Изгледот и однесувањето на учениците

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Молим те кажи шо сакаше да кажиш со ова жити очите?!
Сакаш да ме испровоцираш или шо?!
Не мислам да се правдам зошто сум се сликала, и дали било на час или не било, или дали било намерно ставен карминот или не..Коментарот не ти е на место, оти ме подбуцнува и тера на кавга, а мојот став во врска со темата го кажав погоре.
Едноставно кажав дека пред да прејдеме на „вистинските проблеми“ треба да почнеме од себеси. Ако ти си нашла провокација во напишаното, па уште за кавга, тоа е твој проблем.:kewl:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ааа извини молим те, извини. Јас сум непримерната, изопачената, шо клавам ЦРВЕН кармин на училиште за да чкрапнам една две слики и после го бришам. Извини од се срце ко така Скул. Во право си. И извини шо другарка ми пуши, јас сум крива Скул:)

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ааа извини молим те, извини. Јас сум непримерната, изопачената, шо клавам ЦРВЕН кармин на училиште за да чкрапнам една две слики и после го бришам. Извини од се срце ко така Скул. Во право си. И извини шо другарка ми пуши, јас сум крива Скул:)
И што постигна со иронијата? Ништо, докажа дека не сфати ни збор што сум пишала.:)
Никаде не реков дека си непримерна и изопачена, реков дека пред да мрчиш за другите, тргни од себе. И јас сум го правела истото како тебе, и далеку е од нормално однесување на час.

Што се напали толку не ми е јасно...:nesum:

F

filmadzijka

Гостин
Алоооооооо, а бе ова форум ли е, пазар ли е? Како може две божества со толку јаки репутации така јавно да се разбуфтаат? :pos2:
За изгледот и однесувањето на учениците. Училиштата секој септември ги запознаваат учениците (нови и стари) за куќниот ред и кодексот на однесување и облекување. Дел од учениците тоа го разбираат како непотребно повторување на работи кои одат со здравиот разум, работи кои секој нормален знае дека се така. Други пак се трудат да прекршат секаков ред и кодекс, оти само така можат да дојдат до израз, и само со непристојност и претерување можат да привлечат внимание и да покажат дека постојат. Тие деца се за жалење и им треба стручна помош. :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Децава денес не ни знаат што значи кодекс на однесување и облакање.
Ги гледам на школо доаѓаат по миничи,со 3 тона шминка,фризури некои безврска...Јас не знам како нивните дома не ги загледуваат како идат на школо.Јас да излезам за на школо со такво ташниче некое,да се фрцкам,како прво не ни сакам,се знае,на школо се носи ранец,а како второ моите ќе се откажат од мене.
А и професориве не обрнуваат внимание,така да...нема надеж!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога ќе почнат да бркаат и неоправдани (без можност да се оправдаат) да се ставаат, тогаш ќе почнат работите да се средуваат.
Едноставно професорите премногу се попустливи, а учениците/ученичките си прават што сакаат, затоа што им се може и затоа што премногу им се допушта.
Значи се разбира дека зависи и домашно воспитување и некои свои нормални резонирања, ама сепак професорите се тие кои што дозволуваат такво однесување.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Е одма како решение униформи.Што ке направат тие?...Сите да бидат едно исто.Досадно.Не се криви девојките што се носат така,некој им го наложил тоа.На пример,секоја девојка е на мислење дека ако носи се провокативна облека ке има поголем успех кај машките,и ке биде популарна.Едноставно тоа е наложено од нормите
Не биле они криви. :pos: Нож под грло им` ставија, "ако не одиш на школо со кратка сукња, никој нема да те сака".
Девојчиња што мислат дека изгледаат кул ако се соблечат и нашлапаат на школо, така што нема да ги препознаат... Тажно е, колку немаат во главата. Не велам дека е лошо да се нашминка, или да облече кратка сукња, ама не на училиште. Едноставно, не е тоа модна писта.
Свесни си се тие совршено дека изгледаат... Како што не треба да се изгледа на школо. Училиштето не е ни време ни место за тоа, крај. Надвор никој ништо не им` брани, ама на час, пред професор...? Нема збор тука. Мене би ми било срам да се појавам несредена и непристојна на предавање, жалам.

А униформите... Не би рекла дека се досадни. Никој не го одзема личниот идентитет на ученикот. Кога е на школо, ќе си биде еднаков со сите останати, ем ќе изгледа средено. После часови, или навечер... Кој како си сака.
Не сум ни јас светица, ама се` што сум правела на час било сликање со мобилен телефон. Полугола и со килограми шминка не сум се појавила никогаш.
На другарка од клас и` се случи да не може да ме препознае вечерта во град, бидејќи мислеше дека јас никогаш не би се облекла онака како што бев. И тогаш не бев расоблечена бог знае колку, ама многу различно од она на школо.

Дури и кај она дека таквите девојки биле пополуарни кај дечките... Напротив, повеќе би вредела ако ме забележи некој во униформа, него ли во маица со длабоко деколте.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Уф колку ме нервира беее!

Се знае на училиште-нормално фармерки панталони и горе горна униформа(барем кај нас) Но кој го почитува тоа? Само учениците од прва година! ЈАс гарантирам! Втора трета и четврта година се лееееелееее да не можиш да поверуваш шо се случува! По штикли, нацрвени муцки, се распушиле во вецињата и ходниците, мини сукни голи стомаци на -10 ладно ?!?! Многу некултурно мнооогу! Како прво мене од дома нема да ми дозволат, како второ јас не си дозволувам. Има еден куп места за така да се облечам а училиштето не спаѓа во нив. Многу сум против вакви работи премногу!

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
еее кај сите имало такво недолично облакање , јас искрено не сум се двоела никогаш во облеката или однесувањето...ама затоа брате сега не лупнаа во униформи од глава до петици , во одела сме , и мораме косите секогаш да ги имаме средено , не смее шминка... и искрено според мене ова е најправилна работа , да не се двојат учениците еден од друг...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тука сум без коментар бидејки дебело ќе застранам

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
А мене не ми е јасно шо толку форсирате да не се двојат учениците еден од друг? Шо сме ние, па да немаме право на индивидуално изразвење? Ај јас не сум до толку ексцентрична, ама една од мојте најдобри другарки имат исфарбана црна коса, црн креон околу очи, на ушите немат место појќе за убетки и пирсој, се облеквит најчесто во црно и носит мартинки, и пак е одлична ученичка. Влегвит во конфликт со нашата ценета култура? Не. Имат една професорка шо идат нашкола со танга и бели високи кожни чизми. За то шо да речиме?

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
za nikade se denes decava...ne samo nacinot na oblekuvanje tuku site moralni vrednosti im se pomesteni.......da ne recam pomnozeni so 0........

Член од
14 ноември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
1
А мене не ми е јасно шо толку форсирате да не се двојат учениците еден од друг? Шо сме ние, па да немаме право на индивидуално изразвење? Ај јас не сум до толку ексцентрична, ама една од мојте најдобри другарки имат исфарбана црна коса, црн креон околу очи, на ушите немат место појќе за убетки и пирсој, се облеквит најчесто во црно и носит мартинки, и пак е одлична ученичка. Влегвит во конфликт со нашата ценета култура? Не. Имат една професорка шо идат нашкола со танга и бели високи кожни чизми. За то шо да речиме?

Хм... Мала, мала си! затоа ќути. Можеби да имав 16 години и ќе те оправдав, иако гладајќи во минатото, а и сега, јас гордо припаѓам на “клошарската“ според вас класа. Уживај, знам каков ви ај пи третмант добиваа турбо иконите во средно. секогаш околу нив имаше машки, сите заедно пушеа цигари, секој ден пред и по часовите одеа на кафе, во петок и сабота секогаш имаа сепаре во најтренди мастата за да можат слободно да дремат и да се зеат како ретардирани по светлата. А паралелно со нив, егзистираше една друга категорија на ученици, кои беа облечени според тоа како им диктира календарот, на часовите колку-толку беа сконцентрирани, и на свој креативен и интелектуален начин успеваа да си направат некоја шега и да се релаксираат. На одморите одеа да си купат нешто за јадење, тие што пушеа ќе си запалеа некоја цигара и никому ништо, ќе си поразговараа за некоја книга, филм, музика... ноќните часови ги минуваа на најразлични места, всушност на таквите луѓе и не им беше важно каде се. тие секогаш беа позитивни, никогаш не се замараа со тоа кој како е облечен и секогаш дома се враќаа насмеани со ново искуство и ново и немонотоно дремење на сепаре.
Е сега, како постара, ќе ти кажам што се случи со тие првите, а што со вторите за нецели 5-6 години.
90% од првите се или мажени со сила (во името на несаканото размножување), или работат во некоја конфекција или пак седат дома и чекаат да дојде летото и да ги “собери“ некој печалбар кој што не ги знае што се поминале (читај: поминало низ нив).
А тие што никој не ги забележуваше, посебно не од “турбо-фолк-кул“ друштвото, сега ги забележува општеството. најголемиот дел од нив се тука, во Македонија во својство на идни доктори, програмери, економисти, правници, уметници... НЕ ЗБОРУВАМ ЗА КАРМА ПРОФЕСИИ НАСЛЕДЕНИ ОД МАМА И ТАТО!!! кои кога се брзаат на некој важен состанок фаќаат таси кое го вози “популарниот“ од средно. А остатокот е низ светот. дејствува од таму.
:wink:

Член од
17 ноември 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Јас мислам дека може да се преземе нешто... не дека ќе има којзнае какви резултати ама вреди да се проба...
Прво! Мора да се укинат телевизиите од типот Планета, Пинк, Балканика
Второ! Да се укинат тие шпанските серии каде по дома шетаат дотерани нашминкани и се лигават за неостварената љубов и неможеш да им ги видиш фаците од нивните силиконски цицки
Трето! Мора во секое училиште да постои кодекс на облекување, и тие девојки со фризури како на бугарски пејачки, со штиклички розевки, со танга која излегува од нивните пантолончиња со низок струк (понизок не може), да се бркаат до дома (и по неколку пати во ден) се додека не се облечат како што доликува за ученичка...
Четврто! И едно од најбитните, каде според мене "лежи зајакот" се родителите! Па како може тие да си дозволат ќеркичките (невини) да им одат на училиште како некои курвички за на ебење???

Можеби бев вулгарна ама неможам да го поднесам тоа што ни се случува... навистина жалам....

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Хм... Мала, мала си! затоа ќути. Можеби да имав 16 години и ќе те оправдав, иако гладајќи во минатото, а и сега, јас гордо припаѓам на “клошарската“ според вас класа. Уживај, знам каков ви ај пи третмант добиваа турбо иконите во средно. секогаш околу нив имаше машки, сите заедно пушеа цигари, секој ден пред и по часовите одеа на кафе, во петок и сабота секогаш имаа сепаре во најтренди мастата за да можат слободно да дремат и да се зеат како ретардирани по светлата. А паралелно со нив, егзистираше една друга категорија на ученици, кои беа облечени според тоа како им диктира календарот, на часовите колку-толку беа сконцентрирани, и на свој креативен и интелектуален начин успеваа да си направат некоја шега и да се релаксираат. На одморите одеа да си купат нешто за јадење, тие што пушеа ќе си запалеа некоја цигара и никому ништо, ќе си поразговараа за некоја книга, филм, музика... ноќните часови ги минуваа на најразлични места, всушност на таквите луѓе и не им беше важно каде се. тие секогаш беа позитивни, никогаш не се замараа со тоа кој како е облечен и секогаш дома се враќаа насмеани со ново искуство и ново и немонотоно дремење на сепаре.
Е сега, како постара, ќе ти кажам што се случи со тие првите, а што со вторите за нецели 5-6 години.
90% од првите се или мажени со сила (во името на несаканото размножување), или работат во некоја конфекција или пак седат дома и чекаат да дојде летото и да ги “собери“ некој печалбар кој што не ги знае што се поминале (читај: поминало низ нив).
А тие што никој не ги забележуваше, посебно не од “турбо-фолк-кул“ друштвото, сега ги забележува општеството. најголемиот дел од нив се тука, во Македонија во својство на идни доктори, програмери, економисти, правници, уметници... НЕ ЗБОРУВАМ ЗА КАРМА ПРОФЕСИИ НАСЛЕДЕНИ ОД МАМА И ТАТО!!! кои кога се брзаат на некој важен состанок фаќаат таси кое го вози “популарниот“ од средно. А остатокот е низ светот. дејствува од таму.
:wink:
Оооо предрасудна жено, свести се дека генерализирањето е ѓаволска работа!

Kajgana Shop

На врв Bottom