Панкот во Македонија

pankot vo makeonija e slabo razvien , zatoa sto previse se slusa emo,pop-rock,pop-pank,turbo-folk i slicni trendi sranja.
a onie so svatile deka toa e sranje , go odbegnuvaat toa i slusaat metal.

vo punkot ne se odava premnogu znacenie na muzikata , tuku na textot
bidejki punkot e poveke protestna buntovna muzika , otkolku bilo sto , bar taka bi trebalo da bide.zatoa punk bendovite se povrzani so nekakva politicka ideologija : socijalizam , fasizam , anarhizam nekoi se nihilisti,nekomformisti itn.
Да се слуша и Бритни и Пусикет Долс , па тоа нема везе со неразвиеноста на Панкот во Македонија. Ако се појави квалитетен панк бенд се обложувам дека ќе се појави и верна негова публика

ne se dozvoluva da se pojavi kvaliteten punk bend kaj nas, bidejki praviot punk e ostra kritika na sistemot i tekstovi na nas jazik a ne na angliski, ama nisto kaj nas ne biva, vo Slovenija koga se pojavi punkot vo Britanija samo vo Ljubljana imalo po edna punk grupa vo sekoja opstina akaj nas i sega e slabo.

Moжи, можи... панко евалуирал, па сега е поинаков.

А што трзаји прат панкериве што не можи никој да ги фати?

Palm Mute ... Којшто многу металци неможат да го направат да звучи како што треба, а како што кажа некој пред мене пичат бесни солажи.

Имаме надежни, а богаме и зелени панк бендови.

Сепак панкот е андерграунд.
Кој го интересира, ќе знае.

непотребни контемплации на темава, панк си е панк, и јасно е не рчкајте тоа

поише поштуем панк модулации, и мепавини со стилови... сепак мислам дека си има еволутивен процес панкот

Palm Mute ... Којшто многу металци неможат да го направат да звучи како што треба, а како што кажа некој пред мене пичат бесни солажи.

Панк и солажи не ми идат некако у иста реченица. .
1:30 секунди песна , тоа би ти дошло негде 4 секундна солажа ?

Инаку премногу е еволуиран панкот така да не веруем дека ќе се најде некој чист-о-панк бенд :)

Панк и солажи не ми идат некако у иста реченица. .
1:30 секунди песна , тоа би ти дошло негде 4 секундна солажа ?

Инаку премногу е еволуиран панкот така да не веруем дека ќе се најде некој чист-о-панк бенд :)

Не зборев за нивна комбинација, зборев за Palm Mute - от и Солажите, како посебни ствари и тоа кој како знае да ги отсвири.

Епа ако панкерите ги свират Palm Mutе солажите , каде ги свират?

Хмм, не си ми јасен. Palm Mute е вид на трзај, не е воопшто слично со солажа. Малце изглеа си ги измешал работите.

Хмм, не си ми јасен. Palm Mute е вид на трзај, не е воопшто слично со солажа. Малце изглеа си ги измешал работите.
Не сум прочитал убаво , ненаспан сум :kesa:

Моја грешка ! :pipi::smir:

VO SKOPJE FAKT E DEKA NEMA PUNK SCENA.....I DEFEKT SE RASPADNAA....LOSHI DECA SVIRAT AMA NEZNAM KOLKU ZASHO ZICA NI E U ZATVOR....I SAMO NO CONTROL OSTANUVAAT....A SAMO ONI SAMI DA SVIRAT NEZZ...ISTO I NO NAME NATION I NEW POLICE STATE SE RASPADNATI VEKJE NE SVIRAT....

Се појавуваат нови бендови, само што има и други бендови што свират и други подвидови на панкот (освен стрит и ои), но не се баш најдобро прифатени. Сеуште постои ограниченост меѓу панкерите или е нешто друго...?
Инаку FEMINISTKA ги заборави Флукс, они уште постојат :)

Се појавуваат нови бендови, само што има и други бендови што свират и други подвидови на панкот (освен стрит и ои), но не се баш најдобро прифатени. Сеуште постои ограниченост меѓу панкерите или е нешто друго...?
Инаку FEMINISTKA ги заборави Флукс, они уште постојат :)

Da, Fluks uste svirat:) sea spremaat nov album:) kaj i da e, treba da iskoci... ajdeeee mi se ide na svirkaaaa juhuuu

за разлика од хрватската и српската сцена тука панкот е тапа(у смисол на активност).За 18 години едвај 10 бенда има од кој уште 2-3 се активни.Србите и Хрватите имаат премногу панк бендови(јесда и сто различни жанрови на панк).тука кај нас поише се рокери и металци.

Добро како сакаш, да дадам завшен говор на сето ова горе

1) Не зборевме за вкус него за квалитет. Ако зборевме за вкус немаше да ги понижам волку Лоши Деца :pos2:, пошо ок ми се интересни ми се. Ама квалитет...:nenene:

2) 2 Сајдс имаат повеќе направено на сцена. зашто?

- Излегоа на 3 наврати (или на 2, не ме фаќај за збор) во Романија, свртеа 5-6 града таму
- Пројдоа у хрватска и србија
- Во србија ги викнаа за предгрупа на Сик оф ит ол, а сите знаеме кои се сик оф ит ол во андерграунд сцена во СВЕТОВ!!!!
- Во македонија беа предгрупа на Сик оф ит ол

3) Од горенаведениов состав само Емил не знаеф дека е таму, знам за Мане...

Ајде сеа пис :)! :smir::smir::smir:
Каква е таа СВЕТСКА АНДЕРГРАУНД СЦЕНА? Тоа се вика друже комерцијала, а панкот не е создаден за да биде комерцијала! Лоши Деца се поим за панк кај нас зашо си се квалитетен панк бенд и си се држат до тоа шо се! Затоа што се АНДЕРГРАУНД ПАНК бенд пред се! А за тој тапанарот погоре шо викаше најбоље после СМАТ бил!?!?! Прво, у споредба со бубњари од тип на оној на Верка и оној на Јаболко за даскалот и Мендо можат другиве комотно да фатат стапчињата и да вежбаат :helou: ајт создравје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom