Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Cestito za Hamilton:zver:, ama krajov ic ne bese maski , bas poradi ponasanjeto na Glock :drk:.
Bravo i za Massa junacki zavrsi.:helou:
Vo sekoj slucaj i slednata godinja ke go slusame Milenko :tapp: kako raskazuva za tatkoto koj prebegal od ....... samo sto ne ke e vise za talentiraniot Hamilton tuku za prvakot Hamilton. :vozbud::vozbud::vozbud:

Ваљда стивнале коментарите, па не е попуст постот. Ч)

Црвено
, Црвено, Црвено, Црвено, Црвено...

и полека се палат зелените светла и СТАРТ!

Доста интересна трка, која дојде како јаготка на шлагот на целава оваа возбудлива сезона. Цела година трубам дека ова е една од најинтересните сезони во последнава деценија, повеќете не се сложуваа со мене но ајде, нема врска сеа тоа. Другпат ќе дискутираме за тоа. Значи да, нема сомнеж... нефер и неспортски беше потегот на Глок, меѓутоа и тоа е дел од спортот и од циркусот наречен Формула еден. Оние кои ја следат Формула 1 од поодамна знаат дека исти(Баричело, пропуштања) па и полоши работи(директно судирање во болид на конкурент, Шумахер) се правеле за да се стигне до тоа убаво и звучно Најдобар и најбрз возач на планетата.

До каде бев, да кај Глок... казни казни казни, тоа го читам цел саат. Да, казна ќе има тоа можам да го кажам и да стојам зад тоа. Ќе има казни, гарантирано... големиот притисок од јавноста ќе влијае и ќе има ефект на одлуката на ФИА. Но, казнет ќе биде Глок, може да биде и суспендирана Тојота... со некои забрани како додадена тежина на болид, намалени перфомансси и слично а Хамилтон? - Е тоа, малку потешко. Иако притисокот од Ферари ќе биде голем и ќе се настојува и Хамилтон да биде пенализиран, сепак нема вина кај британецот. Што и да се случи тој тоа мудро го искористи и нема основа да биде обвинуван, иако тоа во моментов ви се чини дека не е така. Афект. :)

За крај, сето ова е само еден циркуз една голема адреналинска забава. Се вртат седмоцифрени бројки на гледаност, не многу далеку се и зелените банкноти од маркетингот, да не зборам за престижот помеѓу големите производители на спортски автомобили. Многу сме мали ние, лилипутанци само ретко кој може да го види и да се помири со тоа. Постои некој кој ги влече конците на сите тие 11 марионети, постои некој кој ги влече конците на цело ова реално шоу... тој е и продуцент и режисер и сценарист и... газда човек. Газда човек, некој кој после ова мора да е некој ебено богат газда човек. И бонус прашање, колку изнесуваше 30секунди долгата реклама во ланскиот супербол(користете го Google) и како го претекна Ветел-Хамилтон баш на 5 минути пред крај, минути после кои најчесто одат оние најсочни и се разбира најскапи реклами, кои не држат во неизвеснот? :)

I rest my case.
:pipi:

Што е тука е... Хамилтон на педерски начин шампион ја наредиле..(НАЈПЕДЕРСКА ТИТУЛА ВО Ф1) па нормално кога неможат во конструктори нека имат една педерска титула во возачи.
Ги жалам мекларен... подобро да имам достоинство и да не играм прљаво отколку таква педерска титула! Па ако беше тој јак возач конкурентен за шампионската титула зошто во последните секунди едноставно го пуштија да помине??? БРАВО ЗА МАСА И ЗА ФЕРАРИ!

Ваљда стивнале коментарите, па не е попуст постот. Ч)

Црвено
, Црвено, Црвено, Црвено, Црвено...

и полека се палат зелените светла и СТАРТ!

Доста интересна трка, која дојде како јаготка на шлагот на целава оваа возбудлива сезона. Цела година трубам дека ова е една од најинтересните сезони во последнава деценија, повеќете не се сложуваа со мене но ајде, нема врска сеа тоа. Другпат ќе дискутираме за тоа. Значи да, нема сомнеж... нефер и неспортски беше потегот на Глок, меѓутоа и тоа е дел од спортот и од циркусот наречен Формула еден. Оние кои ја следат Формула 1 од поодамна знаат дека исти(Баричело, пропуштања) па и полоши работи(директно судирање во болид на конкурент, Шумахер) се правеле за да се стигне до тоа убаво и звучно Најдобар и најбрз возач на планетата.

До каде бев, да кај Глок... казни казни казни, тоа го читам цел саат. Да, казна ќе има тоа можам да го кажам и да стојам зад тоа. Ќе има казни, гарантирано... големиот притисок од јавноста ќе влијае и ќе има ефект на одлуката на ФИА. Но, казнет ќе биде Глок, може да биде и суспендирана Тојота... со некои забрани како додадена тежина на болид, намалени перфомансси и слично а Хамилтон? - Е тоа, малку потешко. Иако притисокот од Ферари ќе биде голем и ќе се настојува и Хамилтон да биде пенализиран, сепак нема вина кај британецот. Што и да се случи тој тоа мудро го искористи и нема основа да биде обвинуван, иако тоа во моментов ви се чини дека не е така. Афект. :)

За крај, сето ова е само еден циркуз адреналинска забава. Се вртат седмоцифрени бројки на гледаност, не многу далеку се и зелените банкноти од маркетингот, да не зборам за престижот помеѓу големите производители на спортски автомобили. Многу сме мали ние, лилипутанци само ретко кој може да го види и да се помири со тоа. Постои некој кој ги влече конците на сите тие 11 марионети, постои некој кој ги влече конците на цело ова реално шоу... тој е и продуцент и режисер и сценарист и... газда човек. Газда човек, некој кој после ова мора да е некој ебено богат газда човек. И бонус прашање, колку изнесуваше 30секунди долгата реклама во ланскиот супербол(користете го Google) и како го претекна Ветел-Хамилтон баш на 5 минути пред крај, минути после кои најчесто одат оние најсочни и се разбира најскапи реклами? :)

:pipi:

Уште порано, кога Прост и Сена возеа во Мекларен, сами себе го убиваа со директни удирања еден во друг за шампионска титула.

Дали мислите дека има шанси да му се одземе титулата на Хамилтох?
Пошто,како што рече МИленко (коа маса претрка) ова е напраено само од Господ и од ЏАРО:zver:

Дали мислите дека има шанси да му се одземе титулата на Хамилтох?
Пошто,како што рече МИленко (коа маса претрка) ова е напраено само од Господ и од ЏАРО

Нема никаква шанса да му се одземе титулата , само постави си го прашањето , како би се одземала титула на некој кој се држеше до правилата и не прекрши ниедно од нив денес ?

гледајте само од 0:27 дo 0:31

Се гледа очигледно дека Глок остаде да помине Хамилтон ...Зашто ако имаше проблеми не остаде да го помини и тој што беше зад Хамилтон.

Иако се` уште не се знае што се случи со Тимо Глок(барем колку што разбрав затоа што сега се прибирам дома), пред се`, сакам на сите фанови на Ферари да им ја честитам титулата во конструктори, која е и те како заслужена и според мене поважна отколку шампионската, бидејќи единството на тимот и доброто возење на секој од двајцата возачи е многу важен елемент кој ја гради уникатноста на Ферари.
Нема да коментирам многу-многу за Хамилтон, затоа што ама воопшто не ја заслужи титулата. Како прво има помалку победи од Маса и пак е шампион, парадокс кој верувам дека можеби ќе ги премисли Мозли и Еклстоун да го вратат поранешниот систем на бодување(10-7-5). Плус, Маса на многупати во сезонава беше пример за жив малер, но најинтересните преминувања и стартови ги видовме од него.
Ако на крајот излезе дека Глок го пропуштил Хамилтон, суспензија нема да му бега. Разбирам пропуштање на возачи од ист тим, самопомагање, но се` друго ме асоцира на потплатување и нечисти игри.
Исто така, честитки до Фетел, брилијантно момче, се гледа дека победата пред некоја трка не беше само случајност и среќа.

За 3-4 месеца ќе започне нова сезона на Ф1, која верувам, Фелипе нема да ја предаде лесно, затоа што е квалитетен возач и според мене ја заслужува наградата возач на годината.

Иако се` уште не се знае што се случи со Тимо Глок(барем колку што разбрав затоа што сега се прибирам дома), пред се`, сакам на сите фанови на Ферари да им ја честитам титулата во конструктори, која е и те како заслужена и според мене поважна отколку шампионската, бидејќи единството на тимот и доброто возење на секој од двајцата возачи е многу важен елемент кој ја гради уникатноста на Ферари.
Нема да коментирам многу-многу за Хамилтон, затоа што ама воопшто не ја заслужи титулата. Како прво има помалку победи од Маса и пак е шампион, парадокс кој верувам дека можеби ќе ги премисли Мозли и Еклстоун да го вратат поранешниот систем на бодување(10-7-5). Плус, Маса на многупати во сезонава беше пример за жив малер, но најинтересните преминувања и стартови ги видовме од него.
Ако на крајот излезе дека Глок го пропуштил Хамилтон, суспензија нема да му бега. Разбирам пропуштање на возачи од ист тим, самопомагање, но се` друго ме асоцира на потплатување и нечисти игри.

За 3-4 месеца ќе започне нова сезона на Ф1, која верувам, Фелипе нема да ја предаде лесно, затоа што е квалитетен возач и според мене ја заслужува наградата возач на годината.

забрането е ова више намерно да го пушташ, освен некаде на право малце, али ептен малце да забавиш за да те помине... барем колку што сум информиран.

Маме му ебем на овај Глок, здивев дома у пм. А браво и за Ветел - како го стигна "шампионот":)

Ја сеа дознав што се десило бидејќи не бев во можност да ја гледам трката :jaj: , тоа што го направил Тимо Глок не е никако разбирливо :nesvest: да беа од исти тим до некаде ќе разберев ама вака :nesum: не е ич спортски :nenene: Хамилтон цел живот ќе ја носи на грижа на совест оваа титула а исто ната и Глок :kesa: а пак Маса треба буквално да заме и да го утепа Глок за ова што се деси, а и Маса сигурно е многу инсфустриран бидејќи да бидеш блиску до првата титула и тоа на домашен терен (сигурно тоа го сонувал ко дете) и не знам како ќе продолжи во иднина да вози :toe: лично да би бил на неговото место би полудел :zid: а пак ако е професионалец како што е наредната сезона ќе вози со вакво темпо а и подобро и ќе им докаже дека неправедно му беше одземена титулата. Татко ми што е огромен фан на Алонсо (и не видено го мрзи Хамилтон) многу се невираше за ова што се деси и не можеше да се израдуа дека Алонсо заврши втор, а пак ја што навиам за Хонда и за Батон :zver: и за Баричело ми е сеесно кој ќе ја освои титулата ама на ваков начин никако :nenene: инаку Батон:zver: 13место и баричело 15место не е многу добро ама од добрата конкуренција е само добро :pipi:

забрането е ова више намерно да го пушташ, освен некаде на право малце, али ептен малце да забавиш за да те помине... барем колку што сум информиран.

Тоа да ако има престигнување на некој возач за 1 круг, или доколку ТОЈ возач претходно направиш прекршок и не праведно го поминал оној другиот. Во тој случај, возачот забавува за да биде преминат.

Не ми е јасно за какво потлатување правите муабет,на кого би му текнало да го плати ГЛОК демек тој ќе реши дали Хамилтон или Маса ќе биде шампион?:kesa::nesvest:

Никол Шерцингер го убедила Тимо Глок да се тргне?
Само една нежна молба од сексипилниот глас на Никол Шерцингер (Pussycat Dolls) на тимското радио на Тимо, била повеќе од доволна причина за експресно притискање на педалата за кочење и пропуштање на Ветел и Хамилтон. Непристојниот предлогот кој Никол му го понудила на Глок останува непознат. Ќе беше фер доколку беше така, но сепак вистината е поинаква.

За сите тие што мислат дека Глок го пропуштил Хамилтон.

Абе луѓе, само кажете ми дали ја гледавте трката во Белгија? Како можеше Хајдфелд да влезе во бокс, да излезе и за еден круг да дојде на третото место? Само на тоа дајте ми одговор.

Со гуми за суво, НЕМА ШАНСИ да се вози со таа брзина со која што беа Ветел, Кубица и Хамилтон. Горе на видеото што вика Зиак92 дека Глок го пропуштил, малце се гледа на излезот на последната кривина каде што прави мала осмица Глок, а видете го само со колкава брзина оди и не може да го контролира болидот. Хамилтон иако ги имаше Intermediate гумите се лизгаше, а за Глок кој што беше со гуми за суво не треба да прајме муабет.

Честитки до Хамилтон и до Ферари како конструктори.

Nuff said!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom