо да си признаете пораз.
:oftopic:
Epa eve jas ti kazav za Vrven vozac ROSSI.Toj pred Stoner imase 100 boda razlika ej 100 ne 7 boda i pak se borese za podium i od 8-mi dojde na 3 mesto mozese ednostavno da ja izvozi lezerno

Маса нема стил за да биде шампион.
Epa eve jas ti kazav za Vrven vozac ROSSI.Toj pred Stoner imase 100 boda razlika ej 100 ne 7 boda i pak se borese za podium i od 8-mi dojde na 3 mesto mozese ednostavno da ja izvozi lezerno
Да имаше 11 бода предност Хамилтон пред Маса верувај дека и тој ќе возеше лежерно и ќе се бореше за подиум. А вака не сакаше да ризикува.
И не пратам многу Moto GP ама колку што знам таму 100 бода ти се како 20 во F1.

Абе престани да споредуваш вака. Навистина ти се многу глупи споредбиве. Ако, има време да научиш што е Ф1. Ќе созрееш и ти па ќе сфатиш.

Не си ми јасен ..... Ти виде или не дека Глок закочи и го пушти Хамилтон ??

Да бе циганон има
Па да ти кажам право, има, најдобриот дебитант на сите времиња, во дебитантската сезона беше далеку подобар од тимскиот колега кој беше актуелен првак со две титули зад него, а Маса одсекогаш бил само втор возач, па дури и сезонава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom