Панкот во Македонија

Панкери....а даа то беа рокери кои не знат да свират!
Во мое време женските панкерки ги викавме компири, оти беа мали тркалезни (дебелки) и валкани

Панкери....а даа то беа рокери кои не знат да свират!

Не, панкери се рокери кој имаат свој став и не дозволуваат никој да владее со нивните животи (така јас го сфаќам панкот) а дека не знаат да свират, не би рекол зошто познавам мн рокери и металци што пичат солажи со по 100 ноти у такт и пак не можат да фатат еден основен панк трзај така да не си у право!

Не, панкери се рокери кој имаат свој став и не дозволуваат никој да владее со нивните животи (така јас го сфаќам панкот) а дека не знаат да свират, не би рекол зошто познавам мн рокери и металци што пичат солажи со по 100 ноти у такт и пак не можат да фатат еден основен панк трзај така да не си у право!

Moжи, можи... панко евалуирал, па сега е поинаков.

А што трзаји прат панкериве што не можи никој да ги фати?

Не реков дека не може никој да ги фати, сакав да кажам дека не е така проста музиката ко шо мислат многу луѓе, само дадов пример...

Без разлика поентата на панкот не е во виртуозноста на музичарите туку во пораката шо ја праќаат...

Не реков дека не може никој да ги фати, сакав да кажам дека не е така проста музиката ко шо мислат многу луѓе, само дадов пример...

Без разлика поентата на панкот не е во виртуозноста на музичарите туку во пораката шо ја праќаат...
Во денешниов панк , па баш и не праќаат некоја порака....

Дај ми некоја порака конкретна - онака - панкерска. На пример дал пејат за љубовта или за патриотизмот или за неверна жена или за природата.... која порака му ја носат на младите денешните панкери.

ФПО - Денес не сме 17/77/97 (лани е снимена песнава)

Со Молотов против системот?
Не сме во старата Русија.
Спушти си ја четката,
Не сме '77 и немаме кралица.
Пред 10 години беше подобро?
Се лажеш ти незнајко!
Остаре, се предаде
Требаше да останеш
Каде си ти? Каде сум јас? Во која година?
Каде си ти?
Добро дојде во 2007-та година
Да слатко дете 2007-та!

Новиот Почеток - Омраза

Што не е во ред со општеството?
Дали некој размислува
Овој свет е многу очаен
секој човек те потценува.
Види ме мене како пропаѓам
види ме како умирам...
Но во себе јас верувам
и за себе живеам![FONT=&quot]

Секој ден јас живеам за себе и никој друг.
Но секој час го губам мојот дух.
Веќе се' - се' заборавив,
Но јас не се изгубив во овој круг...
[/FONT]

Што не е во ред со луѓето?
Зошто се сите толку одбивни?
Овој свет е полн со омраза
и тоа ми создава лутина
Види ме мене како пропаѓам
види ме како умирам...
Но во себе јас верувам
и за себе живеам![FONT=&quot]
...
[/FONT]

Неам при рака друго ЦеДе

Има и бендови што немаат пораки во песните ама не се сите такви.
:salut:

Најбоље стихови од македонска панкоина:

ПИВООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!
Пиеме пиво, другари сме да
сакаш пиво ти епа сакам и ја!

Најбоље стихови од македонска панкоина:

ПИВООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!
Пиеме пиво, другари сме да
сакаш пиво ти епа сакам и ја!
Пиј ти пиво и проблемите ги нема
Сакаш ти пиво а друг да го зема?:)

Според мене најболји текст има ПАРКЕТИ-КФЕАВИ ЏУЏИЊА.ХАХА одам у клозет да си пуштам кафеави џуџиња.АЛАЛАЛАЛАЛА КАФЕАВИ ЏУЏИЊА!!!

Punkot e najdobro subkulturno dvizenje koe vlijaese od modata do svakanjata, najveke go cenam Britanskiot punk od osumdesetite, a vo Makedonija slabo, najveke punk grupi imase vo Slovenija i Hrvatska i se razbira Punks not dead, Punk rock will never die!!!

Дај ми некоја порака конкретна - онака - панкерска. На пример дал пејат за љубовта или за патриотизмот или за неверна жена или за природата.... која порака му ја носат на младите денешните панкери.
Let 3 ti pankot go napravi kako turbo folk no iskreno do nekade si vo pravo bas za toa se pravi muabet vo pesnite samo so distorzija i so nekontroliranjo trzanje se dobiva pank pesna.

pankot vo makeonija e slabo razvien , zatoa sto previse se slusa emo,pop-rock,pop-pank,turbo-folk i slicni trendi sranja.
a onie so svatile deka toa e sranje , go odbegnuvaat toa i slusaat metal.

vo punkot ne se odava premnogu znacenie na muzikata , tuku na textot
bidejki punkot e poveke protestna buntovna muzika , otkolku bilo sto , bar taka bi trebalo da bide.zatoa punk bendovite se povrzani so nekakva politicka ideologija : socijalizam , fasizam , anarhizam nekoi se nihilisti,nekomformisti itn.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom