Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Изјавата на Глок !!! (абе немој молимте)

Timo Glock, Toyota (6th):
"I was on dry tyres at the end of the race when it was raining quite badly and it was just impossible on the last lap. I was fighting as hard as I could but it was so difficult to just keep the car on the track and I lost positions right at the end of the lap. Finishing in the top six is a decent result for me because I'd been struggling with the car earlier in the weekend but we were very close to fourth place so I am a bit disappointed. It's the end of my first season with Toyota and I'm happy with it as a whole. It was not easy for me early on but we improved the car a lot and I also improved myself during the year. Since Hockenheim it's been positive for me; beating my target of 20 points and finishing on the podium as well is a good achievement. Now we have to work even harder for next year to make another step forward."

12256534887.png

забрането е ова више намерно да го пушташ, освен некаде на право малце, али ептен малце да забавиш за да те помине... барем колку што сум информиран.
Па да де, но сепак ќе биде пропуштање :) Културно пропуштање.

П.С. Црнецов сите го мразат затоа што е арогантно копиле и сега поради него го мрзам цел Мекларен. Иако сум цело време навивач на Ферари, порано ги почитував Хакинен и Култхард и ми беа интересни дуелите, но сега Хамилтон се однесува на трката како шеф. Не може ни да биде новиот Шумахер, затоа што Шумахер во секоја трка имаше почит кон постарите колеги кои возеа.
Не за џабе сите возачи денес му давале искрена поддршка на Маса.

Тоа да ако има престигнување на некој возач за 1 круг, или доколку ТОЈ возач претходно направиш прекршок и не праведно го поминал оној другиот. Во тој случај, возачот забавува за да биде преминат.

За тоа знам, мене зборот ми беше за препуштање на совозачот од твојот тим, на кривина да избегаш на крајот за само он да помине и сл.

Да да... Плачете колку сакате. Само едно прашање? Што ке мислевте за Глок ако во некоја ситуација го удреше Хамилтон и тој не освоеше бодови? Џабе се карате, Хамилтон и Бурде, надополниа 12 секунди, и потоа Глок заостана зад Хамилтон цели 6 секунди. Знаете која е таа брзина? Дефинитивно имал некакви проблеми, ако веќе застана за да го чека Хамилтон, ке завршеше секунда зад него, а не 6.

И можете да полемизирате до утре сабајле, џабе ви е. Чиста победа му беше одземена на Хамилтон во Белгија, а за да биде потрагично, му беше доделена на Маса. Рачунајте си дека се се враќа се се плаќа. Едноставно црнчугата оваа сезона беше најсериозен кандидат за титулата, колку и да не признавате. Маса по она што го правеше на дождот во Британија е далеку од шампион....

Ај доста сите знаеме дека наместија.... ама сите знаеме и кој е морален победник и најдобар возач оваа сезона Фелипе Маса... а Ферари секогаш е и ќе биде најдобар тим

Да да... Плачете колку сакате. Само едно прашање? Што ке мислевте за Глок ако во некоја ситуација го удреше Хамилтон и тој не освоеше бодови? Џабе се карате, Хамилтон и Бурде, надополниа 12 секунди, и потоа Глок заостана зад Хамилтон цели 6 секунди. Знаете која е таа брзина? Дефинитивно имал некакви проблеми, ако веќе застана за да го чека Хамилтон, ке завршеше секунда зад него, а не 6.

И можете да полемизирате до утре сабајле, џабе ви е. Чиста победа му беше одземена на Хамилтон во Белгија, а за да биде потрагично, му беше доделена на Маса. Рачунајте си дека се се враќа се се плаќа. Едноставно црнчугата оваа сезона беше најсериозен кандидат за титулата, колку и да не признавате. Маса по она што го правеше на дождот во Британија е далеку од шампион....

Ok aj da kazeme taka e sega da kazeme nesto sto e napisano a od pisanoto ne se bega Hamilton ima 5 pobedi a Masa ima 6 pobedi i toa ima li smisla ?

Tacno drugrce! Ne mi se veruva! Ova ne e amerikanski film pa u posledni 100 metri da mu se desi neso na ovoj, pa Hamilton da tepa! Sigrno si imaat nekoj dogovor!
Факт дека се може да се случи у последни 100 метри е оној кога на Мика Хакинен му се запалува моторот на 100м пред крај и ја губи титулата, но тоа е само факт незнам што точно се случи со Глок али да беше само препуштање Глок ќе завршеше зад Хамилтон 1-2 сек, но тој заврши дур 6сек позади, што според мене значи нешто му се случувало. Секоја чест за Маса уште кога беше у Заубер ми се свиѓаше но тоа е, ХАМИЛТОН Е ШАМПИОН!!!!!!!
И само уште нешто да кажам а тоа е дека Миленко колку и да вика дека не навива за никој се покажа дека е за Ферари, цела трка кога Хамилтон беше сигурен и не беше од никој загрозен Миленко само ќутеше, а кога у последнити 2-3 круга Фетел го мина одма почна да вришти, а тоа не го поштувам. Бар нека си каже дека е за Ферари а не да ми глуми лудило. Се на се фантастична сезона! Поздрав:)

Ај доста сите знаеме дека наместија.... ама сите знаеме и кој е морален победник и најдобар возач оваа сезона Фелипе Маса... а Ферари секогаш е и ќе биде најдобар тим
Да, така е. А може и да ја поништат трката дека Хамилтон ја освои титулата, па ке му ја доделат на Маса. Ништо чудно, чичко Берни и ФИА се можат да направат.

@Gelcev... Има 6 Маса сосе онаа во Белгија. Одземи ја од неговите и додај ја кај Хамилтон, ке видиш кој колку има.

Ok aj da kazeme taka e sega da kazeme nesto sto e napisano a od pisanoto ne se bega Hamilton ima 5 pobedi a Masa ima 6 pobedi i toa ima li smisla ?

Што има врска кој колку победи има? Тогаш не мора да рачунаме со бодови. Маса е шампион, тој победил 6 пати. Само првото место се важи другите сите губат. Пфффф

Да, така е. А може и да ја поништат трката дека Хамилтон ја освои титулата, па ке му ја доделат на Маса. Ништо чудно, чичко Берни и ФИА се можат да направат.

@Gelcev... Има 6 Маса сосе онаа во Белгија. Одземи ја од неговите и додај ја кај Хамилтон, ке видиш кој колку има.

Biduva aj jas sega nesto da ti spomnam sto bivase kimi da se tresne vo Hamilton i da go kaznea na kimi masa ke bese sampion taka a pred toa vikas oti ferrari igraat necesno.

Хамилтон на 3 трки сезонава не освои бодови, Маса на 5, и што сеа има некаква смисла? Тапа ти е објаснувањево.

Што има врска кој колку победи има? Тогаш не мора да рачунаме со бодови. Маса е шампион, тој победил 6 пати. Само првото место се важи другите сите губат. Пфффф

Не е логично тој што победил најмногу пати да не е шампион.... :tapp::tapp:

Biduva aj jas sega nesto da ti spomnam sto bivase kimi da se tresne vo Hamilton i da go kaznea na kimi masa ke bese sampion taka a pred toa vikas oti ferrari igraat necesno.

Кими е човек и тоа никогаш немаше да го направи ,а Хамилтон е пола човек пола ништо:pos2::pos2:

Kako be kakva vrska si ima pa za toa se vozi vo F1 za pobedi c c c apsurd :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: pa posle hamilton zver :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom