Вака од што ги познавам играчиве можам да потврдам, за Гоне Ангелов(централен дефанзивец), Андреа Синадиновски(централен дефанзивец), Столе Милошевски (Напаѓач), Денис Миленов (централна средина), Стефан Маџовски (централна средина), Александар Ефнушев (втор голман, моментално поврееден), Мишел Горгиев (голман од Кочани, незнаев дека доаѓал од Фк Скопје
), Бојан Јакимовски (незнам што игра), Иле Никодиноски (Кичевчанец кој мислам дека игра лев бек), Давор Апостоловиќ (дојде од Сан Сити, централен дефанзивец и единствен што е над 20 години, околу 25-6 има ми се чини, али колку што знам годинава нема да игра на утакмиците...), Момчило Јанев (централна средина). Марио Смиљков, Виктор Здравев (пошто само за еден знам дека е од Металург претпоставувам дека е тој, има надимак Матераци, па ако е тој ондак игра централна средина), Мартин Ѓошев не ги знам, а Александар Божинов играше само на пријателските со Бутел, а во саботата го немало. Од тие што ги познавам во тие што се дојдени заборавиле да го напишат Филип Ставров (лев бек од Работнички), а мислам дека кај нас игра и Мартин Кешкец (десен бек, незнам од кај е дојден) или нешто така беше
Од овие што си отишле, точно е за сите четворица што заминаа во Лисиче, за тие што дојдоа кај вас незнам само кој е тој Тони Кочовски....
Драгче замина во Маџари, Кире во Локомотива, Мики и Милан во Силекс, а за Љута слушав дека ќе играл за Трепча а не за Љуботен, па од полусезона ќе идел во Лисиче. Тој Дарко Рунтев сигурно не играл лани во Славија. Имавме еден таков голман пред 5 години, ама тој после премина во Скопје, па во Цементраница и незнам каде заврши, ама сигурно не играл лани за нас. Истотака Роберто Костовски и Проданов, лани настапуваа за нас, и на полусезона дојдоа од Лепенец, па не ме чуди што се вратиле таму, а Марко Симоновски воопшто и не настапуваше лани за Славија, иначе го потврдувам и тој трансфер
На првото коло отприлика сме настапиле вака...
Ѓоргиев
Кешкец Андонов Здравев (ако е тој што мислам) Ставров
Димитров Миленов Маџовски Костадинов
Милошевски (незнам кој)
--- надополнето ---
EDIT: Грешка сум бил за Здравев... Незнам што позиција игра тој, ама го смешав со Димитар Николов кој истотака доаѓа од Металург а го нема на листата. Па на првиот меч во Волково наместо Здравев треба да ми стои Николов...
--- надополнето ---
ЕДИТ: Со мала помош вечерва се осдигурав за стартерите на мечот со Волково. Значи, најпрво во првиот пост што го пишав денес, потвдрувам све, со дополнението околу Здравев во првиот едит, и сега ми објаснија и кој е Бојан Јакимовски. Тој ни бил вториот напаѓач на мечот во Волково кој истотака дојде од Работнички. Има и уште една исправка, на голот не бил Мишел Ѓоргиев туку Стефан Ефтимов, високиот голман кој лани дојде од Работнички.
Значи и конечно со Волково настапиле
Ефтимов
Кешкец Ангелов Николов Ставров
Димитров Маџовски Миленов Костадинов
Милошевски Јакимовски