ZoraNaSlobodata
Чоечко суштество
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 111
Абе не застанвам 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа кај нас ти е секојдневие...се има случено и професорите на час да опцујат
или пак кај мене во клас еден соученик еднаш рече
“Професоре забравих даа ебум.... не го научив тоа ебаго’’ па професорот нишо... мислам дека провките треба да влезат во речникот ... навредливи или не најкористени се
Baba Vangja od Bugarija velela deka Bog gi kaznuva srbite (90-tite godini, koga cel svet gi mlatese po glava) zaradi nivnite pcosti od koi del se nameneti i za Bog.Не сме лоши но да не се форсираме, србите се шампиони...:pos2:
Baba Vangja od Bugarija velela deka Bog gi kaznuva srbite (90-tite godini, koga cel svet gi mlatese po glava) zaradi nivnite pcosti od koi del se nameneti i za Bog.
Znaci, ima logika...Pa sta pricas, jebote te Bog? :pos2:Такви се што да им правиме, сеа дали ги казнувал Бог или не незнам, но не е убаво тоа во секој случај, ми изгледа просто а и они претеруваат. Не се споненува името божје напразно, поготово не во пцости.
Baba Vangja od Bugarija
Да пцуеш значи да се бориш : пцујачот за слобода,опцуениот за совршенство ...
КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ,од делото..
„Поучение свакому христиану како подобает празновати празници господских и свјатих и како подобает причаститисја својатое причештение".
Ете тако се празнуат великиј ден, кој ест христианин и кој ест радлив за своја душа.
А како гледам во едни села, да чува Господ, дип грубо.
Ни христиани можем да ги наречем ни пак неверници.
Великиј петок и велика суббота јадат и пијат, и великиј пост хора игаат, со жена у постеља спиат, на забита се клеветет, давиа чинат, се пцуат, се тепаат, на сам ден велик ден причештиа чекаат.
А попот узел, осом села попуат, каде по напред да стасат, трчат от село на село, со меинзил носит свјатии тајни.
не биле и тогаш баш цвеќиња..
Ова е извадок ...
Трагично.